Parents-have-right-810x500.jpg

Sudca zamietol námietku proti zákonu o rodičovských právach vo vzdelávaní v Indiane

40
Kultúra smrti

Zákon Indiany, ktorý obmedzuje vyučovanie na štátnych školách v oblasti sexuality a tém LGBT, sa podľa federálneho sudcu môže uplatňovať tento rok.

Okresný sudca James Hanlon z južného okresu Indiany zamietol námietku proti zákonu 1608, ktorý podporila ACLU. V návrhu zákona sa uvádza, že škola a jej dodávatelia “nesmú poskytovať žiakovi v predškolskom veku až po 3. ročník žiadne inštrukcie o ľudskej sexualite”, ale zamestnanci a dodávatelia môžu odpovedať na otázky týkajúce sa týchto tém.

Zakázal tiež zamestnancom školy zatajovať “rodové premeny” pred rodičmi. Zákon je podobný floridskému zákonu o rodičovských právach vo vzdelávaní.

Sudca Hanlon zamietol žalobu Kayly Smiley, učiteľky štátnej školy, ktorá chce v triede propagovať LGBT agendu vrátane zobrazovania pro-LGBT nápisov na fľaši s vodou. Smileyová’má v triednej knižnici “knihy [o] problematike LGBTQ, napríklad životopisy Harveyho Milka a Eltona Johna.”

“V jej žiackej triednej knižnici sa nachádza aj kniha A Tango Make[s] Three, ktorá je založená na skutočnom príbehu dvoch samcov tučniakov, ktorí spolu vychovávajú mláďa,” podľa pôvodnej žaloby.

A Tango robí tri je príbeh o dvoch samcoch tučniakov, ktorí sa zrejme domnievali, že vychovávajú vajce, ale v skutočnosti to bola skala. Ošetrovatelia zoologickej záhrady potom vzali vajce samičke tučniaka a dali ho dvom samcom tučniakov, z ktorých sa jeden neskôr spáral.

Sudca Hanlon v piatok žalobu zamietol, pretože je založená na hypotetických predpokladoch. Napísal, že by mohla napadnúť zákon na štátnom súde, ak by bola skutočne potrestaná, napríklad stratou učiteľskej licencie, uvádza sa v rozhodnutí. Smileyová sa vo svojej žalobe dokonca pokúsila použiť rozhodnutie Najvyššieho súdu z minulého roka na podporu práva trénera súkromne sa modliť po futbalovom zápase na strednej škole, aby podporila svoje rozhodnutie.

Hanlon odmietol túto analógiu a ďalšie jej citované súdne prípady, pretože sa týkali slov štátneho zamestnanca, ktorý hovoril ako súkromná osoba.

Smileyová spochybnila vplyv zákona na jej schopnosť učiť. “Pani Smileyová neuvádza žiadnu autoritu, ktorá by stanovila, že učiteľka základnej školy má právo hovoriť ako súkromný občan, keď vyjadruje vzdelávacie posolstvo svojim žiakom, ” napísal Hanlon.

“Bez podstatného vplyvu na chránený prejav je nepravdepodobné, že by pani Smileyová uspela so svojím tvrdením, že zákon 1608—na jeho základe—porušuje prvý dodatok,” rozhodol sudca.

Výučba o sexualite je naďalej zdrojom obáv

Téma výučby o sexualite v triedach je naďalej predmetom obáv rodičov a konzervatívcov, najmä keď sa stále objavujú dôkazy o tom, že niektoré verejné školy skrývajú pred rodičmi takzvané “prechody pohlaví”. Rozprávanie o sexe je podľa odborníka na sexuálne zneužívanie profesora Charola Shakeshafta tiež bežnou taktikou, ktorú učitelia používajú na prípravu na zneužívanie.

Znepokojenie vyvolali aj pornografické knihy v školských a iných verejných knižniciach, keďže niektoré spravodajské služby boli nútené priznať problémy s ich obsahom.

Napr. floridský guvernér Ron DeSantis predtým usporiadal tlačovú besedu, na ktorej podrobne opísal nevhodný materiál nachádzajúci sa v niektorých knihách vo verejných školách.

Aspoň jedna spravodajská stanica prerušila vysielanie, keď začal ukazovať skutočný materiál, pretože ho považovala za nevhodný pre svojich divákov. Boli zdokumentované mnohé prípady, keď členovia školskej rady povedali rodičom a aktivistom, aby nečítali z kníh, ktoré sa nachádzajú v škole, pretože deti by mohli počuť, čo hovoria.

Reportérka WFLA Mahsa Saeidi oznámila na Twitteri, že kanál sa rozhodol zastaviť svoj priamy prenos počas prezentácie videa po tom, ako boli novinári oboznámení s tým, aký obsah floridský guvernér odhalí, informoval predtým LifeSiteNews.

“Keď nám povedali, že sa bude ukazovať sexuálne explicitný obsah – išli sme dole,” povedal Saeidi. “To nespochybňujem. Poslala som e-mail svojej redakcii, znepokojený.” Povedala, že neskôr počas brífingu došlo aj k technickému problému.