shutterstock_2104224656-810x500.jpeg

Ďalší kanadský učiteľ nadáva moslimským deťom, že na začiatku "mesiaca hrdosti" zostali doma

26
Kultúra smrti

Začiatkom tohto týždňa som si všimol, že Justin Trudeau zisťuje, že mnohí kanadskí moslimovia, ktorí tradične volia jeho stranu, sú čoraz viac frustrovaní a nahnevaní zo štátneho školského systému, ktorý trvá na indoktrinácii ich detí do LGBT ideológie.

Trudeau doteraz reagoval kombináciou obhajoby vzdelávania LGBT na školách a tvrdením, že obavy z učebných osnov sú predovšetkým “americkým šírením strachu".”  

Pred niekoľkými rokmi sa niektorí moslimskí rodičia zúčastnili na protestoch proti radikálnym učebným osnovám sexuálnej výchovy v Ontáriu’na čele ktorých stála vtedajšia premiérka Kathleen Wynneová a ktoré potom za vlády progresívno-konzervatívneho premiéra Douga Forda zostali s niekoľkými zmenami v podstate rovnaké. Zdá sa však, že tieto multietnické protesty nevytvorili trvalú koalíciu bojujúcu za rodičovské práva a proti indoktrinácii v školách. Tentoraz však môže byť zapojenie moslimov do boja za rodičovské práva dlhodobejšie - a môže mať dlhodobo významné politické účinky. 

20. júla Trudeau napríklad vyhlásil, že predseda Konzervatívnej strany Pierre Poilievre nie je dostatočne nadšený pre LGBT hnutie, a ako príklad uviedol nedávnu fotografiu, na ktorej finančný kritik konzervatívcov, poslanec za Calgary Jasraj Singh Hallan, stál s niekoľkými svojimi voličmi, z ktorých dvaja mali oblečené tričká s nápisom “Nechajte naše DETI na pokoji!”

Tento slogan bol základným skandovaním na zhromaždeniach za rodičovské práva a Trudeau sa naň vrhol, vyhlásil, že finančný kritik sa postavil za “skupinu zameranú proti LGBT, ktorá vyvoláva strach medzi rodičmi.”Trudeau nespomenul, že títo traja muži boli moslimskí Kanaďania — jeden z nich, Mahmoud Mourra, bol kľúčovou postavou protestov za rodičovské práva v Calgary. 

Moslimskí Kanaďania túto debatu v súčasnosti veľmi pozorne sledujú a mnohých z nich určite zaujme, že Justin Trudeau sa rozhodol označiť znepokojených moslimských rodičov za “skupinu zameranú proti LGBT".” Mimochodom, rodičia nie sú tí, ktorí vyvolávajú obavy — ich námietky sa týkajú učebných osnov, podľa ktorých sa ich deti skutočne učia, a povinných osláv “hrdosti” homosexuálov, ktoré sa teraz konajú takmer na každej štátnej škole v krajine.  

Moslimských rodičov veľmi rozrušilo aj rozhodnutie učiteľa v meste Edmonton v Alberte, ktorý vynadal moslimským žiakom za to, že odmietli účasť na podujatiach “pride”, pričom uniknutá nahrávka sa stala virálnou a jeden z rodičov sa s ňou obrátil priamo na Trudeaua. Teraz je tu ďalšia uniknutá nahrávka, tentoraz učiteľa základnej školy vo Windsore v Ontáriu, ktorý karhá moslimských žiakov za to, že vynechali deň hrdosti, a ich neúčasť označil za “nechutnú” a “neuveriteľný prejav nenávisti”: 

Učiteľka povedala žiakom — nezabudnite, že ide o žiakov základnej školy — že ich rodičia sú bigotní. “Odneste to domov svojim rodičom, pretože to oni vás prinútili zostať doma,” povedala deťom. “Bol to neuveriteľný prejav nenávisti a je to smutné. Bola to nenávisť voči komunite ľudí a bolo neuveriteľne nechutné byť svedkom toho. Nechcem byť súčasťou tejto školy. Som tak znechutená tým, čo sa včera stalo." ”Potom povedala, že dôvodom, prečo boli dúhové vlajky polepené po celej škole, bolo “pretože včera prišlo veľmi málo ľudí a učitelia sú nahnevaní.”  

Riaditeľka už vydala ospravedlňujúci list, ale toto druhé video určite rozdúcha už existujúce napätie. Trudeau a ostatní pravdepodobne dúfali, že turbulencie posledných ôsmich týždňov boli len bleskovou reakciou na “mesiac hrdosti”, ktorá pominie. Predpokladám, že tentoraz to tak nebude. Na september sa už plánujú ďalšie protesty a viacerí kanadskí moslimskí lídri sa skutočne organizujú. Možno sme svedkami začiatku zmeny kurzu v kanadskej politike. Určite v to dúfam.