MM-header-sized-810x500.jpg

EXKLUZÍVNE FOTO: Matka Miriam skladá posledné rehoľné sľuby v prítomnosti biskupa Stricklanda

34
Kultúra života

LifeSite môže poskytnúť exkluzívne zábery zo slávnostnej profesie večných sľubov, ktoré včera zložila matka Miriam od Baránka Božieho za prítomnosti biskupa Josepha Stricklanda z Tyleru v Texase.

Na slávnostný sviatok Nanebovzatia Panny Márie zložila matka Miriam svoje posledné rehoľné sľuby, čím zavŕšila proces rehoľného života, ktorý sa začal pred viac ako desiatimi rokmi.

Vedie ako predstavená komunitu, ktorú založila na žiadosť vtedajšieho arcibiskupa Raymonda Burkeho v roku 2008, Dcéry Márie, Matky nádeje Izraela’

Rehoľné sestry sú súčasťou širšej benediktínskej rehoľnej rodiny a ako svoju charizmu prijali heslo svätého Benedikta’ “Ora et labora”. “Ako kontemplatívno-aktívnu kongregáciu benediktínskych sestier nás intenzívna láska k Bohu priťahuje k životu, ktorý je definovaný a oživovaný takouto bohoslužbou,” píšu sestry o svojom živote.

Charakterizuje ho najmä spoločné prežívanie bohatého života Cirkvi’spoločným spevom a modlitbou liturgických hodín. Deň ako taký začínajú sestry v kaplnke, kde o piatej ráno spievajú Matiné a Laudát, a tento spoločný spev robia aj posledným úkonom pred odchodom na večernú starosť.

Matka Miriam kľačí pred biskupom Stricklandom, 15. augusta 2023

Komunita sídli v Stricklandovej’diecéze Tyler už niečo vyše roka po tom, ako v júli 2022 pozval Matku, aby si tam zriadila svoj domov. Vďaka štedrosti mnohých darcov, aj prostredníctvom kampane Matky Miriam’LifeFunder, si mníšky kúpili staré konferenčné centrum.

Po vhodnej prestavbe by sa mohlo stať domovom pre kongregáciu s počtom približne 30. “Je to’naozaj Božia prozreteľnosť,” povedala matka Miriam o uzavretí zmluvy o nehnuteľnosti. “Už som’spomínala, že stačí vedieť, že sme’v Božej vôli a môžem letieť. Keby som mala 100 miliónov dolárov a nevedela by som, že som v Božej’vôli, nič by to pre mňa neznamenalo. Ale vedieť, že sme v Božej vôli, znamená všetko. Po ničom inom netúžim.