shutterstock_2204905407-810x500.jpg

Nový výskum ukazuje, že počet požiarov sa celosvetovo znížil, zatiaľ čo mediálne pokrytie vzrástlo o 400 %

33
Neutral

Výskum ukázal, že požiarov v lesoch ubúda napriek tomu, že hlavný prúd tvrdí, že ich počet sa zvýšil v dôsledku klimatických zmien.”

Analýza dánskeho autora a akademika Bjorna Lomborga’uverejnená v denníku The Wall Street Journal odhaľuje veľký nepomer medzi skutočným počtom lesných požiarov a obavami, ktoré v súvislosti s nimi vzbudzujú mainstreamové médiá a politici. 

“Klimatické zmeny nezapálili”svet,” vyhlásil Lomborg. “Ukázalo sa, že percento zemegule, ktoré každoročne horí, od roku 2001 klesá.”  

Lomborgovo’tvrdenie potvrdzuje aj satelitný údaje z globálneho informačného systému o požiaroch v prírode, ktorý zaznamenáva sústavný pokles rozsahu spálených oblastí od začiatku roka 2000.   

“Začiatkom roka 2000 každoročne vyhoreli 3 % svetovej’rozlohy. V minulom roku oheň spálil 2,2 % svetovej’rozlohy, čo je nové rekordné minimum,” uviedol Lomborg. 

“Napriek tomu by ste len ťažko hľadali, aby ste to niekde uviedli,” dodal.  

Napriek tomu, že sa požiare vyskytujú menej často, spravodajstvo o “klimatických zmenách” sa zvýšilo v období rokov 2010 až 2020 o 400 %.  

Lomborg upozornil, že hoci satelity odhaľujú, že na svete horí menej, médiá naďalej tvrdia, že požiarov je v dôsledku “zmeny klímy viac.”

“This falsely scares everyone,” Lomborg vyhlásil. “A to’nie je v poriadku.” 

Mainstreamové médiá a liberálni politici vrátane kanadského premiéra Justina Trudeaua napriek dôkazom naďalej tvrdili, že požiarov pribúda.  

“Sme’svedkami čoraz väčšieho počtu týchto požiarov v dôsledku klimatických zmien,” Trudeau claimedv júni.  

“Tieto požiare ovplyvňujú každodennú rutinu, životy a živobytie a kvalitu nášho ovzdušia,” dodal. “Budeme naďalej pracovať – tu doma a s partnermi po celom svete – na riešení klimatických zmien a ich dopadov.” 

Tvrdenie Trudeaua’je však podľa údaje z Globálneho centra pre monitorovanie požiarov, ktoré odhalilo, že Kanada zažila oveľa horšie požiare v rokoch 1989, 1994 a 1995. 

Okrem toho sa zistilo, že mnohé z požiarov na jar a v lete tohto roku spôsobili podpaľači, a nie “klimatické zmeny.”  

Kráľovská kanadská jazdecká polícia (RCMP) zatkla podpaľačov ktorí boli obvinení zo založenia požiarov po celej krajine vrátane Yukon, British Columbia, a Alberta.   

V Quebecu satellite footage ukazovali aj záhadné súčasné vypuknutie niekoľkých požiarov v celej provincii, čo vyvolalo obavy, že požiare boli koordinovaným úsilím podpaľačov.  

V auguste premiérka Alberty Danielle Smithová odhalila, že 500 zo 650 požiarov, ktoré sa v provincii vyskytujú, má ľudský pôvod, a nie “klimatické zmeny.”

Vláda Trudeaua a mainstreamové médiá napriek zdrvujúcim dôkazom naďalej tvrdia, že požiare sú bezprecedentne nebezpečné a spôsobené “klimatickými zmenami” v snahe prijať ďalšie nariadenia týkajúce sa prírodných zdrojov. 

Zníženie a prípadné zrušenie využívania takzvaných “fosílnych palív” a prechod na nespoľahlivú “zelenú” energiu má tiež tlačí Svetové ekonomické fórum (WEF) — globalistická skupina, ktorá stojí za socialistickou “agendou Veľkého resetu” – organizácia, s ktorou Trudeau a niektorí členovia jeho kabinetu sú do toho zapojení.       

Kým Trudeau’plán presadzoval pod zámienkou “udržateľnosti,” jeho zámer znížiť emisie oxidu dusného obmedzením používania hnojív kritizovali poľnohospodári. Tvrdia, že to zníži zisky a mohlo by to dokonca viesť k nedostatku potravín.    

Okrem toho odborníci varujú, že Trudeauova vláda nové “čisté palivo”; predpisy, ktoré vstúpia do platnosti budúci rok, budú stáť kanadských pracovníkov  — z ktorých mnohí už teraz zápasia s desaťročiami vysokými mierami inflácie — priemerne 1 277 USD ročne navyše.