TEXAS-CAPITOL-scaled-e1671532448260-810x500.jpeg

Texaský najvyšší súd povolil zákaz transrodových operácií a hormónov pre deti

41
Kultúra smrti

Texaský najvyšší súd povolil, aby vstúpil do platnosti štátny zákaz transrodových hormónov a operácií pre neplnoleté osoby, čím sa Texas stal najväčším štátom v USA, ktorý zakázal nebezpečné zákroky.

Súd vo štvrtok zamietol mimoriadny návrh podaný skupinami LGBT aktivistov, aby zákon nevstúpil do platnosti podľa plánu 1. septembra.

Demokratická texaská okresná sudkyňa Maria CantúHexselová minulý týždeň zákon dočasne zablokovala, ale kancelária generálneho prokurátora’sa okamžite odvolala na Najvyšší súd, čím automaticky pozastavila jeho platnosť. Odvolanie je v štádiu riešenia na Najvyššom súde.

“Texaské deti sú dnes vďaka rozhodnutiu Najvyššieho súdu bezpečnejšie,” povedal Jonathan Covey, riaditeľ pre politiku konzervatívnej ochranárskej skupiny Texas Values.“Ochrana detí pred škodlivými a nebezpečnými operáciami na zmenu pohlavia a blokátormi puberty je v najlepšom záujme dieťaťa a je to niečo, na čom sa všetci zhodneme.”

Texaský’zákaz “prechodu detí na iné pohlavie,” ktorý republikánsky guvernér Greg Abbott podpísal v júni, zakazuje predpisovanie, podávanie alebo vydávanie neplnoletým osobám mladším ako 18 rokov “liekov na predpis, ktoré vyvolávajú prechodnú alebo trvalú neplodnosť,” vrátane liekov blokujúcich pubertu a hormónov na kríženie pohlaví. Zakazuje tiež sterilizačné operácie a mastektómie u neplnoletých a používanie verejných prostriedkov na úhradu “prechodov neplnoletých.”

Zákon vyžaduje, aby deti, ktoré začali užívať lieky blokujúce pubertu alebo hormóny pred 1. júnom, vysadili tieto lieky “v priebehu určitého obdobia a spôsobom, ktorý je bezpečný a lekársky vhodný a ktorý minimalizuje riziko komplikácií.”

Texaská lekárska rada musí odobrať licenciu každému lekárovi, ktorý tento zákon poruší.

Abbott predtým vydal nariadenie, ktorým nariadil texaským úradom, aby považovali “postupy zmeny pohlavia” za zneužívanie detí.

Výskum ukazuje, že blokátory puberty a cross-sex hormóny vedú k vážnym, dokonca život ohrozujúcim vedľajším účinkom, ako sú kardiovaskulárne ochorenia, neplodnosť, strata hustoty kostí a emocionálne problémy. V roku 2019 štúdia zistila, že ľudia, ktorí užívajú hormóny v rámci “prechodu pohlavia”, majú dramaticky vyššie riziko rakoviny prsníka.  

Transgenderové operácie zahŕňajú nezvratné zákroky na odstránenie pohlavných orgánov a skonštruovanie syntetických pohlavných orgánov a iných znakov, ktoré majú napodobňovať znaky opačného pohlavia.

Napriek masívnym rizikám a bez vedeckého základu, desaťtisíce neplnoletých osôb v USA v posledných rokoch užili blokátory puberty alebo hormóny na zmenu pohlavia s cieľom “zmeniť pohlavie.” Najmenej 3 678 osôb podstúpilo v rokoch 2016 až 2020 nejakú formu transgenderovej operácie, uvádza sa v štúdia zverejnená minulý mesiac.

Podľa odhadov Williamsovho inštitútu na Kalifornskej univerzite v Texase sa takmer 30 000 tínedžerov vo veku od 13 do 17 rokov identifikuje ako “transgender,”.

Pokiaľ ide o Texas, 21 ďalších štátov prijalo zákony obmedzujúce “zmenu pohlavia” detí a väčšina z týchto zákonov je v súčasnosti platná.

Státne a federálne súdy nedávno potvrdili zákazy transgenderových operácií a liekov pre neplnoleté osoby vo viacerých štátoch vrátane Alabamy, Kentucky, Missouri a Tennessee.

LifeSiteNews zverejnil pravidelne aktualizovanú mapu štátnych zákonov chrániacich deti pred “zmenami pohlavia,” ktorú si môžete pozrieť tu.

Dalšie texaské zákony, ktoré majú vstúpiť do platnosti v piatok, zahŕňajú zákaz súťaženia mužov v ženských’univerzitných športoch a zákon zakazujúci kancelárie a programy v oblasti rozmanitosti, rovnosti a inklúzie (DEI) na vysokých školách.

RELEVANTNÉ

Federálny súd potvrdil zákon Tennessee, ktorý chráni deti pred transrodovými drogami, operáciami

Federálny súd rozhodol, že Alabama môže chrániť deti pred transrodovými operáciami, drogami