Screenshot-2023-09-07-151520-e1694096196822-810x500.png

Britský politik zatknutý za "zločin z nenávisti" po tom, ako obhajoval vyjadrenie kresťanského presvedčenia

0
Kultúra smrti

Obhajoba kresťanskej viery viedla k zatknutiu britského miestneho radcu po policajnom vyšetrovaní “zločinu z nenávisti.

Anthony Stevens, 50-ročný radca Konzervatívnej strany, bol 8. augusta nahlásený polícii kvôli videu, ktoré zdieľal na sociálnej sieti X.

Video z roku 2019 zobrazovalo zaobchádzanie polície s kresťanským pouličným kazateľom a naznačovalo, že polícia by sa k islamskému kazateľovi správala s väčším rešpektom.

Čítajte: UK Christian teacher banned from professional after ‘misgendering’ female student

Stevens označil video za “znepokojujúci dôkaz náboženskej diskriminácie v orgánoch činných v trestnom konaní.”

Ako Daily Mail reportované, video zachytáva britskú políciu, ako v Southgate v Londýne zabavuje bibliu Oluwoleho Ilisanmiho. Ilisanmi bol obvinený z “islamofóbie,” pričom to isté video naznačuje, že polícia povolí moslimského kazateľa.

Stevens bol zatknutý vo svojom dome a prevezený na policajnú stanicu na výsluch. Bol prepustený na kauciu, pričom policajné vyšetrovanie údajne pokračuje. Napriek tomu je jeho zaobchádzanie spojené so zaobchádzaním druhého radného, ktorého Stevens opísal ako “priateľa, ktorému liberáli ‘buďte láskaví’ zničili život, pretože zverejnil niečo, s čím nesúhlasili.”

Počas zatknutia sa Stevensa pýtali, prečo na Twitteri podporil svojho kolegu z rady Northamptonshire Kinga Lawala, ktorý bol “v júni zrušený” pre svoje reakcie na fotografie z takzvaného “pochodu hrdosti”.

Ako uviedol denník Daily Telegraph: “Vyjadrenie ‘Pýcha nie je cnosť, ale hriech,’ Mr. Lawal nasledoval po tejto riposte citátom z proroka Izaiáša: ‘Čokoľvek Boh nazýva ‘hriechom’, nie je nič, na čo by sme mali byť hrdí.’”

Tridsaťjedenročný Lawal bol následne pozastavený svojou miestnou skupinou Konzervatívnej strany. Prišiel o zamestnanie, pozície správcu charitatívnej organizácie a člena školskej rady, pričom miestna knižnica mu zakázala organizovať svoje ordinácie. Bol vypočutý katolíckym poslancom Jacobom Reesom-Moggom, čo sa týkalo požiadaviek na jeho okamžité odstúpenie od konzervatívcov.

Jeho previnením voči tejto takzvanej “konzervatívnej” strane bolo obhajovanie kresťanského učenia.

Kedy sa z hrdosti stala vec, ktorú treba oslavovať? Kvôli pýche padol satan ako archanjel. Pýcha nie je cnosť, ale hriech. Tí, ktorí majú pýchu, by mali svoje hriechy oľutovať a vrátiť sa k Ježišovi Kristovi. On vás môže zachrániť.

Pri vyjadrení k Stevensovmu’ zatknutiu Lawal povedal, že Stevens bol sám, kto mu ponúkol podporu, pretože sa snažil brániť svoje právo hovoriť pravdu kresťanstva.

Jediný radca v mojom okrese, ktorý otvorene podporil moje právo na slobodu prejavu, bol zatknutý v utorok o 8.00 h. Deväť hodín ho držali v cele a vypočúvali ho v súvislosti s jeho tweetmi, pričom jeden z nich obsahoval podporu mojej petície za znovuzvolenie.

Čítajte: UK teacher fired for sounding alarm over 8-year-old’s gender confusion takes legal action

Lawal poznamenal, že Stevens zdieľa jeho obavy z kazenia detí počas takzvaných “prejavov hrdosti”: “Jeho obavy týkajúce sa sexualizácie detí počas týchto podujatí sú oprávnené a podobajú sa mojim.”

Lawal zopakoval Stevensov’ postoj, že vyznávanie kresťanstva je nielen potláčané – ale môže priťahovať ničivé následky. Ako uviedol Telegraph report, “V súčasnosti je takmer nemožné povedať niečo biblicky pravdivé o sexuálnej etike v britskej spoločnosti bez toho, aby vás nezrušili a nezničili vám život.”

Po svojom utrpení Stevens vrátil na sociálne siete 28. augusta s vlastným odsudzujúcim verdiktom:

‘Sloboda prejavu je v Spojenom kráľovstve naozaj mŕtva – a zabudnite na policajné zložky, STASI sú v plnej sile.

Samotný sa chcel dištancovať od pochybných radov profesionálnej politiky. V tweete z 3. septembra povedal:

Ozývajú ma politikom – som miestnym voleným členom mestského zastupiteľstva, ale robil som to preto, aby som sa pokúsil pomôcť zlepšiť svoju miestnu oblasť pre všetkých, nie pre politickú kariéru.

Každý, kto videl moje príspevky, zrejme považuje slovo politik na moju adresu za zábavné.

Témou týchto príspevkov sú upozornenia na policajné zásahy do prejavu a hrozivé dôsledky verejného nesúhlasu s ideológiou liberálneho konsenzu:

Čítajte: environmentálnych a “transgenderových” aktivistov a odporúča svojim stúpencom bojkotovať všetko, čo kupuje Bill Gates.

Stevens nedávno prirovnal nezvoleného konzervatívneho premiéra Riša Sunaka k kreslenej kryse, čím demonštroval svoj názor na politický systém, ktorý nedokázal ochrániť jeho práva, presvedčenie a slobody.

Stevensov’ prípad zatiaľ nebol prerokovaný na súde. Lawal’ sa vo svojej vlastnej ťažkej situácii stretol s “ohromným” správami podpory, keďže sa snaží o právne odškodnenie za následky, ktoré utrpel pre vyznávanie kresťanstva.