Chino-school-board-meeting-810x500.png

LGBT aktivisti ostro protestujú proti tomu, aby školy museli informovať rodičov o "zmene pohlavia" dieťaťa

35
Kultúra smrti

Na zasadnutí školskej rady v školskom obvode Chino Valley Unified School District v Kalifornii, na ktorom sa 20. júla zúčastnili stovky ľudí, sa rozpútal ďalší vášnivý boj o rodičovské práva. Zdrojom polemiky boli pravidlá, podľa ktorých musia zamestnanci školy do troch dní písomne informovať rodičov o žiadosti žiaka identifikovať sa ako iné pohlavie, zmeniť si zámená alebo používať iné meno, ako aj o žiadosti používať inú kúpeľňu.

Tieto rozumné pravidlá prešli v pomere 4:1, ale vyvolali ostrý odpor. Na zasadnutí sa zúčastnil kalifornský štátny superintendant pre verejné vzdelávanie Tony Thurmond, aby túto politiku odsúdil; nahnevaní rodičia ho okríkli a Thurmonda museli vyviesť z budovy. Boj o politiku v Chino Valley si získal pozornosť na národnej úrovni, pretože aj iné školské rady vedú podobné boje a rodičia si čoraz viac uvedomujú, do akej miery sa zamestnanci škôl podieľajú na indoktrinácii a zároveň skrývajú závažné problémy pred rodičmi.

“Som si veľmi istá, že máme väčšinu v rade, ktorá podporuje rodičovské práva,” Sonja Shaw, predsedníčka rady Chino Valley Unified, vyhlásila pred hlasovaním. “Budeme chrániť rodičovské práva. Je to ústavné právo a my’sa uistíme, že naši rodičia v Chino Valley vedia, že’sem posielajú svoje deti, aby sa tu učili, nie niečo iné.”

Je neuveriteľne odhaľujúce, že LGBT aktivisti sú tak zaryto proti zapojeniu rodičov do zásadných diskusií týkajúcich sa duševného zdravia a blaha ich detí. Tí, ktorí túto politiku odsudzovali, tvrdili, že “odhaľuje” deti ich rodičom a že bude nútiť deti, aby tajili svoju rodovú identitu. Kristi Hirstová, bývalá pedagogička a zakladateľka aktivistickej skupiny Our Schools USA, vyhlásila, že táto politika je len “prvým krokom k odstráneniu všetkých práv a ochrany LGBTQ.”

(Iróniou je, že jej skupina uvádza, že je “odhodlaná posilniť postavenie rodičov, študentov a členov komunity, aby chránila kvalitné verejné vzdelávanie pre všetkých študentov.” Orwellovsky.)

Skutočnosť je taká, že aktivisti ako Hirstová stavajú študentov proti rodičom. Niektorí študenti začali opakovať rétoriku označujúcu túto politiku za nebezpečnú. Jeden študent vyhlásil: “V žiadnom prípade sa nebudete môcť modliť, aby sme všetci zomreli.” Ďalší: “Tento návrh zákona hovorí ‘Ja’som v pohode s tou krvou na mojich rukách.”Kde si myslíte, že sa tento jazyk vzal? Títo študenti na to určite neprišli sami. Aktivistickí pedagógovia im hovoria, že ich rodičia sú nebezpeční; že kresťania sa chcú “modliť za homosexuálov”; že začlenenie rodičov má za následok mŕtve LGBT deti.

Samotný jazyk, ktorý študenti používajú, je dôkazom indoktrinácie, ktorá prebieha v týchto školách. Kto im povedal, že niekto chce “modliť sa za ich smrť”?

Thurmond už prisľúbil, že túto politiku napadne. Ako povedala právna analytička Alison Triesselová novinárom: “Je v priamom rozpore s kalifornským ministerstvom školstva a zdá sa, že je v priamom rozpore s kalifornskou ústavou, ktorá umožňuje neplnoletým osobám požívať právo na súkromie, pokiaľ ide o ich pohlavie, identifikáciu a oznámenie. Takže podľa môjho názoru to nie je legálne.”

Kalifornský generálny prokurátor Rob Bonta súhlasil. “Tým, že umožňuje zverejnenie pohlavnej identity žiaka’bez jeho súhlasu, navrhovaná politika oznamovania rodičom Chino Valley Unified School District’by ich zbavila slobody, porušila ich autonómiu a potenciálne ich dostala do škodlivej situácie,”povedal. “Naše školy by mali chrániť práva všetkých študentov, najmä tých najzraniteľnejších, a mali by chrániť práva študentov’ plne sa zúčastňovať na všetkých vzdelávacích a mimoškolských príležitostiach. Dôrazne vyzývam CVUSD, aby uprednostnila práva a súkromie všetkých svojich študentov."”

V Kalifornii sa rodičia a ich spojenci postavili proti pedagógom, predstaviteľom škôl a dokonca aj proti štátnej vláde. Toto víťazstvo je dobrá správa a ťažko vybojovaná — ale keby som žil v Chino Valley,’uvažoval by som o presťahovaní.