Abortion-book-810x500.png

Znovuobjavené video ukazuje YouTubera, ktorý je rodovo zmätený a číta detskú knihu o potrate

35
Kultúra smrti

Na pro-LGBT kanáli na YouTube určenom pre deti sa podľa znovuobjaveného videa čítala kniha o potratoch.

Posledný týždeň upozornil konzervatívny účet na sociálnej sieti OdinsMen na video z kanála “Queer Kid Stuff”, v ktorom LGBT aktivista číta knihu s názvom “What’s an abortion, anyway? ” Video bolo pôvodne zverejnené 8. apríla 2023.

Kniha bola čítaná v rámci “Knižného klubu Teddy’s,”, ktorý obsahuje inú detskú knihu s LGBT tematikou”čítanú nahlas Lindsay Amerovou - tvorkyňou kanála”- a zverejňovanú každý víkend.

“Som nadšená, že som si prečítala túto knihu, pretože si nemyslím, že existujú iné obrázkové knihy, ktoré by hovorili o tom, čo je to potrat. Je to’naozaj dôležitá myšlienka, ktorú treba práve teraz pochopiť,”povedala Amer pred začatím knihy. Podelila sa aj o venovanie, ktoré znie “každému, kto niekedy podstúpil alebo podstúpi potrat.”

Kniha hovorí o “osobe [ktorá] otehotnie”, a nie o ženách, a opisuje interrupciu ako “keď sa niekto rozhodne zastaviť rast svojho tehotenstva.” Budova zobrazená ako miesto, kde možno podstúpiť interrupciu, je označená ako “zdravotné stredisko.”

Po nejasnom vysvetlení, že k potratu môže dôjsť chirurgickým zákrokom alebo môže byť vyvolaný liekmi, kniha nepravdivo tvrdí, že “potrat je veľmi bezpečný” a tvrdí, že “nezáleží na tom, ako niekto potrat podstúpi, každý by mal mať možnosť rozhodnúť sa pre spôsob, ktorý je pre neho najlepší.”Dôvody na interrupciu, ktoré sú uvedené v knihe, zahŕňajú ženy, ktoré “majú rady svoju rodinu presne takú, aká je, ” “pretože sa momentálne nedokážu”postarať o nové dieťa” a “pretože ich lekári tvrdia, že tehotenstvo by im mohlo spôsobiť choroby.”

Kniha tiež zamlčuje zmiešané emócie po podstúpení interrupcie. Po hlasnom čítaní Amer odkazuje mladým poslucháčom, aby “zobrali svojho dospelého” a objednali si knihu online. Napriek tvrdeniam uvedeným v obrázkovej knihe údaje dokázali, že interrupcia je škodlivá nielen pre zavraždené dieťa, ale aj pre dieťa’matku.

V septembri 2022 Americká asociácia pôrodníkov a gynekológov za život (AAPLOG) vydala informačný list vyvracajúci bežné mýty o interrupcii. Skupina vysvetlila, že “interrupcia je spojená so 49,5 úmrtiami matiek na 100 000 žien v porovnaní s mierou len 8,1 na 100 000 žien pri všetkých vonkajších príčinách úmrtí po pôrode.”

AAPLOG predložila ďalšie dôkazy, že interrupcie sú spojené s vyššou pravdepodobnosťou predčasných pôrodov v budúcnosti, čo môže viesť k zdravotným komplikáciám po tehotenstve. Novšia štúdia tiež ukázala, že matky, ktoré potratili svoje prvé dieťa, využívajú zdroje duševného zdravia vo výrazne vyššej miere ako ženy, ktoré porodili živé dieťa.

“Čo’je to vlastne potrat?"” vyšla v roku 2022 a je opísaná ako “medicínsky presný, neodsudzujúci a rodovo inkluzívny zdroj informácií pre mladých ľudí o starostlivosti o potraty [sic].”Oficiálny webová stránka tiež opisuje autorku Carly Manesovú ako “queer” a “plnospektrálnu dulu z New Yorku.”

“Vždy verila, že mladí ľudia si zaslúžia transparentnosť, pokiaľ ide o informácie o ich sexuálnom zdraví a tele,” pokračuje jej životopis. “Carly je praktizujúcou dulou pri potrate už viac ako šesť rokov, pričom podporila viac ako 2 000 osôb počas ich zákrokov v klinike [sic].”

Ilustrátorka, ktorá pre svoju prácu používa meno Emulsify, sa opisuje ako “genderqueer kultúrna pracovníčka a dula celého spektra,” pričom vo svojom životopise uvádza aj “zámená oni/them”. Taktiež “verí, že každé umenie je silné a politické.” Zatiaľ čo niektoré ilustrácie jasne zobrazujú ženy, iné osoby nakreslené na stránkach zrejme predstavujú tých, ktorí sa sami identifikujú ako LGBT.

Podľa jej webovú stránku, Amer “v roku 2016 vytvorila [svoj] obľúbený LGBTQ+ [sic] rodinný webový seriál Queer Kid Stuff, ktorý má teraz 4 milióny celoživotných videní a stále sa počíta.” Napísala aj knihu s názvom “Dúhové rodičovstvo:

V roku 2018 vyvolalo jedno z Amer’výchovných videí pohoršenie medzi rodičmi z Colorada po tom, čo bolo premietané žiakom základných škôl s cieľom vtlačiť malým deťom “povedomie o transrodovej príslušnosti”.