EmilDrabinskiMarxistALA-810x500.png

Prezidentka Americkej asociácie knižníc hovorí, že byť "marxistickou lesbičkou" je pre mňa "naozaj dôležité

74
Kultúra smrti

Sama seba označila za “marxistickú lesbičku”, ktorá teraz stojí na čele Americkej asociácie knižníc (ALA), hovorí, že ľutuje kontroverziu, ktorú vyvolala tým, že sa pri svojom nástupe do funkcie oháňala touto nálepkou, ale naďalej sa stotožňuje s ideológiou, ktorá má na svedomí viac ako 100 miliónov obetí v 20. storočí.

V apríli 2022 si ALA zvolila za svoju najnovšiu prezidentku Emily Drabinski. Denník Focus on the Family’s vtedy informoval, že túto novinku oslávila v odvtedy vymazanom tweete, v ktorom vyhlásila: “Nemôžem jednoducho uveriť, že marxistická lesbička, ktorá verí, že kolektívnu moc je možné vybudovať a využiť pre lepší svet, je zvolenou prezidentkou @ALALibrary. Som taká nadšená z toho, čo spolu urobíme. Solidarita! A moja mama je TAKÁ HORDA, že ťa milujem, mami."

Drabinski, ktorá predtým pôsobila ako dočasná hlavná knihovníčka a knihovníčka pre kritickú pedagogiku na City University of New York’s Graduate Center, sa v kampani o túto funkciu uchádzala čiastočne tým, že vyzývala, aby sa ALA zmobilizovala proti tomu, čo nazvala “dôsledkami desaťročí nekontrolovaných klimatických zmien, triednej vojny, nadvlády bielej rasy a imperializmu.”

Marxizmus, ktorý učíodmietanie náboženstva, slobodného trhu a súkromného vlastníctva v mene budovania údajnej kolektivistickej utópie, poskytol intelektuálne palivo komunistickým režimom 20. storočia ktoré zabili viac ako 100 miliónov poddaných a zotročili ďalšie milióny.

Výstup zapriateho marxistu na vrchol inštitúcie, ktorá sa bežne mylne považuje za hlavný vzdelávací prúd, znepokojil mnohých konzervatívnych rodičov, aktivistov a zákonodarcov. NBC News informovali že v priebehu minulého roka republikáni v Arizone, Idahu, Illinois, Georgii, Louisiane, Južnej Karolíne a Wyomingu presadzovali, aby sa ich štátne knižnice odčlenili od ALA, pričom sa odvolávali na Drabinského tweet.

“Bol som nadšený, že môžem vyzdvihnúť a osláviť dva aspekty mojej identity, ktoré sú pre mňa naozaj dôležité a často sú pod veľkým drobnohľadom,” povedal Drabinksi, ktorý sa ujal funkcie minulý mesiac, pre NBC. “Nepredpokladal som, že takéto cielené útoky budú použité ako obušok proti pracovníkom knižníc v celej krajine. Naozaj si myslím, že je to poľutovaniahodné, a želám si, aby sa to práve teraz nedialo.”

Drabinskiová povedala, že nechce, aby “organizácia uviazla na tom, že bude hovoriť výlučne o podmienkach, ktoré nám stanovili, a nie o podmienkach, v ktorých, myslím, fungujeme my ostatní každý deň,” ale nebude sa vyhýbať svojim radikálnym názorom. “Môj osobný politický názor je teraz terčom, ale môj osobný program nie je“hnacím motorom združenia. Je to’agenda nás všetkých spoločne.”

ALA je v súčasnosti hlavným aktérom prebiehajúceho sporu o to, či verejné školy a knižnice vystavujú deti sexuálnym materiálom, ktoré obsahujú vekovo nevhodné explicitné detaily a/alebo obrazy, ako aj ľavicové ideologické messages, prostredníctvom svojich Bilancia práv knižníc, ktorá deklaruje, že knihy a iné materiály v knižniciach “by nemali byť vylúčené kvôli pôvodu, pôvodu alebo názorom tých, ktorí sa podieľajú na ich tvorbe” alebo “z dôvodu straníckeho alebo doktrinálneho nesúhlasu” a že “právo osoby”na používanie knižnice by nemalo byť odmietnuté alebo obmedzené z dôvodu pôvodu, veku, pôvodu alebo názorov.”

V poznámke na konci stránky sa uznáva, že “sa objavujú otázky týkajúce sa uplatňovania týchto zásad v konkrétnej praxi knižníc,” ale skupina’s vyhlásenie o tom, ako sa tieto zásady vzťahujú na maloleté osoby’ prístup k materiálom, naznačuje, že skupina, a tým aj každé zariadenie, ktoré formálne prijme jej normy, neumožňuje žiadne obmedzenia prístupu k určitému obsahu na základe veku.

“Rovnaký prístup ku všetkým zdrojom a službám knižnice by sa nemal obmedzovať na základe chronologického veku, zjavnej vyspelosti, úrovne vzdelania, gramotnosti, právneho postavenia alebo prostredníctvom reštriktívnych zásad plánovania a používania,” uvádza ALA a obavy o tento prístup by sa mali riešiť výlučne tým, ako rodičia “poradia” svojim vlastným deťom. “Knižnice a riadiace orgány knižníc by nemali používať hodnotiace systémy na zabránenie prístupu maloletých”k materiálom.”