Shutterstock_523217374-810x500.jpg

Kanaďan predáva online súpravy na samovraždu a čelí obvineniam, ale vláda súhlasí s eutanáziou za asistencie lekára

28
Kultúra smrti

Kanaďan Kenneth Law bol 9. mája obvinený regionálnou políciou Peel v Ontáriu z dvoch prípadov poradenstva alebo napomáhania samovražde. Teraz, podľa správy Codi Wilsonovej pre CP24 z 29. augusta, Law čelí ďalším 12 podobným obvineniam v súvislosti so štyrmi úmrtiami v Toronte, jedným v regióne Durham, jedným v Londýne, jedným v Thunder Bay, jedným vo Waterloo a ďalším v regióne Peel.

Na tlačovej konferencii 29. augusta inšpektor yorskej regionálnej polície Simon James uviedol, že Lawove obete sú vo veku od 16 do 36 rokov, ale polícia nebude zverejňovať žiadne informácie o totožnosti obetí v týchto prípadoch.”

Podľa Wilsona je Law “obvinený z predaja dusitanu sodného a iných nebezpečných materiálov ľuďom, ktorým hrozí samovražda,” a Law je tiež vyšetrovaný orgánmi v Spojenom kráľovstve za napomáhanie k samovraždám najmenej 88 ďalších ľudí. Law údajne predával samovražedné súpravy na internete a Louise Nunnová, matka britskej hviezdy TikTok “Dead Immy”, tvrdí, že jej dcéra sa zabila pomocou súpravy, ktorú si objednala u Lawa. Okrem toho 17-ročný Anthony Jones z Michiganu údajne tiež spáchal samovraždu pomocou výrobkov zakúpených od spoločnosti Law online.

Celkový počet samovrážd, ktoré spoločnosť Law umožnila, môže byť viac ako 100, podľa CP24. Nunnová hovorí, že “bolo srdcervúce dozvedieť sa o ďalších úmrtiach mesiace a roky”pred smrťou jej dcéry”a že “verí, že mnohé životy mohli byť zachránené, ak by úrady konali skôr.”CP24 totiž uviedla, že Law pravdepodobne založil svoje stránky začiatkom roka 2020 a že keď bol zatknutý, polícia uviedla, že “vystopovala približne 1 200 výrobkov v 40 krajinách.”

Alex Schadenberg z organizácie Euthanasia Prevention Coalition poznamenal, že Law “tvrdí, že je nevinný a nemal žiadnu kontrolu nad tým, čo ľudia robili s jeho samovražednými balíčkami. Law predával legálny výrobok, ale balil ho v smrteľnej dávke a propagoval a predával ho na údajný účel samovraždy.”

Načasovanie tohto príbehu je významné. Ak Trudeauova vláda dosiahne svoje, o šesť mesiacov bude v Kanade legálne požiadať o štátom financovanú a lekársky podávanú smrtiacu injekciu výlučne na základe duševnej choroby a dostať ju. Kanaďania trpiaci depresiou, schizofréniou, poruchami príjmu potravy alebo dokonca úzkosťou budú môcť využiť svoju diagnózu na to, aby sa domáhali svojho “ľudského práva” na usmrtenie lekárom — skrátka na pomoc pri spáchaní samovraždy. Kanadskí aktivisti za samovraždu to šikovne prebalia na “starostlivosť na konci života” alebo preferovaný eufemizmus “lekárska pomoc pri umieraní” (MAID), ale samovražda to zostane.

Aký je rozdiel medzi Kennethom Lawom a bývalým ministrom spravodlivosti Davidom Lamettim? Aký je rozdiel medzi tým, z čoho je Law obvinený, a tým, čo Trudeauova vláda práve zakotvuje do zákona? Law je obvinený z poradenstva alebo napomáhania k samovražde. Pred krátkym časom bolo nezákonné, aby lekári pri duševných chorobách aplikovali smrtiaci jed, a nezákonné, aby poradcovia alebo “posudzovatelia MAID” ponúkali alebo navádzali na samovraždu tých, ktorí trpia neterminálnymi stavmi. V súčasnosti sa to už deje a podľa vyjadrenia Trudeauovej vlády bude od marca budúceho roka dostupná pre všetkých, ktorí bojujú s duševnými chorobami.

Kanadskí’aktivisti za samovraždu trvajú na tom, že to, čo robia, je len poskytnutie možnosti voľby. Klamú. To, čo Trudeauova vláda v skutočnosti robí, je rozhodovanie o tom, kto má nárok na štátom schválenú samovraždu a kto nie. Potvrdzujú samovražedné myšlienky Kanaďanov, ktorí prežívajú najtemnejšie formy zúfalstva, a ponúkajú im možnosť zabiť ich. To, čo urobil Kenneth Law, je, chvalabohu, nezákonné. To, čo robí Trudeauova vláda a jej spojenci z radov samovražedných aktivistov, by malo byť tiež nezákonné.