Barbie-meme-810x500.png

Školská rada v Britskej Kolumbii sa ospravedlnila za násilný protikresťanský mém, ktorý zverejnil správca

24
Kultúra smrti

Školská rada v Britskej Kolumbii sa ospravedlnila za násilný, protikresťanský meme, ktorý zverejnil školský správca.

Predseda školskej rady v Chilliwacku Willow Reichelt sa 31. júla v mene školského obvodu ospravedlnil po tom, čo správkyňa Teri Westerbyová zverejnila meme, na ktorom je zobrazená “Tradičná rodina,” “Kresťanské hodnoty,” a “Posvätnosť manželstva”, ako ich valcuje dúhovo sfarbený traktor.

“Meme, ktorý správca Westerby zdieľal na svojej osobnej stránke na Facebooku, mal za cieľ pobaviť internetových komentátorov, ktorým vadí, že film Barbie má feministické posolstvo,” Reichelt uviedol v statement na Facebooku.

Odvtedy zmazaný meme zobrazoval dav kričiacich ľudí s nápismi “Tradičná rodina,” “Kresťanské hodnoty,” “Svätosť manželstva” a “atď.”, ktorých valcuje drvič namaľovaný LGBT dúhou. Traktor bol označený nápisom “Barbie” v narážke na nedávno vydaný film Barbie, ktorý konzervatívci warned obsahuje pro-LGBT, feministickú propagandu.

Reichelt tvrdil, že tí, ktorí “poznajú históriu memu”, si uvedomia, že “zámerom nie je obhajovať potieranie tradičných hodnôt, ale poukázať na absurditu tvrdenia, že film Barbie má takúto moc.”

“Ak však nepoznáte históriu meme”u, je pochopiteľné, že obrázok môže byť zraňujúci,”uviedla. “V mene rady sa ospravedlňujem za akúkoľvek spôsobenú bolesť a chcem ponúknuť svoje uistenie, že kresťania a ostatní veriaci ľudia sú v tomto okrese vítaní a podporovaní.”

“Školský obvod Chilliwack prijíma rodiny všetkých náboženských vyznaní (aj bez viery) a uznáva, že rôzne rodiny majú rôzne hodnoty,”dodala Reicheltová. “Snažíme sa vytvárať vzdelávacie priestory, kde sa môžu stretávať ľudia rôzneho pôvodu a správať sa k sebe s rešpektom.”

Westerby sa za meme zatiaľ neospravedlnila. Westerby, údajne “prvý otvorene transrodový muž”zvolený do správnej rady okresu, často používa svoje platformy sociálnych médií na presadzovanie LBGT ideológie.

Ironicky, niekoľko dní pred zverejnením svojho memu, v ktorom nedáva najavo žiadnu toleranciu voči kresťanským hodnotám, podal sťažnosť o tom, že sa necíti “v obchode, v ktorom sa predávali knihy odhaľujúce transgenderizmus a podporujúce Konvoj slobody.

Westerby nie je jediným správcom kanadskej školskej rady, ktorý podporuje indoktrináciu LGBT. V máji správkyňa školskej rady katolíckeho okresu Waterloo Wendy Ashbyová nakoniec odstúpila po tom, čo viac ako 3 000 rodičov vyzvalo na jej odvolanie z rady po zverejnení jej protikresťanských tweetov.

Ashbyová’svoj protikresťanský postoj zverejnila v polovici apríla, keď sa objavil tweet na internete v ktorom správkyňa napísala: “Najnebezpečnejším tvorom na planéte je biely kresťanský muž. Sú’hrozbou pre každého, kto nimi nie je.”