St-Peters-at-night-2017-810x500.jpg

Teraz je čas vyjadriť sa proti spolupráci inštitucionálnej cirkvi s temnotou

77
Kultúra smrti

Keď si spomínam na svoje pôsobenie na Rímskom fóre o živote 2017, mám pocit, akoby to bola iná doba.

Nebol tu COVID, neboli tu žiadne masky. Prezidentom bol Trump. Bolo toho veľa, čo pápež František a jeho spojenci robili, čo bolo veľmi znepokojujúce, ale muži ako kardinál Gerhard Müller a kardinál Robert Sarah boli stále na významných pozíciách vo Vatikáne - stále bol pocit, aspoň pre mňa, že môžeme mať nejakú nádej pre inštitucionálnu Cirkev. Summorum Pontificum bolo v plnej sile, tradičné latinské omše boli na vzostupe a prekvitali.

Bolo čarovné zažiť Rím ako mladý, bystrý novinár - a ako Američan. Jedlo a architektúra (najmä nádherné kostoly) európskych miest sú úplne odlišné od všetkého, čo máme v USA. Rovnako aj celková “atmosféra”: tempo života, dobre oblečení ľudia, kaviarneéa, malé autá a vespy.

Svätý Peter’v noci v roku 2017

Fórum Rome Life 2017  bola komorná, fascinujúca konferencia s dostatkom času na nadviazanie kontaktov a stretnutie s prednášajúcimi. Prednášky, ktoré predniesli niektoré z’najlepších mozgov Cirkvi, boli myšlienkové a teologické. Kardinál Raymond Burke vyzval, aby bolo Rusko riadne zasvätené Nepoškvrnenému Srdcu Panny Márie, ako to žiadala Panna Mária z Fatimy. Biskup Athanasius Schneider hovoril o tom, že katolícka rodina je prvou obrannou líniou proti našej súčasnej “veľkej apostáze.”

Kardinál Carlo Caffarra, jeden zo štyroch dubských signatárov, triezvo povedal nám, že proroctvo fatimskej vizionárky sestry Lucie, že posledný boj medzi Bohom a satanom sa bude týkať manželstva a rodiny, sa súčasne napĺňa.

Počas obeda ma kardinál Caffarra veľmi srdečne privítal. Pýtal sa na svätcov na medailách, ktoré som mal na sebe. Bol celý usmiaty. (Taký som bol aj ja – obedovať s kardinálom je vždy veľká vec!) Kardinál Caffarra sa ochotne rozprával s každým, najmä s mladým mužom, ktorý rozlišoval kňazstvo.

Autor so zosnulým kardinálom Caffarrom na Rímskom fóre života v roku 2017

On zomrel len o niekoľko mesiacov neskôr.

Na dubiu zostávajú nezodpovedané otázky –  hoci dnes sa to zdá byť takmer zanedbateľné.

Celé biskupské’konferencie sú teraz fakticky v schizme a vyzerá to tak, že by mohli so sebou vziať aj Vatikán. Pápež František si uctil pohanské modly a spolupracuje s niektorými z najtyranskejších síl na svete, aby povzbudil ľudí k injekčnému podávaniu experimentálnych, nebezpečných drog. Omšu vekov, kodifikovanú na Tridentskom koncile, potláčajú práve tí, ktorých úlohou je ju ponúkať, propagovať a chrániť. Na Západe je akékoľvek zmysluplné praktizovanie kresťanstva na najlepšej ceste ku kriminalizácii, zatiaľ čo sa oslavuje sexuálna deviácia a agresívne sa zavádza totalitarizmus.

Svet je teraz temným, temným miestom. Namiesto toho, aby inštitucionálna Cirkev pôsobila ako svetlo v tejto tme, robí z veľkej časti všetko pre to, aby zhasla tých niekoľko zvyšných sviečok. Zostalo však niekoľko odvážnych hlasov, ktoré sa oplatí vypočuť, aby sa tí, ktorým záleží na budúcnosti svätej katolíckej viery, mohli zjednotiť. Spoločne môžeme rásť v oddanosti nášmu Pánovi a pracovať na obnove toho, čo je posvätné, a brániť to, čo je pravdivé.

V tomto kontexte a s takýmito odvážnymi hlasmi sa znovuzrodilo Rímske fórum života. Uskutoční sa na jeseň tohto roku, od 31. októbra do 1. novembra. Dvojdňová strategická konferencia sa bude konať bezprostredne po vatikánskej Synode’o synodalite, ktorá hrozí formalizáciou heretického učenia o rodine. Medzi rečníkmi budú kardinál Müller, The Remnant’s Michael Matt a The Fatima Center’s Chris Ferrera, ako aj LifeSite’s vlastný John-Henry Westen.

Fórum 2023 sa zameria na konfrontáciu so zlom hlbokej cirkvi a hlbokého štátu a ich zapojenie do agendy Veľkého resetu. Účastníci sa dozvedia a spoločne vymyslia, ako môžeme ako Kristovi’veriaci bojovať proti tomuto diabolskému hnutiu pod vedením Panny Márie. Prosím, zvážte možnosť ísť alebo sponzorovať niekoho, koho považujete za katolíckeho lídra, aby mohol ísť.

Klikajte TAM a kúpte si vstupenky na 2023 Rome Life Forum.