Igreja_de_Nossa_Senhora_da_Encarnacao_Ameixoeira_04-810x500.jpg

Veriacim katolíkom, ktorí narušili "omšu LGBT" na Svetových dňoch mládeže, hrozí rok väzenia

89
Kultúra smrti

Skupine katolíkov, ktorí protestovali proti “LGBT omši” počas Svetových dní mládeže v Lisabone, hrozí za ich konanie až jeden rok väzenia. 

Dvanásť tradičných katolíkov usporiadalo 3. augusta v Kostole Vtelenia Panny Márie modlitbu pokánia na protest proti heterodoxnej “LGBT omši” konanej v katolíckom kostole. Polícia skupinu vyviedla a jej členom teraz hrozí až jeden rok väzenia za narušenie bohoslužobného aktu. 

Rafael da Silva, organizátor protestu, pre LifeSiteNews potvrdil, že on a jeho jedenásť spoločníkov sú za svoje konanie trestne obvinení. 

“Čelíme trestnému vyšetrovaniu,” povedal da Silva pre LifeSiteNews. “Sme obvinení z narušenia kultovej akcie.” 

Povedal, že nevedeli, že ich protest bude predstavovať trestný čin. 

Da Silva uviedol, že niektoré mediálne správy nesprávne tvrdili, že skupina “vtrhla” do kostola počas omše. Jeho skupina však bola vo vnútri kostola už nejaký čas pred začiatkom bohoslužby. Pripomenul, že keď otec James Alison, otvorene homosexuálny kňaz, vstúpil do kostola, začali sa “modliť ruženec v latinčine.” 

Da Silva pre LifeSiteNews povedal, že polícia a portugalská tajná služba teraz sledujú ich “telefón, správy a aktivity.”V súčasnosti však neverí, že ich uväznia. Skôr si myslí, že polícia sa len snaží ľudí zastrašiť, aby “zastavila rozširovanie hnutia” a že skončia nanajvýš s pokutou. 

Da Silva povedal, že on a ďalších jedenásť katolíkov zapojených do protestu sa momentálne príliš netrápia obvineniami z trestného činu a že jednoducho “žijú normálny život.” 

Súčasťou série heterodoxných podujatí na Svetových dňoch mládeže bola aj “LGBT omša”, ktorá sa konala 3. augusta organizovalaGlobálna sieť dúhových katolíkov a miestna portugalská LGBT skupina.  

Pr. Alison, jeden z “celebrantov” na podujatí, už dlhé roky lobuje vo Vatikáne za zbavenie kňazského celibátu, argumentujúc tým, že do kňazstva vstúpil na základe falošného prijatia učenia Cirkvi o homosexualite. 

Výrazne pro-homosexuálny kňaz obdržal približne v roku 2010 list od Kongregácie pre klérus, v ktorom bol informovaný o svojej prípadnej laicizácii po tom, ako odmietol spolupracovať pri predchádzajúcich pokusoch o laicizáciu. 

Pohnevaný týmto rozhodnutím napísal pápežovi Františkovi list, v ktorom ho žiadal, aby rozhodnutie Kongregácie ignoroval&nbsp. František následne zavolal Alisonovi a zdalo sa, že homosexuálnemu kňazovi dáva svoj súhlas, keď povedal: “Chcem, aby ste kráčali s hlbokou vnútornou slobodou, nasledujúc Ježišovho Ducha. A ja ti dávam moc kľúčov. Rozumieš? Dávam ti moc kľúčov.” 

Pro-LGBT kňazi ‘nereprezentujú katolícku vieru’

Na otázku o jeho motivácii zorganizovať protest da Silva odpovedal: “Myslím, že práve prekročili hranicu” tým, že slávili “rúhavú omšu.” 

Da Silva pripomenul, že ho naplnil “svätý hnev”, keď sa v správach dozvedel o plánoch na heterodoxnú omšu, a že cítil, že je jeho “povinnosťou ako katolíka niečo urobiť.” 

Povedal pre LifeSiteNews, že katolíci, ktorí sa zúčastnili na “LGBT omši” “nie sú nepriatelia; sú zneužívaní nepriateľmi na presadzovanie agendy, ktorá je protikristovská.” 

Aj keď neobvinil účastníkov heterodoxného podujatia, da Silva pokarhal kňazov, ktorí celebrovali “LGBT omšu,” vyhlásil, že “nenávidia Ježiša Krista, nenávidia Katolícku cirkev.”  

“Nezastupujú Ježiša Krista, nezastupujú katolícku vieru,” pokračoval.  

Da Silva povedal, že jeho odkaz samozvaným katolíkom, ktorí propagujú heterodoxiu a organizujú podujatia, ako je táto “LGBT omša”, je nasledovný: “My“prichádzame, my sme veriaci, a tak ako v ariánskej kríze, obnovíme vieru a získame späť naše kostoly, pretože ľudia si zaslúžia pravdu, ľudia si zaslúžia katolicizmus, nie toto katastrofálne nové náboženstvo založené na II. vatikánskom koncile.”  

“Zabudli na skutočné hriechy, zabudli na desať prikázaní. Každý deň zabíjajú duše,” vyhlásil. 

“Tak ako dvanásť Kristových apoštolov, aj my sme tam boli z nejakého dôvodu,” povedal da Silva pre LifeSiteNews, keď hovoril o skupine dvanástich katolíkov, ktorí sa hlasno modlili počas “LGBT omše.” “Boh vie, čo pre nás pripravil.”  

Da Silva povedal, že on a jeho priatelia neočakávali, že sa im za ich protest dostane takej veľkej pozornosti médií. 

“Nechceme byť slávni; nikdy sme si nemysleli, že nás médiá budú takýmto spôsobom pokrývať; nikdy sme si nemysleli, že to bude mať taký veľký ohlas, ak mám byť celkom úprimný.”  

Silva povedal, že skôr ako dosiahnuť slávu je jeho cieľom “dostať sa do neba”“Chcem len, aby ľudia bojovali za Krista”uviedol. 

Da Silva v júni spolu s manželkou založil hnutie “Obnovme Portugalsko modlitbou”, v rámci ktorého “chodia na miesta” v Portugalsku, aby sa “modlili za konkrétnu vec.”  

Pre LifeSiteNews povedal, že najlepší spôsob, ako môžu ľudia podporiť jeho a jeho spoločníkov, je obetovať za nich modlitby.