Shutterstock_2134763573-810x500.jpg

Kanada pripravuje plán pre prípad, že by si USA v roku 2024 zvolili "krajne pravicového" prezidenta, prezradil minister zahraničných vecí

48
Neutral

V súvislosti s rastúcimi pozitívnymi výsledkami prieskumov verejnej mienky pre bývalého amerického prezidenta Donalda Trumpa napriek jeho nedávnym súdnym problémom kanadská ministerka zahraničných vecí Mélanie Jolyová údajne uviedla, že federálna vláda pracuje na “pláne hry” v prípade, že USA v roku 2024 opäť zvolia “krajne pravicového” prezidenta.

Ako ako prvý informoval denník National Post pred viac ako týždňom, Jolyová sa vyjadrila v rozhovore, ktorý poskytla vo francúzštine pre montrealskú rozhlasovú stanicu.

Dylan Robertson z National Post vo svojom článku s názvom “Mélanie Jolyová presadzuje konšpiračné teórie o Pierrovi Poilievrovi” uviedol, že Jolyová povedala, “Kanada zvažuje ‘plán hry’, ako by reagovala, ak by Spojené štáty po budúcoročných prezidentských voľbách’urobili krajne pravicový, autoritatívny posun.”

“Určite pracujeme na scenároch,” Jolyová údajne povedala.

Pokračovala, keď svojmu respondentovi povedala: “No, samozrejme, musíte byť pripravení. Myslím si, že určite musíme pripraviť niekoľko scenárov, pretože naša politická (a) ekonomická realita je úzko prepojená s tým, čo sa deje v Spojených štátoch.”

Jolyová povedala, že bude spolupracovať s “mojimi kolegami a so starostami, s premiérmi provincií, s podnikateľskou komunitou, s odbormi, so všetkými v krajine, aby sme boli pripravení bez ohľadu na výsledok volieb.”

Podľa Robertsona “Jolyová použila analógiu so skúsenosťami svojej vlády’so spoluprácou s administratívou bývalého amerického prezidenta Donalda Trumpa, ktorá sa snažila obmedziť dlhodobo zavedený obchod v kľúčových odvetviach.”

Jolyová počas rozhlasového rozhovoru poznamenala, že “druhý aspekt otázky je skôr o tom, aby sme vedeli, ako sme ako demokracia schopní zmariť rast krajnej pravice v našej krajine, pretože sa to’deje v Spojených štátoch, deje sa to’v Európe.”

Svojmu respondentovi potom povedala, že si myslí, že vo “všeobecnosti” existuje náš “herný plán, práve preto, aby sme dokázali zvládnuť to, čo by mohlo byť pomerne zložitou situáciou.”

“A dobre, nebudem’zachádzať do detailov, pretože si myslím, že je to’… určite pracujeme na scenároch,” poznamenala.

Kanadské mainstreamové médiá v posledných týždňoch začali koordinovane útočiť na opozičnú Konzervatívnu stranu krajiny pod vedením jej lídra Pierra Poilievra a tvrdili, že prijal “konšpiračné” teórie, pretože je proti Svetovému ekonomickému fóru. Poilievre tvrdo bojoval proti týmto tvrdeniam.

Skutočnosť je však taká, že Joly a ďalší kanadskí predstavitelia, ako napríklad vicepremiérka Chrystia Freelandová majú väzby na globalistické Svetové ekonomické fórum.

Ak ide o Trumpa, minulý týždeň bol zaregistrovaný vo väznici v okrese Fulton v štáte Georgia po tom, ako sa dobrovoľne vzdal v reakcii na množstvo obvinení z trestných činov súvisiacich s jeho údajnými snahami o zvrátenie prezidentských volieb v Georgii v roku 2020.

Potom využil príležitosť z rezervácie na návrat na X (predtým Twitter) zverejnením svojej fotografie. Tento príspevok sa stal virálnym.

Súboj Republikánskej strany’o nomináciu svojho kandidáta na prezidenta USA v roku 2024 zahŕňa niekoľko známych a populárnych uchádzačov, ako napríklad floridského guvernéra. Ron DeSantis a Vivek Ramaswamy, ale jasným lídrom je Trump, ktorý s veľkým náskokom vedie v celoštátnych prieskumoch.

Trump sa nezúčastnil na prvej republikánskej debate, namiesto toho sa rozhodol pre individuálny interview s Tuckerom Carlsonom, ktoré získalo milióny pozretí.

Ak ide o Jolyho’šéfa, premiéra Justina Trudeaua a jeho Liberálnu stranu, posledné prieskumy ukazujú, že ak by sa voľby konali dnes, opoziční konzervatívci pod vedením Poilievreho by ľahko získali väčšinovú vládu.

Trudeaua a jeho liberálnu vládu v posledných mesiacoch sužujú škandály, najmä v súvislosti s pokračujúcimi dôsledkami zasahovania Pekingu do kanadských volieb.