Shutterstock_2113724357-810x500.jpg

Skupina za slobodu lekárov varuje, že školské zdravotné strediská ohrozujú rodičovské práva

24
Neutral

Začiatkom nového akademického roka skupina za slobodu zdravia varuje rodičov pred realitou školských zdravotných stredísk (SBHC), ktoré fungujú s cieľom poskytovať študentom poradenstvo a zdravotnú starostlivosť bez zásadného zapojenia rodičov.

Stand for Health Freedom (SHF) je nezisková organizácia, ktorej cieľom je informovať a aktivizovať hnutie zdola, aby sme chránili seba a svoje rodiny.”Hoci jej poslanie zahŕňa množstvo otázok súvisiacich s informovaným súhlasom, rodičovskými právami a slobodou náboženského vyznania, prejavu a súkromia, SHF vidí v rámci SBHC rastúci problém, ktorý ohrozuje práva rodičov robiť informované rozhodnutia o zdraví svojich detí.

“Jedna vec, ktorú musia rodičia pochopiť, je, že sú tu na to, aby ponúkali služby primárnej zdravotnej starostlivosti,” povedala výkonná riaditeľka a spoluzakladateľka SHF Leah Wilsonová v telefonickom rozhovore pre LifeSiteNews. “A dokonca sme videli v literatúre a pediatrickom časopise v roku 2014, už vtedy nazývali [tieto] školské zdravotné strediská ‘lekárskymi domami.”

“Rozsah služieb je ďaleko za tým, čo by ste našli pri službách školských sestier. Zahŕňa reprodukčné poradenstvo, zubnú starostlivosť, poradenstvo v oblasti duševného zdravia, behaviorálne služby. A nahrádza to to, čo by vaše dieťa zvyčajne dostalo od poskytovateľa primárnej starostlivosti so zapojením rodičov.”

Wilson povedal, že centrá používajú “predbežný súhlas” na fungovanie bez zapojenia rodičov, “čo je jednoducho jednostránkový formulár súhlasu, ktorý sa posiela domov na začiatku roka. A je tam’takýto text, ktorý dáva súhlas, aby vaše dieťa navštívilo všetkých poskytovateľov zdravotnej starostlivosti v tomto zdravotnom stredisku.” Predbežný súhlas otvára dvere pre “veľmi dynamické stretnutia”, ktoré sa môžu uskutočniť “bez toho, aby sa vyžadovalo ďalšie vedomie alebo oznámenie rodičov.”

Aj keď tieto centrá existujú už od 70. rokov 20. storočia, keď vznikli s cieľom poskytovať zdravotnú starostlivosť na americkom vidieku a v mestách, v posledných rokoch, keď sa tieto programy začali financovať z vládnych zdrojov, zaznamenali prudký nárast. Pre rodinu Wilson’ovcov sa táto otázka stala aktuálnou, keď guvernér jej domovského štátu Indiana uprednostnil SBHC ako súčasť “komisie pre verejné zdravie.”

V júni 2022 bol podpísaný zákon o bezpečnejších komunitách (BSCA). Wilson poukázal na to, že legislatívne znenie obsahuje “viac ako 50 odkazov na školské zdravotníctvo, ale len jeden odkaz na rodičovský súhlas, a tento odkaz sa “ani netýka školských zdravotných centier.”

Znenie zákona BSCA v kombinácii s tým, že Ministerstvo zdravotníctva a sociálnych služieb USA (HHS) ponúka granty špeciálne na zriadenie SBHC, viedlo rodinu Wilsonovcov k tomu, že “to považujú za súčasť širšej agendy na oslabenie rodičovských práv.”

HHS poskytlo “takmer 25 miliónov dolárov na zlepšenie a posilnenie prístupu k školským zdravotníckym službám v komunitách po celej krajine,” podľa tlačovej správy federálnej agentúry z 3. mája 2022. Finančné prostriedky boli rozdelené 125 zdravotným programom, ktoré ponúkajú “komplexné” zdravotnícke služby.

“Je to”zlá politika,” povedal Wilson.“A je”krátkozraké myslieť si, že školy môžu nahradiť účasť rodičov na zdravotnej starostlivosti. Keď sa porozprávate s väčšinou rodičov, povedia vám, že existuje dôvod, prečo svoje dieťa jednoducho nevysadia pred vchodom do ordinácie, neodídu a nevrátia sa neskôr. Ani lekárska etika to nedovoľuje.

“Ako sa ako rodičia cítime, keď sa naša úloha nahrádza v tejto citlivej pozícii autority? Pretože keď dieťa vo veku 18 rokov odíde a už nemá školské zdravotné stredisko, ktoré by ho viedlo k zdraviu, kde potom zostane? Naučia sa skôr návyku podriadiť sa, než sa angažovať, než zodpovednosti za vlastné zdravie?"

S cieľom bojovať proti tomuto problému sa SHF snaží nielen vzdelávať rodičov o realite SBHC, ale aj informovať a naliehať na zákonodarcov, aby chránili nevinnosť detí a rodičovské práva. Skupina má štátnych riaditeľov v 30 štátoch, ktorí sa priamo podieľali na spochybňovaní zákonov v Indiane, Marylande a Nevade.

Wilson zdôraznil naliehavú potrebu riešiť túto problematiku a vzdelávať rodičov, zatiaľ čo politickí a vzdelávací lídri, ako napríklad prezident Joe Biden súhlasia s názorom, že “neexistuje’niečo také ako dieťa niekoho iného’.”

“Keďže sa tento problém naďalej vytvára a objavuje a my’posielame naše deti späť do tried, chceme vzdelávať čo najviac rodičov o tom, čo’sa deje, aby mohli ísť s otvorenými očami a naďalej byť najlepším advokátom svojho dieťaťa’” povedal Wilson.

Verejné školy sú tiež zodpovedné za pomoc neplnoletým osobám pri prístupe k lekárskemu zákroku v prípade zámeny pohlavia a potratu za chrbtom ich rodičov. Štátne školy v Seattli boli odhalené za to, že študentom zmäteným z pohlavia rozdávali bezplatne hormóny a odporúčania na chirurgické zákroky, ktoré sa vykonávali v rámci SBHC.

Okrem toho výkonná riaditeľka plánovaného rodičovstva, ktorá sa stala pro-life aktivistkou, Abby Johnsonová nedávno opísala, ako sú školskí úradníci v niektorých štátoch zodpovední za to, že tehotné tínedžerky odvádzajú do potratových zariadení a pomáhajú im zabíjať ich nenarodené deti, a to všetko bez vedomia alebo súhlasu rodičov.

Na otázku, či sa Wilsonová pri svojej práci s SBHC stretla s týmito konkrétnymi problémami, povedala pre LifeSiteNews, že SHF odhalila “Anthem Blue Cross Blue Shield policy guidance document a v ňom sa píše, že rozsah týchto školských zdravotných stredísk zahŕňa plánovanie rodiny a dokonca je tam uvedený aj postup vazektómie, čo vyvoláva veľa obáv.” Konkrétne, povedala, zaujímalo ich, “či sú tieto vazektómie určené pre našich dospievajúcich chlapcov, alebo sú skôr [pre] cudzincov, ktorí majú prístup do školského zdravotného strediska? ” Ak je to druhé, “ako to ovplyvní bezpečnosť školy?”

Podobne, “konkrétne príbehy” o tom, že školskí zdravotníci odvádzajú mladé dievčatá na zabitie ich nenarodených detí bez vedomia rodičov, nie sú niečím, s čím sa SHF priamo stretlo, ale skôr “pochopením, [že] rozsah služieb to zahŕňa.”

Obhajoba lekárskej slobody

SHF vznikla v auguste 2019 “s cieľom poskytnúť Američanom priamy prístup k ich zvoleným predstaviteľom v správnom čase s kvalitným integrálnym posolstvom o otázkach z kuchyne, na ktorých rodinám čoraz viac záleží.”Wilson dodal, že skupinu motivuje túžba “odstrániť tieto prekážky, aby mal priemerný, bežný občan prístup k tým, ktorí sú na vplyvných pozíciách a ktorí tvoria politiku.”

Wilsonová pre LifeSiteNews povedala, že SHF vznikla po tom, ako bola jej rodina odmietnutá ako pestúnska rodina, pretože Oddelenie starostlivosti o deti v Indiane považovalo jej dve biologické deti za “hrozbu pre blaho pestúnskych detí, pretože nedodržiavajú”očkovací plán CDC [Centra pre kontrolu a prevenciu chorôb].Štát prestal akceptovať náboženské výnimky z požiadaviek.

Vtedy sa Wilsonová, ktorá sa predtým venovala stavebným sporom a protimonopolnému právu, rozhodla vrátiť k “advokácii na plný úväzok, ” čo bolo jej najväčšou motiváciou pre štúdium práva. Hoci “mnohým ľuďom na tom záleží”, keď ide o rozhodovanie o zdravotnej starostlivosti pre seba a svoje deti, Wilsonová zistila, že “nevedia, ako sa v tejto otázke informovaného súhlasu orientovať.”

“Naším cieľom je zvýšiť počet tých, ktorí si uvedomujú a konajú v týchto otázkach, na 3,5 percenta populácie USA, pretože”existuje výskum, ktorý ukazuje, že ak sa pokojný protest rozrastie na 3,5 percenta, kultúrna zmena sa nepodarí.”

“Išli sme na to tak, že sme spolupracovali so štátnymi riaditeľmi v teréne,” pokračoval Wilson. “Takže ideme do štátov a nájdeme dôveryhodné organizácie, ktoré robia naozaj skvelú prácu na rovnakých základných hodnotách, na ktorých nám záleží — súhlas rodičov, informovaný súhlas, náboženská sloboda, sloboda prejavu a súkromie — a pomáhame im posilniť ich postavenie pomocou sprievodných služieb a zdrojov.”

Od svojho vzniku SHF “pomohla viac ako 550 000 jednotlivcom konať a prostredníctvom našich zdrojov sme uskutočnili viac ako 5 miliónov akcií.”Skupina má aj kanadskú odbočku, ktorá sa zúčastňuje na “výzvach na akciu.” Zapojené subjekty v Kanade sa však problematike SBHC aktívne nevenujú.

‘Umožniť ľuďom pokojne konať’

Ak je väčšina legislatívnych zasadnutí v súčasnosti na prázdninách, SHF sa zameriava na “vzdelávanie zákonodarcov v tejto oblasti, aby mali chuť zaviesť ochranné opatrenia.”Budovaním týchto vzťahov spolupráce SHF dúfa, že “sa jej podarí vytvoriť znenie zákonov a potom ich presadiť”, ktoré bude chrániť deti a rodičovské práva.

“Našou úlohou v Stand for Health Freedom je prinášať pravdu a umožniť ľuďom pokojne konať na základe týchto poznatkov,” povedal Wilson. “Sme“odhodlaní postarať sa o to, aby si ľudia uvedomili túto problematiku, aby sa vytvorili ochranné zábrany, ktoré zabezpečia, že o ich deti bude postarané tým najlepším možným spôsobom, čo je podľa nás pod vedením a za aktívnej účasti ich rodičov, ich opatrovníkov. A ich prvými a najdôslednejšími učiteľmi sú ich rodičia.”

Viac informácií o SHF a jej činnosti nájdete zde.

PODROBNOSTI

Biden’s ‘power grab’ COVID mandates threaten Americans’ most basic rights: medical freedom activist

Obávate sa smrtiacich protokolov v amerických nemocniciach? Táto nová webová stránka by vám mohla pomôcť

‘Remdesivir zabíja’: Aktivisti za lekársku slobodu protestujú pred michiganskými nemocnicami