Screen-Shot-2023-09-06-at-1.59.01-PM-810x500.jpg

Boj za obnovu Cirkvi a obnovu katolíckej tradície nie je nemožná úloha

79
Kultúra života

Kristus povedal svojim učeníkom: “Choďte do celého sveta a hlásajte evanjelium celému stvoreniu” (Mk 16, 15). 

Ale byť hlasom Krista vo svete, ktorý ho a jeho Cirkev odmietol, sa môže zdať ako nemožná úloha, ak sme na ňu sami.  

Na boj však nie sme odkázaní sami, ale spájajú nás katolíci na celom svete. Účastníci Rímskeho fóra života budú mať túto jeseň možnosť stretnúť sa s lídrami za skutočnú reformu Cirkvi a možno nájsť svoje vlastné povolanie brániť Kristovu’Cirkev.  

Medzi účastníkmi tohtoročnej synody je aj mladý rakúsky katolík Alexander Tschugguel, známy tým, že počas amazonskej synody v roku 2019 hodil do rieky Tiber pohanské sochy Pachamama po tom, čo boli niekoľko dní na viditeľnom mieste v kostole. 

Odvtedy Tschugguel založil Inštitút svätého Bonifáca, ktorý má za cieľ inšpirovať všetkých katolíkov, ale najmä mladých, aby obnovili zašlú slávu Cirkvi zakorenenú v Tradícii.  

“Ľudstvo môže byť spasené len skrze vieru v nášho Pána Ježiša Krista a jeho Cirkev, píše sa na internetovej stránke inštitútu. “Vo svete, v ktorom nám potraty, eutanázia, ničenie manželstva, rozpad prirodzene vyvinutých štruktúr a neskrývané útoky na našu vieru denne pripomínajú potrebu odporu, sme pripravení vzdorovať.” 

Tschugguel bojoval aj proti tyranii COVID, naliehalkatolíkov, aby nepodľahli tlaku na užívanie vakcín s prímesou potratov. Taktiež ponúkolpodporu a modlitby Kanaďanom počas Konvoja slobody v roku 2022, keď kanadskí kamionisti prechádzali naprieč krajinou, aby protestovali proti povinnému očkovaniu. 

Aj keď si to Tschugguel vtedy neuvedomoval, Boh si použil jeho cestu do Ríma, aby ho inšpiroval k začatiu novej misie na obnovu jeho Cirkvi. 

Túto jeseň sa Tschugguel vráti do Ríma, aby sa pripojil k ďalším katolíkom bojujúcim za obnovu Cirkvi, vrátane kardinála Gerharda Müllera, aktivistu za slobodu Reggieho Littlejohna, predsedu pro-life organizácie Women’s Rights without Frontiers a vlastného LifeSite’s Johna-Henryho Westena. 

Rím, “Večné mesto”, ktoré bolo kedysi vydobyté krvou mučeníkov, bolo infiltrované tými, ktorí pohŕdajú pravou Cirkvou.  

Nadchádzajúce Rímske fórum života má však zhromaždiť vedúcich predstaviteľov Cirkvi a dúfať, že inšpiruje nových vodcov, aby zaujali svoje miesto pri obrane Kristovej’Cirkvi a pripomenuli si slová svätého Pavla: “Všetko môžem skrze Krista, ktorý ma posilňuje” (Flp 4, 13). 

Ak sa chcete aj vy zapojiť do boja za Cirkev a náš svet, môžete si objednať vstupenky na konferenciu na RomeLifeForum.com