GettyImages-1236298089-e1691072733234-810x500.jpg

Bill Gates investuje takmer 100 miliónov dolárov do materskej spoločnosti Bud Light po katastrofe Dylana Mulvaneyho

39
Neutral

Spoluzakladateľ Microsoftu a ľavicový finančník Bill Gates’ foundation údajne v minulom štvrťroku investoval takmer 100 miliónov dolárov do spoločnosti Anheuser-Busch, materskej spoločnosti hlavnej americkej značky piva Bud Light, ktorá utrpela veľký a trvalý pokles predaja po katastrofálnej reklamnej spolupráci s aktivistom Dylanom Mulvaneym, ktorý sa identifikuje ako transsexuál na TikToku. 

Bývalý člen vedenia spoločnosti Anheuser-Busch označil túto investíciu za zlý krok.

Podľa regulačnej dokumentácie fond Bill and Melinda Gates Foundation Trust minulý mesiac kúpil 1,7 milióna akcií spoločnosti Anheuser-Busch v hodnote 95 miliónov dolárov, keďže pokračujúci bojkot vedený konzervatívcami proti značke Bud Light stále pokračuje.

Ako informoval portál LifeSiteNews, predaj značky Bud Light’prudko poklesli a konštantne klesli po katastrofálnom aprílovom rozhodnutie spojiť sa pre propagačné video s rodovo zmäteným influencerom TikTok Dylan Mulvaney, čo viedlo konzervatívcov k tomu, že tento bojkot označili za jeden z najúčinnejších v poslednom čase. Prepad mal citeľný finančný dopad aj na materskú spoločnosť Bud Light’

Aj keď sa zdá, že investícia Gatesa — ktorý The Epoch Times poznamenal, že predtým priznal, že nie je’veľkým konzumentom piva” — do Anheuser-Busch naznačuje, že miliardár verí v odolnosť obrovskej pivovarníckej spoločnosti, údaje sú vratké.

Citing the company’s správu o výsledkoch za druhý štvrťrok, CBS informovala, že tržby spoločnosti Anheuser-Busch’klesli o 10 %.5 %, jeho tržby veľkoobchodníkom klesli o 15 % a tržby maloobchodníkom o 14 %.

“Tento slabší výsledok sa pripisuje predovšetkým poklesu Bud Light,”uviedol outlet.

PREHĽAD: Anheuser-Busch predáva 8 značiek nápojov konopnej spoločnosti v dôsledku bojkotu Bud Light 

Toto leto veľkoobchodníci spoločnosti Anheuser-Busch uvádzali, že nepredpokladajú, že nespokojní konzumenti Bud Light sa vrátia k nákupu piva od tejto spoločnosti.

“Spotrebitelia sa rozhodli,”povedal pre The New York Post jeden z vedúcich pracovníkov distribútora piva so sídlom v Texase, ktorý si želal zostať v anonymite. “Opustili [Bud Light] a tak to’aj bude. Nepredpokladám, že by sa veľké percento z nich vrátilo.”

Tento týždeň bývalý manažér spoločnosti Anheuser-Busch povedal, že rozhodnutie Gatesovej nadácie’investovať kapitál do spoločnosti nie je’dobrým finančným ťahom.

“Bill Gates určite robí chybu,” Anson Frericks povedal podľa Fox News Business.

“Keby som hľadal radu, ako investovať [do]softvérových spoločností, technologických spoločností, možno by som sa obrátil na Billa Gatesa,” povedal. “Ale ak sa’pozeráte na pivný priemysel, nemá’v tejto chvíli veľké skúsenosti s investovaním do víťazov.”

PODROBNOSTI: Bud Light stráca miesto medzi desiatimi najobľúbenejšími značkami piva v súvislosti s kontroverziou Dylana Mulvaneyho

Bývalý výkonný riaditeľ spoločnosti Anheuser-Busch tiež naznačil, že Gates’ investícia pravdepodobne nepomôže spoločnosti získať späť stratené spojenie so zákazníkmi. 

“Pre spoločnosť’by bolo pravdepodobne lepšie, keby sa k nim dostal niekto, kto je viac, taký ten večný typ človeka,” povedal Frericks. Tvrdil, že Gatesov záujem o korporáciu “naozaj nerezonuje s takým tým obyčajným človekom, s tým každodenným konzumentom piva Bud Light.