Screenshot-2023-09-08-at-12.45.09-PM-810x500.png

"Úplné šialenstvo": Kanada bola odsúdená za to, že poslala mužského hráča kriketu na ženskú súťaž

53
Kultúra smrti

Kanada je odsudzovaná za to, že vyslala vôbec prvú “transrodovú” kriketovú hráčku na súťaž žien” 

Tento mesiac sa 29-ročná “Danielle” McGaheyová, biologický muž, ktorý o sebe tvrdí, že je žena, zúčastní v kanadskom ženskom kriketovom tíme na Majstrovstvách sveta žien”2024. 

“Úplné šialenstvo,” vyhlásila bývalá strieborná olympijská medailistka Sharron Daviesová na X, predtým známom ako Twitter. “Už sme tu vo Veľkej Británii videli zranenia mladých dievčat spôsobené mužmi, ktorí sa identifikovali ako transsexuáli.” 

McGahey dostal povolenie nastúpiť na zápas po tom, ako Medzinárodná kriketová rada (ICC) oznámila, že spĺňa požiadavky na “transgender”športovca, aby mohol súťažiť proti ženám.  

McGahey, austrálsky prisťahovalec do Kanady, vyhlásil, že je žena, v novembri 2020, ale až v máji 2021 začal s “lekárskou transformáciou”.  

Kritériá ICC’zahŕňajú “písomné a podpísané vyhlásenie” od odborného lekára, že “rodová identita športovca’je ženská.” 

“Veľa práce s mojím lekárom, ktorý posiela moje zdravotné informácie do ICC,” povedal McGahey. “Majú špecializovaného lekára, ktorý prezerá všetky poskytnuté informácie a určuje, či som poskytol dostatok informácií pre odbornú komisiu na prijatie rozhodnutia.”  

“Potreba robiť krvné testy každý mesiac je asi najväčšou výzvou, pretože keď hráte kriket, veľa cestujete.” 

V poslednom čase sa mnohí začali ozývať proti tomu, aby muži mohli dominovať v ženských športových súťažiach, zatiaľ čo niektoré organizácie rozhodli, že súťažiť môžu len biologické ženy.   

V auguste Medzinárodná únia silového trojboja vyhlásila, že mužský kanadský “transgender” silový trojbojár “Anne” Andres musí mať zakázané súťažiť so ženami po tom, čo prekonal ženský’rekord v zdvíhaní.  

V auguste tiež britské veslovanie oznámilo že zakáže biologickým mužom, ktorí sa vydávajú za ženy, súťažiť proti ženám a potenciálne preberať ich ocenenia.  

Koncom toho istého mesiaca Svetový vodný šport, medzinárodný riadiaci orgán pre vodné športy, oznámil že vytvoril “otvorenú kategóriu” pre plavcov, ktorí o sebe tvrdia, že sú “transrodoví” a nespĺňajú súčasné predpisy na súťaženie so ženami.  

Podobne aj World Track and Field má zákaz účasti ľudí v kategóriách, ktoré nezodpovedajú ich pohlaviu. Taktiež iné vytvorili špeciálne kategórie pre športovcov, ktorí sa nezhodujú s pohlavím.