sad_man_beach-810x500.jpg

Mužovi z Alberty zamietli žiadosť o eutanáziu po tom, ako oľutoval operáciu zmrzačenia pohlavia

50
Kultúra smrti

Muž z Alberty, ktorý si zmýlil pohlavie a tvrdí, že jeho život bol nezvratne zmenený operáciou pohlavných orgánov, je rozrušený z toho, že mu bola odmietnutá samovražda s lekárskou asistenciou.  

26. júla biologický muž, ktorý si hovorí vojvoda Lois z Alberty, oznámil, že mu bola odmietnutá takzvaná lekárska asistencia pri umieraní (MAID), čo je eufemizmus používaný v Kanade na označenie dobrovoľnej popravy lekárom.

Duchess Lois požiadal o smrteľnú službu  v januári s odôvodnením, že jeho operácia ho sterilizovala a nezvratne zmenila jeho život.   

“Požiadal som o svoj spis MAiD. Ide o ľudské práva?" ”pýtal sa v príspevku na Twitteri po tom, čo jeho lekár žiadosť zamietol a namiesto toho navrhol, aby pacient mal obavy o ľudské práva.   

Lois naznačila, že pri pokuse o eutanáziu mal vplyv jeho status Kanaďana z Prvých národov, jeho sterilita a jeho identita ako “transsexuálnej ženy”.  

“Pristupujem k M.A.I.D [sic] ako sterilizovaná osoba z Prvých národov 6. zmluvy, ktorá je zároveň 14 rokov po operácii transsexuálnou ženou,” už predtým oznámil v januárovom príspevku. 

“Spĺňam na to podmienky ako osoba, ktorá je sterilizovaná a ktorá podstúpila vaginoplastiku,” dodal “dve veci, ktoré sa nedajú zvrátiť ani zmierniť.” 

Podľa webovej stránky Pallipedia, žiadatelia o štátom schválenú eutanáziu v Kanade môžu uviesť ”‘ťažký a nenapraviteľný zdravotný stav’, ktorý spôsobuje neznesiteľné fyzické alebo duševné utrpenie, ktoré nemožno zvrátiť alebo zmierniť ‘za podmienok, ktoré považujete za prijateľné’.”

Z obrázkov Loisovej’ žiadosti zverejnených na Twitteri, na ktorých je začiernené jeho zákonné meno, zrejme vyplýva, že jeho lekár potvrdil, že Lois bol schopný robiť vlastné zdravotné rozhodnutia, dobrovoľne požiadal o eutanáziu bez akéhokoľvek vonkajšieho nátlaku a rozhodol sa pre samovraždu s lekárskou asistenciou napriek tomu, že mu boli povedané iné možnosti, ako zmierniť jeho bolesť.  

Lekár ďalej potvrdil, že Lois trpel vážnou, nevyliečiteľnou chorobou, ochorením alebo postihnutím. Potvrdil, že tento stav súvisí s operáciou pohlavných orgánov. 

Podľa lekára Lois uviedol, že jeho súčasný zdravotný stav mu spôsobuje “neznesiteľné” fyzické alebo psychické utrpenie, ktoré nemožno zmierniť za podmienok, ktoré považuje za “prijateľné.”Lois tvrdil, že od svojej operácie zápasí s nedostatočnou kontrolou bolesti.  

Loisovi nebola poskytnutá paliatívna starostlivosť ani podporné služby pre osoby so zdravotným postihnutím napriek tomu, že tieto zdroje sú mu podľa vedomia jeho lekára k dispozícii.   

Lekár tiež vyhlásil, že informoval svojho pacienta o “primeraných a dostupných” prostriedkoch na zmiernenie jeho utrpenia, ale Lois trval na svojom želaní MAID (t. j. legálnej exekúcii lekárom).   

Lekár dospel k záveru, že Lois nemá nárok na eutanáziu, ale navrhol mu, aby navštívil rodovú kliniku v Montreale na následnú chirurgickú liečbu. Poskytol tiež zdroje “na ďalšie skúmanie obáv týkajúcich sa ľudských práv.” 

Lois bol týmto rozhodnutím rozrušený. 

“Aké zdroje vám poskytli?"” pýtal sa používateľ Twitteru, ktorý zrejme sympatizuje s Lois’ hľadaním. “Znie to, akoby si mysleli, že máte obavy o ľudské práva, a poskytli vám informácie, aby ste dostali odpoveď na svoje otázky, alebo tak niečo.” 

“Žiadny zdroj,”odpovedala Lois. “Mám sa uspokojiť s znecitlivujúcim krémom, ktorý ne’funguje. Vraciam sa na začiatok.” 

 

Nanešťastie, Lois’ pooperačná bolesť nie je výnimočná. Nedávna štúdia o vedľajších účinkoch radikálnych operácií pohlavných orgánov odhalila, že 81 % tých, ktorí podstúpili kozmetické zákroky v posledných piatich rokoch, uviedlo, že v nasledujúcich týždňoch a mesiacoch pociťovali bolesť už len z bežného pohybu. Prejavujú sa aj mnohé ďalšie vedľajšie účinky. 

 LifeSiteNews zostavil zoznam lekárskych agentúr a odborníkov, ktorí varujú pred transgenderovými operáciami, pričom upozorňujú na nezvratné zmeny a celoživotné vedľajšie účinky.  

Ako ukazuje reportážMata Walsha’o propagácii operácií meniacich druhotné pohlavné znaky v zdravotníckom centre Vanderbiltovej univerzity’(VUMC), skutočným dôvodom, prečo nemocnice a farmaceutické spoločnosti propagujú takéto operácie a hormonálnu terapiu, je “zarobiť veľa peňazí.” 

 Napr. takzvaná “rekonštrukcia hrudníka—orwellovský výraz pre chirurgické odstránenie zdravých ženských prsníkov—stojí približne 40 000 dolárov na pacientku, podľa VUMC’dr. Shayne Sebold Taylorovej. 

 “Tieto operácie sú náročné na prácu, je pri nich veľa kontrol, vyžadujú si veľa nášho času a zarábajú peniaze,” povedala Taylorová vo videu Walsh odhalil.  

Ak máte v Alberte samovražedné myšlienky, volajte 911 alebo: