shutterstock_2320758203-scaled-810x500.jpg

Hunterovi Bidenovi hrozí maximálny trest odňatia slobody za obvinenie z držania zbrane po tom, ako sa rozpadla dohoda o sladkom obchode

19
Kultúra smrti

Sladká dohoda o priznaní viny za porušenie federálneho zákona o zbraniach je už mŕtva po tom, ako sa rozpadla jeho ďalšia dohoda o rôznych iných obvineniach po tom, ako sudca spochybnil bezprecedentnú dohodu.

Utorkové podanie ministerstva spravodlivosti (DOJ) požiadalo federálny súd, aby zopakoval, že teraz stiahnutá dohoda o odklone od obvinení podľa vlastných podmienok nie je platná.”

Prezidentov’problémový syn a pravdepodobný obchodný partner uzavrel so svojím otcom’ministerstvom spravodlivosti dohodu o priznaní viny v dvoch daňových priestupkoch výmenou za zrušenie obvinenia zo závažnejšieho trestného činu so zbraňou.

Dohoda zahŕňala “dohodu o odklone”, ktorá mala Hunterovi pomôcť vyhnúť sa trestnému stíhaniu za nelegálny nákup a držbu revolvera Colt Cobra v roku 2018, keď bol “nezákonným užívateľom a závislým od kontrolovanej látky.”

Dohoda by zahŕňala len dva roky podmienečného trestu. Bidenov’advokát však od dohody o priznaní viny ustúpil po tom, ako prokurátori počas júlového pojednávania uviedli, že nedošlo k dohode o ochrane Huntera pred budúcim stíhaním v rámci vyšetrovania jeho ďalšej údajnej trestnej činnosti.

“[Bidenov’advokát] označil dohodu ‘za neplatnú’ po tom, ako prokurátor povedal sudcovi, že Hunter Biden nie je’chránený pred budúcimi obvineniami v rámci vyšetrovania vrátane potenciálnych obvinení podľa zákona o registrácii zahraničných agentov,” CBS News reportoval.

Vyšetrovanie Hunterových’obchodov však naďalej vyvoláva otázky. Generálny prokurátor Merrick Garland, ktorý čelí obvineniam z vedenia spolitizovaného ministerstva spravodlivosti, nedávno vymenoval Davida Weissa, ktorý dohliadal na sladkú dohodu, za “osobitného poradcu”, aby preskúmal Hunterove a ďalšie aktivity Bidenovej rodiny.

Uznávaný právny komentátor a profesor práva na Univerzite Georgea Washingtona Jonathan Turley toto rozhodnutie ostro kritizoval. “Vymenovanie Weissa definitívne potvrdilo, že Garland ako generálny prokurátor zlyhal,” profesor Turley, bývalý Garlandov podporovateľ, napísal nedávno v The Hill. “Ako človek, ktorý pôvodne chválil Garlandovo’vymenovanie, teraz vidím, že opakovane ukázal, že mu chýba sila a vodcovstvo, aby sa v týchto chvíľach dokázal presadiť.”

Špeciálna dohoda, poradca prispievajú k obavám z dvojstupňového systému justície

Pretrvávajúci spor okolo vyšetrovania ministerstva spravodlivosti prichádza v čase, keď sa orgán činný v trestnom konaní borí s obvineniami z politickej zaujatosti a dvojstupňového systému justície, v ktorom sa s katolíckymi otcami, ktorí sú za život, a bývalým prezidentom zaobchádza prísne, ale súčasný prezident’syn dostáva priepustku.

Toto isté ministerstvo spravodlivosti vykonalo v skorých ranných hodinách ozbrojený zásah v dome otca, ktorý je za život, Marka Houcka, na základe menšieho obvinenia, že strčil do sprievodu zástancu potratov, ktorý v minulosti spôsoboval problémy. Štátne obvinenie v tejto veci už bolo zamietnuté, keď ho Garland’ovo ministerstvo spravodlivosti vrátilo späť, hoci ho nakoniec neodsúdilo.

V októbri 2022 FBI vtrhla do domu zástancu pro-life Paula Vaughna pred očami jeho detí a zatkla ho, pričom ho obvinila z “konšpirácie proti právam zabezpečeným zákonom FACE a z porušovania zákona FACE,” ako previously reported by LifeSiteNews.

Vaughn, ženatý otec 11 detí, povedal Daily Signal, že FBI prišla do jeho domu v Centerville v štáte Tennessee s “pištoľami namierenými na dvere, búchala na dom, kričala a kričala: ‘Otvorte. FBI.’”

Federálny úrad pre vyšetrovanie bol tiež pristihnutý pri snahe špehovať farnosti a komunity slúžiace latinskú omšu. Riaditeľ FBI Christopher Wray spočiatku uviedol, že spravodajský bulletin, ktorý sa opieral o diskreditované Southern Poverty Law Center a článok o ruženci ako symbole extrémizmu, bol izolovaný na jeden úrad. Toto svedectvo sa odvtedy ukázalo ako nepravdivé, keďže sa zistila spoluúčasť minimálne dvoch ďalších úradov FBI.

Garland tiež nariadil federálnym orgánom činným v trestnom konaní, aby pozorne sledovali rodičov, ktorí na zasadnutiach školskej rady vystupovali proti rasovému a sexuálnemu obsahu v učebných osnovách a knižniciach. Podvýbor Snemovne reprezentantov amerického Kongresu dospel k záveru, že pre memorandum neexistoval “žiadny legitímny základ”.

Medzičasom ministerstvo spravodlivosti nežiadalo žiadne väzenie pre “transgender” vandala, ktorý zaútočil na katolícky kostol v zjavnom hneve nad rozhodnutím Najvyššieho súdu z júna 2022 vrátiť otázku potratov do rúk štátov.