Jordan-Peterson-Aug-2023-810x500.jpg

Nový dokumentárny film skúma úpadok Kanady do "nočnej mory

65
Kultúra smrti

“Dostanete to, čo tolerujete.” 

V dokumentárnom filme o Kanade, ktorý vyšiel 29. augusta, novinár britského Telegraphu Steven Edginton podrobne opisuje rýchly úpadok krajiny a skúma, ako ju snaha o progresívnu politiku priviedla do chaosu, ktorý by mohol zachvátiť celý Západ. 

Kanada’s Woke Nightmare - varovanie pre Západ podrobne opisuje prudký nárast kriminality, bezdomovectva a drogovej závislosti v krajine. Upozorňuje tiež na jej desivé prijímanie potratov a asistovanej samovraždy. Tvrdí, že “tolerancia” k týmto zlým javom je poháňaná túžbou premiéra Justina Trudeaua’transformovať kanadskú spoločnosť. Popri represívnych opatreniach COVID a drakonických zákonoch obmedzujúcich slobodu prejavu Edginton zaznamenáva, ako sa pod vedením liberálneho premiéra “Kanada snažila postaviť do pozície globálnej bašty progresívnej politiky.” 

Ukazujúc šokujúcu úroveň zanedbávania a morálneho a sociálneho úpadku, ktoré možno nájsť v Kanade, Edginton’vo filme nielen predstavuje symptómy toho, čo nazýva “wokeismom,” ale diagnostikuje aj príčinu. 

“Neverím, že akýkoľvek hlavolam, v ktorom sa momentálne na Západe nachádzame, je čisto politický,”hovorí kanadský psychológ Jordan Peterson v jednom z niekoľkých segmentov, v ktorých vystupuje.  

“Myslím si, že sa’stalo to, že draví psychopati prišli na to, ako sa maskovať pod rúškom súcitu.” 

Dokument prináša množstvo dôkazov na podporu tohto názoru. 

‘Kanada umiera’ 

Edginton začína svoje vyšetrovanie v meste Vancouver na západnom pobreží, kde bolo legalizované držanie tvrdých drog vrátane heroínu, kokaínu a fentanylu. Ako poznamenáva jeden z okoloidúcich, “Predávkovanie stúpa. Násilná trestná činnosť stúpa. Je to’džungľa.” 

Novinár Telegraph sa potom rozpráva s filmárom Aaronom Gunnom, ktorý sa vo svojej vlastnej tvorbe zameral na eskaláciu užívania otvorených drog, bezdomovectvo a kriminalitu v Kanade. Gunnov’nedávny dokumentárny film Kanada umiera má len na YouTube viac ako 1 milión videní. 

Gunn hovorí, že dokumentuje “všeobecný spoločenský chaos a explóziu užívania drog v každom väčšom kanadskom meste.”  

“Úmrtnosť na predávkovanie sa za posledných 10 rokov zvýšila o 1000 %,” povedal. Dodal: “Každý deň sú vo Vancouveri náhodne napadnutí štyria ľudia.” 

Gunna a Edgintona na povestnej Hastings Street vo Vancouveri’agresívne napádajú zjavní užívatelia drog, čo ich vedie k tomu, aby zastavili natáčanie a pokračovali inde. 

Edginton, ktorý sa stal priamym svedkom drogovej epidémie a jej protispoločenských následkov, sa Gunna pýta, kto môže za chaos vo Vancouveri. 

Citujúc miestneho majiteľa podniku, filmár odpovedal: “Dostanete to, čo tolerujete”  

Toto je jedna časť filmu’posolstvo širšiemu Západu o toxickom dedičstve prebudenej “tolerancie”.  

Zabíjanie zo súcitu 

Kanada nezomiera len na predávkovanie drogami, ale aj na zákonom sankcionovaný medicínsky priemysel smrti. 

Kanada od roku 2016 povoľuje eutanáziu. V posledných rokoch bola obvinená z toho, že  povzbudzuje ľudí, aby vyhľadávali samovraždu s lekárskou asistenciou.

RELEVANTNÉ: Kanadskému veteránovi, bývalému paralympionikovi ponúkol úrad VA asistovanú samovraždu po tom, čo vyhľadal pomoc

Edginton urobil rozhovor s vojenskou veteránkou, postihnutou počas služby v armáde, ktorej “opustenie” zo strany štátu ju viedlo k úvahám o tom, že si vezme život. Keď sa Christine Gauthierová obrátila na úrady so žiadosťou o pomoc pri vybudovaní rampy na pohyblivosť, aby sa dostala do svojho domu, hovorila o svojom zúfalstve z nepohyblivosti. Po piatich rokoch čakania na štátne služby, ktoré jej mali vymeniť invalidný vozík, cítila, že jej situácia je beznádejná. So slzami v očiach rozprávala, ako jej bola ponúknutá možnosť asistovanej samovraždy.  

Gauthierová tvrdí, že veteránov ako ona nechávajú “zaliezť do vlastnej diery a zomrieť.” 

“Myslíte si, že vás chcú mŕtvu?"” opýtal sa Edginton. 

Ano, a myslím si, že je to’zlé,” odpovedala.  

Ako uviedla Edgintonová, skupina na ochranu života Euthanasia Prevention Coalition odhaduje, že v minulom roku sa 13 500 ľudí rozhodlo pre štátom asistovanú samovraždu, eufemizovanú ako “lekárska pomoc pri umieraní” alebo MAiD.

Popyt v národe, ktorý stráca nádej, stúpa. 

Samovražda a potrat ako spoločenský ‘pokrok’

Edginton hovorí aj s lekárom a “aktivistom za sociálnu spravodlivosť” dr. Konia Trouton, zakladajúcim členom Kanadskej asociácie poskytovateľov lekárskej pomoci pri umieraní (MAID) (CAMAP). Troutonová poskytuje poradenstvo a školenia lekárom a zdravotným sestrám, ktorí sa podieľajú na poskytovaní asistovanej samovraždy. Ako veteránka interrupcií sa považuje za agentku sociálnej spravodlivosti.  

“Väčšina mojej starostlivosti sa týkala starostlivosti o potraty, reprodukčných práv, sociálnej spravodlivosti,” hovorí. 

“Len som sa snažila integrovať to, v čo verím, s tým, čo sa’deje na mieste” 

Troutonová s nadšením konštatuje, že v roku 2016 boli zlegalizované “asistované umieranie” aj Mifepristone – voľnopredajná potratová pilulka—. V dôsledku potratovej tabletky prestala v roku 2019 vykonávať chirurgické potraty v jedinom špecializovanom potratovom centre vo Vancouveri’- klinike, ktorú otvorila so svojou partnerkou rovnakého pohlavia Dawn Fowlerovou. 

Troutonová naďalej vykonávala chirurgické potraty vo Všeobecnej nemocnici vo Victorii, pričom novú príležitosť videla v zavedení štátom asistovanej samovraždy, ktorú označila za “zaujímavú zmenu, ktorá sa týka aj sociálnej spravodlivosti a autonómie človeka’.” 

Vlani v novembri Troutonová zverejnila svoj názor, že dopyt po asistovanej samovražde veľmi pravdepodobne prevýši ponuku lekárov, ktorí ju v súčasnosti v Kanade poskytujú.  

Edginton sa potratárky pýta, či si myslí, že Kanada je “postkresťanský” národ. 

“Nemyslím si, že Kanada bola niekedy úplne kresťanským národom, pretože má takú silnú domorodú kultúru,” odpovedala.

Toutonová, podobne ako  jej respondent, zrejme nevie, že ešte donedávna bola väčšina kanadského&nbsppôvodného obyvateľstva kresťanmi a že takmer polovica obyvateľov Kanady&nbsppôvodného obyvateľstva je kresťanmi aj dnes. 

PODROBNOSTI: Kanadskí lekári sú povzbudzovaní, aby ponúkali asistovanú samovraždu ako alternatívnu formu ‘zdravotnej starostlivosti’

Kríza “konzervativizmu” 

Edginton uzatvára svoj dokument varovaním pred zlyhaním takzvaných “konzervatívnych” politických strán zastaviť šialenstvo, ktoré zachvátilo Západ. 

Hovorí s Maximom Bernierom, bývalým konzervatívnym poslancom, ktorý teraz stojí na čele Ľudovej strany Kanady, ktorú založil v roku 2018. 

Líder konzervatívcov Pierre Poilievre, ktorého strana má teraz v voličských preferenciáchpredstih pred Trudeauovými’liberálmi, je opisovaný ako človek, ktorý  “vie, že musí hovoriť ako konzervatívec, aby bol zvolený za lídra konzervatívcov. ale ide doľava, aby bol zvolený za premiéra”. 

Toto je podľa Berniera dôvod, prečo Poilievre’súhlasí s narastajúcim sociálnym chaosom a “prečo mu’nevadí narastajúca genderová ideológia.”

Hady 

Edginton uzatvára svoju reportáž návratom k Jordanovi Petersonovi. Klinickému psychológovi, ktorý sa prvýkrát dostal na titulné stránky novín vyhlásením, že odmieta používať transrodové zámená, kanadský súd nedávno nakázal absolvovať “školenie o sociálnych médiách”, aby si zachoval licenciu na výkon povolania.

“Všetky tieto nezmysly o súcite sú manipuláciou hadov – vťahovaním užitočných idiotov, ktorí sú možno skutočne súcitní – a to’je Kanada,” vyhlásil Peterson. 

Edgintonov’dokument je plný dôkazov – sociálnych, politických a lekárskych – na podporu takéhoto triezveho tvrdenia.