Danielle-Smith-and-Justin-Trudeau-speaking-in-Calgary-in-July-of-2023-CityNews-810x500.png

Danielle Smith vyzýva ministra životného prostredia Trudeaua na "hrozné" čínske pokrytectvo v oblasti klímy

43
Kultúra smrti

Premiérka Alberty Smithová vyzvala liberálneho ministra životného prostredia za “otrasné” klimatické pokrytectvo pri rokovaniach s Čínou.  

Premiérka Alberty Danielle Smithová v rozhovore pre iHeart Radio 28. augusta odsúdila premiéra Justina Trudeaua’ministra životného prostredia Stevena Guilbeaulta za to, že spolupracuje s Čínou na postupnom vyradení prírodných zdrojov, ako je ropa, uhlie a plyn, do roku 2060, zatiaľ čo Kanaďanov núti prejsť na nové zdroje do roku 2035. 

“Minister životného prostredia nevie o našej energetickej sieti ani slovo,”povedala. “Považujem za desivé, rovnako ako väčšina Alberťanov, že spolupredsedá výboru s Čínou, ktorá má za cieľ rok 2060.”

“Čína, ktorá pridáva dve uhoľné elektrárne týždenne. Takže spolupracuje s Čínou na menej agresívnom cieli, než aký sa snaží vnútiť Alberte. A to je neprijateľné,” pokračovala.  

Guilbeault má čelil intenzívnej kritike po tom, ako začiatkom tohto mesiaca prijal osobné pozvanie čínskeho ministra ekológie a životného prostredia Huanga Runqiu na konferenciu Čínskej rady pre medzinárodnú spoluprácu v oblasti životného prostredia a rozvoja (CCIED). 

Smith’komentáre prišli uprostred jej pokračujúceho boja s Guilbeaultom a Trudeauom v súvislosti s plánovaným núteným zavedením extrémne “zelených”environmentálnych regulácií v oblasti elektrickej energie. 

Vláda Trudeaua napriek tomu, že komunistickú Čínu drží pri nižších štandardoch, zdá sa, že chce prinútiť Kanaďanov, aby sa v krátkom čase vzdali využívania prírodných zdrojov, dokonca hrozí, že zadrží miliardy dolárov daňových poplatníkov vo forme finančných prostriedkov pre provincie, ktoré budú pokračovať vo využívaní zdrojov, ako je ropa, plyn a uhlie, aj po roku 2035.  

Alberta aj Saskatchewan opakovane sľubovali, že uprednostnia záujmy svojich obyvateľov pred záujmami Trudeauovej vlády’“neústavné” požiadavky, avšak dôsledne pripomínajú federálnej vláde, že ich infraštruktúra a hospodárstvo závisia od ropy, plynu a uhlia. 

Najnovšie, 30. augusta, Smith odsúdil Guilbeaulta, keď povedal: “Minister Guilbeault počas poradenstva čínskej komunistickej strane o jej environmentálnej politike vyhlásil, že kvôli albertskej ropnej a plynárenskej spoločnosti’rozhodnutia zamerať sa na ťažbu ropy a zemného plynu, zvýšil svoje odhodlanie zaviesť emisný limit, ktorý efektívne prinúti energetické spoločnosti obmedziť svoju ťažbu ropy a zemného plynu.” 

“Vláda Alberty v žiadnom prípade nepovolí zavedenie navrhovaných federálnych predpisov v oblasti elektrickej energie alebo uvažovaného emisného stropu pre ropu a zemný plyn,” vyhlásila. 

“Ottawa nemá ústavnú právomoc regulovať v týchto oblastiach výlučnej provinčnej jurisdikcie,” upozornila. “Dôrazne odporúčame federálnej vláde, aby sa zdržala testovania našej vlády”alebo Alberťanov”v tejto súvislosti.” 

Súčasné ciele Trudeauovej vlády v oblasti životného prostredia – v zhode s Organizáciou Spojených národov” “2030 Agenda for Sustainable Development”– zahŕňa postupné vyradenie uhoľných elektrární, zníženie používania hnojív a obmedzenie využívania zemného plynu v nasledujúcich desaťročiach.   

Zníženie a prípadné zrušenie používania takzvaných “fosílnych palív” a prechod na nespoľahlivú “zelenú” energiu bol tiež tlačil Svetové ekonomické fórum (WEF) – globalistická skupina, ktorá stojí za socialistickým programom “Veľký reset” – organizácia, ktorá Trudeau a niektorí členovia jeho kabinetu sú do toho zapojení.      

Kým Trudeau’plán presadzoval pod zámienkou “udržateľnosti,” jeho zámer zníženie emisií oxidu dusného obmedzením používania hnojív kritizovali poľnohospodári. Tvrdia, že to zníži zisky a môže dokonca viesť k nedostatku potravín.   

Okrem toho odborníci varujú, že Trudeauova vláda nové “čisté palivo”je v rozpore s požiadavkami; predpisy, ktoré vstúpia do platnosti budúci rok, budú stáť kanadských pracovníkov  – z ktorých mnohí už teraz zápasia s desaťročia vysokou mierou inflácie – priemerne 1 277 USD ročne navyše.