Screenshot-2023-09-05-at-1.47.22-PM-810x500.png

Trudeauov minister životného prostredia počas návštevy Číny obviňuje kanadský ropný a plynárenský sektor z lesných požiarov

61
Kultúra smrti

Minister životného prostredia Justin Trudeau’Steven Guilbeault počas svojej návštevy Číny vyvodil pochybnú súvislosť medzi ropným a plynárenským sektorom svojej krajiny’a lesnými požiarmi, čím vyvolal ešte väčšie pobúrenie medzi tými, ktorí už boli proti jeho návšteve komunistickej krajiny. 

Počas svojej minulotýždňovej návštevy komunistickej Číny, kde sa zúčastnil na klimatických konferenciách, Guilbeault podľa denníka The Canadian Press zaútočil na kanadský energetický sektor a spojil ho s lesnými požiarmi.

Guilbeault uviedol, že je “sklamaný”, že generálny riaditeľ spoločnosti Suncor Rich Kruger - Suncor je spoločnosť so sídlom v Calgary, ktorá zabezpečuje prírodné zdroje pre celú Kanadu - zastáva názor, že spoločnosť by sa mala sústrediť predovšetkým na ťažbu ropy a nie na znižovanie emisií uhlíka, najmä keď “desaťtisíce Kanaďanov” boli v júli nútené utiecť pred lesnými požiarmi. 

“Vidieť lídra veľkej kanadskej spoločnosti, ako hovorí, že sa v podstate odpútava od klimatických zmien a udržateľnosti, že sa bude sústrediť na krátkodobý zisk, to všetko sú nesprávne odpovede,” tvrdil Guilbeault.  

“Ak som bol predtým presvedčený, že musíme urobiť reguláciu, teraz som o tom presvedčený ešte viac,” pokračoval.  

Guilbeaultovo tvrdenie, že “klimatické zmeny sú príčinou lesných požiarov, prichádza v čase, keď Kráľovská kanadská jazdecká polícia (RCMP) zatkla podpaľačov ktorí boli obvinení zo zapaľovania požiarov po celej krajine vrátane Yukon, Britská Kolumbia, a Alberta.  

V Quebecu, satellite footage tiež ukázali záhadné súčasné vypuknutie niekoľkých požiarov v celej provincii, čo vyvolalo obavy, že požiare boli koordinovaným úsilím podpaľačov.  

Podivným zisteniam navzdory Trudeauova vláda a mainstreamové médiá naďalej tvrdia, že požiare sú bezprecedentne nebezpečné a spôsobené “klimatickými zmenami,” v čom mnohí vidia snahu ospravedlniť ďalšie prijímanie regulácií prírodných zdrojov. 

Albertská premiérka Danielle Smithová odsúdila Guilbeaultovo’vyhlásenie, písal, “Minister Guilbeault’svojimi komentármi pokračuje vo svojich provokatívnych slovných útokoch na energetický sektor Alberty’- najzodpovednejšej a najetickejšej jurisdikcie na svete, ktorá produkuje energiu z hľadiska životného prostredia.” 

“Jeho angažovanosť v Čínskej rade pre medzinárodnú spoluprácu v oblasti životného prostredia a rozvoja ho núti zatvárať oči pred environmentálnymi výsledkami Číny’zatiaľ čo každý týždeň pridávajú ekvivalent dvoch nových uhoľných elektrární,” pokračovala.  

“Vláda Alberty v žiadnom prípade nepovolí zavedenie navrhovaných federálnych predpisov v oblasti elektrickej energie alebo uvažovaného obmedzenia emisií ropy a zemného plynu,” dodala.

“Ottawa nemá ústavnú právomoc regulovať v týchto oblastiach, ktoré patria do výlučnej právomoci provincie,” upozornila. “Dôrazne odporúčame federálnej vláde, aby sa zdržala testovania odhodlania našej vlády”alebo Alberťanov”v tejto súvislosti.” 

 

 

Komentáre Smitha’prišli uprostred jej pokračujúceho boja s Guilbeaultom a Trudeauovou vládou v súvislosti s plánovaným núteným zavedením extrémne “zelených”environmentálnych regulácií v oblasti elektrickej energie. 

Guilbeaulta za účasť na komunistických stretnutiach ostro odsúdili Smith aj saskatchewanský premiér Scott Moe, najmä preto, že Čína je jedným z najväčších, ak nie najväčším prispievateľom k “znečisťovaniu životného prostredia uhlíkom” na svete.  

Trudeauove vlády sa zrejme usilujú prinútiť Kanaďanov, aby sa vzdali svojich prírodných zdrojov, dokonca hrozia, že zadržia miliardy dolárov daňových poplatníkov vo forme finančných prostriedkov pre provincie, ktoré budú pokračovať vo využívaní prírodných zdrojov, ako je ropa, plyn a uhlie, aj po roku 2035.  

Vzdor tomu Alberta aj Saskatchewan opakovane sľubovali, že uprednostnia svojich ľudí pred Trudeauovou vládou’“neústavné” požiadavky.  

Trudeauova vláda aktuálne environmentálne ciele  v zhode s Organizáciou Spojených národov “2030 Agenda for Sustainable Development”– zahŕňa postupné vyradenie uhoľných elektrární, zníženie používania hnojív a obmedzenie využívania zemného plynu v nasledujúcich desaťročiach.   

Zníženie a prípadné zrušenie používania takzvaných “fosílnych palív” a prechod na nespoľahlivú “zelenú” energiu bol tiež tlačil Svetové ekonomické fórum (WEF) – globalistická skupina, ktorá stojí za socialistickým programom “Veľký reset” – organizácia, ktorá Trudeau a niektorí členovia jeho kabinetu sú zapojení.    

Aj keď Trudeau’plán presadzoval pod zámienkou “udržateľnosti,” jeho zámer znížiť emisie oxidu dusného obmedzením používania hnojív kritizovali poľnohospodári. Tvrdia, že to zníži zisky a môže dokonca viesť k nedostatku potravín.   

Okrem toho odborníci varujú, že Trudeauova vláda nové “čisté palivo”je v rozpore s požiadavkami; predpisy, ktoré vstúpia do platnosti budúci rok, budú stáť kanadských pracovníkov  – z ktorých mnohí už teraz zápasia s desaťročia vysokou mierou inflácie – priemerne 1 277 USD ročne navyše.