Chris-Wray-810x500.jpg

FBI odovzdala zákonodarcom nové informácie o sledovaní katolíkov na latinskej omši

60
Kultúra smrti

Týždeň po tom, čo predseda justičného výboru Snemovne reprezentantov Jim Jordan (R-OH) pohrozil riaditeľovi FBI Christopherovi Wrayovi pohŕdaním Kongresom za zatajovanie informácií, FBI odovzdala dokumenty, ktoré podrobnejšie popisujú snahy agentúry infiltrovať latinskoamerické komunity v štáte Virginia. 

V utorok 25. júla zastupujúci zástupca riaditeľa FBI Christopher Dunham poskytol výboru takzvanú “menej zredukovanú verziu” 8-stranového memoranda FBI’ktoré vo februári zverejnil whistleblower Kyle Seraphin a neskôr bolo údajne stiahnuté z interného obehu. Informácie obsiahnuté v najnovšom meme Dunham’však zostávajú neznáme, keďže požiadal Kongres, aby jeho obsah neposkytol verejnosti.  

Hovorca Jordana uviedol, že pohŕdanie Wrayom bolo nateraz odložené. “Preskúmavame dokumenty, ktoré nám dnes FBI poskytla, a všetko zostáva na stole. 

Katolíci v Spojených štátoch, a to laici aj klerici, boli na nohách, keď sa začiatkom tohto roka dostali na verejnosť správy o monitorovaní tradičných katolíkov zo strany FBI’. Agentúra sa opierala o správy, ktoré zverejnilo protikresťanské Southern Poverty Law Center, ako aj ľavicové médiá ako The Atlantic , aby odôvodnila svoje vyšetrovanie. 

V rámci svojho úsilia odhaliť vyzbrojovanie spravodajských služieb Bidenovou administratívou proti konzervatívnym Američanom Jordan opakovane tlačil na agentúru, aby poskytla ďalšie informácie o svojich sledovacích aktivitách. V apríli vydal predvolanie na súd, aby si vyžiadal dokumenty týkajúce sa Seraphinovej zápisnice, ktorú vypracovala pobočka FBI’v Richmonde vo Virgínii. Vo svojom liste Wrayovi zo 17. júla Jordan uviedol, že FBI poskytla dokumenty, ktoré boli “silne redigované” a zamýšľala “vylúčiť kritické informácie”, čo Dunham vo svojej utorkovej odpovedi poprel. 

FBI predtým odmietla žiadosť o zákon o slobodnom prístupe k informáciám, ktorú v marci podala organizácia CatholicVote so sídlom na Stredozápade. “FBI ignorovala žiadosť, e-maily a listy CatholicVote’a neustále odkladala odpoveď CatholicVote, napriek zákonným lehotám na odpoveď,” uviedla skupina . “7. júla FBI a ministerstvo spravodlivosti konečne zaslali organizácii CatholicVote oficiálnu odpoveď, v ktorej sa uvádza, že organizácia CatholicVote nemá právo na prístup k informáciám zo sledovania a žiadosť zamietli.” 

Jordan’v liste zo 17. júla tiež obvinil agentúru, že neposkytla dostatok podrobností okolo údajných stretnutí medzi FBI a diecézou Richmond, ktorú vedie biskup Barry Knestout.

Tento plán práce [FBI] dokonca zahŕňal kontaktovanie takzvaných ‘hlavných katolíckych farností’ a miestneho ‘vedenia diecézy.’ Redigované dokumenty predložené výboru zdôrazňujú komunikáciu medzi FBI a diecézou Richmond, ale redakčné úpravy bránia výboru plne pochopiť povahu týchto interakcií. Okrem toho sa výbor domnieva, že existuje ďalšia komunikácia, ako napríklad organizovanie a plánovanie stretnutia medzi FBI Richmond a katolíckou diecézou Richmond z 24. marca, ktorá zodpovedá predvolaniu.

Dunham v utorok uviedol, že FBI “predložila značné množstvo” záznamov týkajúcich sa tejto situácie a že “nevie” o dokumentoch týkajúcich sa komunikácie s diecézou, ale že ak existujú, “urýchlene ich výboru predložíme.”

LifeSiteNews bude naďalej poskytovať aktuálne informácie o tomto príbehu, keď sa objavia.