Womens-sports-1-810x500.jpeg

67 % Američanov je proti tomu, aby muži súťažili v ženských športoch, ukázal prieskum

35
Kultúra smrti

Dve tretiny registrovaných amerických voličov sú proti tomu, aby boli športovkyne nútené súťažiť s biologickými mužmi, vyplýva z výsledkov prieskumu, ktoré v piatok zverejnila spoločnosť The Center Square.

Prieskum, ktorý uskutočnila spoločnosť Noble Predictive Insights na vzorke 2 500 voličov (1 000 registrovaných republikánov, 1 000 registrovaných demokratov a 500 nezávislých), ukázal, že 67 % respondentov je proti tomu, aby “transrodové ženy” súťažili so skutočnými ženami alebo dievčatami v športových programoch zameraných na pohlavie, z toho 75 % mužov a 60 % žien.

Podľa očakávania boli republikáni v drvivej väčšine proti inklúzii opačného pohlavia, a to v 89 %, pričom demokrati sa rozdelili na 45 % proti, 36 % podporujúcich a 19 % si nie je istých.

“Skupinou, ktorá poháňa túto podporu, sú veľmi ľavicovo orientovaní demokrati,” povedal zakladateľ a výkonný riaditeľ spoločnosti Noble Predictive Mike Noble. “Presadzujú to demokrati na ľavici. Bidenova’administratíva sa jej skutočne chopila.”

Prieskum naznačuje, že väčšina Američanov je v tejto otázke pevne stotožnená s konzervatívcami a že jej zdôrazňovanie by bolo politicky účinné u všetkých okrem ľavicových ideológov.

“Pre republikánov je to v týchto voľbách obrovská príležitosť využiť ju ako [klinovú] tému,” dodal Noble. “Nemajú”veľa klinových tém. Toto je pre republikánov dobrá téma.”

Povinné začlenenie osôb s pohlavnou inklúziou do športov opačného pohlavia sa propaguje ako záležitosť “inklúzie,” ale kritici upozorňujú, že dopriatie “transrodovým” športovcom podkopáva pôvodný racionálny základ, prečo sa vôbec zaviedla atletika podľa pohlavia, čím sa športovkyne pripravujú o uznanie a profesionálne či akademické príležitosti. 

V minulosti sa vyskytli početné vysokopostavené príkladovv posledných rokochzávodov muži vyhrávajúženské’súťaže a výskumy potvrdzujú, že fyziológia dáva mužom výrazné športové výhody, ktoré sa nedajú úplne negovať potlačením hormónov.

V článku z roku 2019, ktorý uverejnil Journal of Medical Ethics, novozélandskí vedci zistili, že “zdraví mladí muži [nestrácajú] významne svalovú hmotu (ani silu), keď sa im na 20 týždňov znížila hladina cirkulujúceho testosterónu na (pod úroveň smerníc Medzinárodného olympijského výboru),” a “nepriame účinky testosterónu” na faktory, ako je štruktúra kostí, objem pľúc a veľkosť srdca “sa hormonálnou terapiou nezmenia;” preto “výhoda pre transsexuálov [biologických mužov], ktorú im poskytujú smernice [Medzinárodného olympijského výboru], je neúnosnou nespravodlivosťou.”

Vzdor dlhodobo zaužívanej múdrosti republikánskeho establišmentu, že takzvané “sociálne otázky” sú politicky nepopulárne, viaceré voličské prieskumy majú ukazujúv posledných rokoch, že široká verejnosť nie je ani zďaleka taká vnímavá voči najnovším frontám LGBT aktivizmu, ako si zvykla na manželstvá osôb rovnakého pohlavia “”