Screen-Shot-2023-08-04-at-14.24.49-e1691155533117-810x500.png

Nemecký biskup pózuje s vlajkou pokroku LGBT na Svetových dňoch mládeže

87
Kultúra smrti

Nemecký biskup Franz-Josef Overbeck zapózoval na fotografii s vlajkou LGBT “pokroku” Pride v kostole v Lisabone počas Svetových dní mládeže. 

Fotografiu pôvodne zverejnilo instagramové konto skupiny mladých z farnosti sv. Márie’Nanebovzatia Panny Márie a zdieľaná v instagramovom príbehu účtom diecézy Essen. 

Overbeck, biskup Essenu, je videný, ako drží vlajku LGBT“pokroku” so skupinou mladých katolíkov v kostole. Nápis na fotografii znie “Dnes sme slávili svätú omšu s biskupom Overbeckom.”  

Vlajku “Progress Pride” navrhol v roku 2018 aktivista s rodovým zmätkom a má zahŕňať “transrodovú komunitu” a “rasové menšiny.” 

Nemecký politik z Alternatívy pre Nemecko (AfD) Maximilian Krah, zdieľal škandalóznu fotografiu na sieti X, predtým známej ako Twitter, a odsúdil Overbecka za jeho “protikresťanský” prejav. 

“Nemecká ‘Katolícka’ cirkev s biskupom Overbeckom na Svetových dňoch mládeže v Lisabone,” napísal. “Sú otvorene protikresťanskí.” 

Overbeck je známy svojou heterodoxnosťou, ktorá zahŕňa jeho pro-LGBT a protirodinné postoje. V rozhovore v decembri 2022 Overbeck povedal že Cirkev musí “rozšíriť svoje chápanie rodiny”tak, aby zahŕňalo každú formu, “v ktorej žijú ľudia s deťmi.” 

Biskup Essenu tiež povolil laikom udeľovať sviatosť krstu vo svojej diecéze, údajne pre “nedostatok kňazov.” 

Overbeck je horlivým zástancom heretickej nemeckej Synodálnej cesty ktorá okrem iných heterodoxných návrhov odporujúcich večnému učeniu Cirkvi opakovane vyzýva na zmenu náuky o svätení žien’a homosexuálne akty. 

LifeSiteNews oslovil diecézu Essen so žiadosťou o komentár biskupa Overbecka, ale zatiaľ nedostal odpoveď.