tmp_68920ccd-e47d-4e50-b156-2defa47c9306-810x500.jpeg

FBI terorizovala katolíckeho otca Marka Houcka, ktorý sa zasadzuje za život. Teraz kandiduje do Kongresu

37
Kultúra života

Všetci si pamätáme, ako bol Mark Houck a jeho rodina minulý rok v skorých ranných hodinách podrobený razii FBI na základe obvinení z údajného porušenia zákona o slobodnom prístupe ku klinickým záznamom (FACE). Všetci si tiež pamätáme, keď ho v januári tohto roku zbavili obvinení. 

No a hádajte čo - Mark Houck kandiduje do Kongresu! Pripojí sa ku mne v dnešnej’epizóde The John-Henry Westen Show, aby diskutoval o svojej kongresovej platforme a o tom, čo chce vo Washingtone dosiahnuť.

Pri rozprávaní o udalostiach, ktoré viedli k jeho rozhodnutiu kandidovať v prvom pensylvánskom’kongresovom obvode, Houck vysvetľuje, že ľudia ho povzbudzovali, aby kandidoval ešte pred súdnym procesom v januári tohto roku. Hoci spočiatku túto myšlienku odmietal, viacerí vplyvní ľudia, ľudia, ktorých som si veľmi vážil, mu začali hovoriť, že by mal kandidovať. Zvažujúc tieto návrhy, Houck a jeho manželka sa začali nad touto myšlienkou modliť a rozhodli sa, že by mal kandidovať v ringu po tom, ako dostal signál, že Boh chce, aby to aspoň skúsil.

Popisujúc jednu takúto milosť, Houck si spomína, že sa rozprával s iným pro-life rečníkom a rečník “z ničoho nič” začal hovoriť o svojom bratovi, ktorý bol bývalým kongresmanom, ako aj o Brianovi Fitzpatrickovi, mužovi, proti ktorému Houck uvažoval kandidovať.

Keď sa Houcka opýtal, prečo túto záležitosť nadhodil v rozhovore, ktorý sa’ani netýkal politiky, hovorca povedal, že jednoducho cítil, že by mal, pričom celý čas nevedel, že Houck zvažuje kandidatúru. “Bolo to také náhodné a neomylne náhodné, že som si pomyslel, ‘Dobre, Pane, to by tu mohla byť jedna zo signálnych milostí,’” hovorí Houck a dodáva, že podobnú milosť dostala aj jeho manželka.

Podľa Houcka považuje za povinnosť kandidovať a “priniesť zmenu” ako americký občan a katolícky kresťan. Zdôrazňuje tiež, že neopúšťa svoju službu. “Ak som schopný priniesť zmenu a pomôcť obnoviť vieru, rodinu a slobodu … ak mám možnosť to urobiť a zanedbám to alebo to odmietnem urobiť, potom za to budem niesť zodpovednosť,” tvrdí Houck.

V priebehu nášho rozhovoru s Houckom hovoríme aj o jeho platforme a o tom, čo chce dosiahnuť počas pôsobenia vo Washingtone.

V prvom rade tvrdí, že kandiduje preto, aby “chránil každého amerického občana pred tým, aby sa mu nestalo to, čo mne, ”, čo považuje za “základnú vec.” Tvrdí tiež, že svojmu okresu pomôže tým, že “prinesie príbeh do D.C.”

“Ak budem v Kongrese, … nebudú môcť utiecť pred ozbrojovaním vlády, pretože im budem vždy na očiach,” hovorí.

Houck tiež tvrdí, že kandiduje, aby bojoval proti potratom. Poukazujúc na to, že Bidenova administratíva sa po rozhodnutí vo veci Dobbspokúša všemožne podporovať potraty, Houck hovorí, že je potrebné “byť tam, aby sme proti tomu naďalej bojovali a … chránili to, čo sme už’dosiahli.”Houck ďalej tvrdí, že potraty zostávajú problémom a že ľudia musia “byť naďalej ostražití v otázkach … kultúry života.”

“Práve sme mali v našom okrese hlasovanie môjho kongresmana za financovanie potratov v armáde,” Houck poznamenáva. “Hoci potraty nie sú v skutočnosti”podporované na federálnej úrovni, toto všetko sa tlačí na našu armádu.”

K otázke ideológie LGBT Houck hovorí, že by sa na túto problematiku pozeral ako pouličný evanjelizátor, ktorý pripomína, že ľudia sú zranení, a zároveň svojich kolegov kongresmanov poučuje o pôvode ideológie LGBT a o tom, že nie je podložená vedou.

Citujúc kardinála Josepha Ratzingera Houck dodáva, že ideológia LGBT je “v rozpore s tvorivou Božou múdrosťou,” a že “to musíme uznať a robiť to spôsobom, ktorý dáva zmysel … a že si uvedomujeme, že ak budeme naďalej podporovať politiku [podporujúcu ideológiu LGBT], prinesie to ’celý svet ďalších problémov … a ďalších otázok a najrôznejších druhov dysforie, ktoré ’prídu ďalšími novými a nechutnými spôsobmi.”

Show Johna-Henryho Westena je dostupná vo forme videozáznamu na’s YouTube kanál a priamo tu na mojom blogu LifeSite.

K dispozícii je aj v audio formáte na platformách, ako sú SpotifySoundcloud, a Acast. Čakáme na schválenie aj pre iTunes a Google Play. Ak sa chcete prihlásiť na odber audio verzie na rôznych kanáloch, navštívte Stránku vysielania tu.

Vytvorili sme’pre túto reláciu špeciálny e-mailový zoznam, aby sme vás mohli každý týždeň upozorniť na zverejnenie novej epizódy. Prosím, prihláste sa teraz kliknutím sem. Môžete sa tiež prihlásiť na Kanál YouTube a YouTube vás’upozorní na nový obsah.

Môžete mi posielať spätnú väzbu alebo nápady na témy relácií prostredníctvom e-mailu [email protected].