GettyImages-1237313187-810x500.jpg

Youngkin udelil milosť otcovi, ktorý bol zatknutý na zasadnutí školskej rady po tom, ako jeho dcéru znásilnil muž v prestrojení

81
Kultúra života

Gubernátor Glenn Youngkin omilostil otca odsúdeného za výtržníctvo, ktoré vzniklo v súvislosti so zatajením znásilnenia jeho dcéry prezlečeným študentom na školských záchodoch.

Postup Scotta Smitha’na zasadnutí školskej rady v roku 2021 sa stal zámienkou pre memorandum generálneho prokurátora Merricka Garlanda’ktoré nariadilo federálnym orgánom činným v trestnom konaní dôkladne sledovať znepokojených občanov, ktorí sa vyjadrili proti politike LGBT a COVID. Školská rada v okrese Loudoun zavádzala novú politiku, ktorá umožňovala študentom mužského pohlavia vstupovať na ženské toalety.

“Scott Smith je oddaný rodič, ktorý’čelil neoprávneným obvineniam v snahe ochrániť svoju dcéru,”uviedol v nedeľu republikánsky guvernér. “Scottova’oddanosť svojmu dieťaťu napriek obrovským prekážkam je symbolom hnutia za posilnenie rodičovských práv, ktoré sa začalo vo Virgínii.”

“V auguste 2021 bol Smith zatknutý a nakoniec odsúdený za dve obvinenia z trestného činu po tom, čo sa mu na zasadnutí školskej rady vymkol z rúk incident so zástupcami šerifa okresu Loudoun,” ABC 7 reported.

“Jeho odsúdenie za kladenie odporu pri zatýkaní bolo nakoniec zrušené,” informoval spravodajský portál.

“Veľmi si vážim to, čo urobil, pretože keď viedol kampaň, jasne povedal, že ak bude zvolený, urobí všetko pre to, aby prišiel na koreň tomu, čo sa stalo nielen mojej rodine, ale všetkému, čo sa dialo v okrese Loudoun,” povedal Smith pre ABC 7.

Youngkin oznámil v nedeľu v televízii Fox News, že Smitha omilostil dva dni predtým, v piatok. Prípad je v súčasnosti aktívny, keďže Smith sa odvolával proti zvyšnému odsúdeniu.

“Vo Virgínii na rodičoch záleží a moje odhodlanie posilniť postavenie rodičov je neochvejné. Základné právo rodiča podieľať sa na vzdelávaní, výchove a starostlivosti o svoje dieťa by nikdy nemalo byť podkopávané byrokraciou, školskými oddeleniami alebo štátom,”uviedol Youngkin v tlačovej správe. “Som rád, že môžem Scottovi Smithovi udeliť túto milosť a pomôcť jemu a jeho rodine raz a navždy zabudnúť na túto nespravodlivosť.”

Bývalý superintendant verejných škôl okresu Loudoun Scott Ziegler v súčasnosti čelí obvineniam za krytie sexuálneho útoku. “Pokiaľ viem, nemáme žiadny záznam o tom, že by sa na našich toaletách vyskytli útoky,” povedal Ziegler na zasadnutí školskej rady v júni 2021. Povedal “predátorský transrodový študent alebo osoba jednoducho neexistuje.”

Generálny prokurátor štátu Virgínia Jason Miyares viedol snahu o vyšetrenie zatajovania.

Milosť vyvolala kritiku zo strany liberálneho prokurátora okresu Loudoun Commonwealth’Buta Biberaja, ktorý nastúpil do funkcie s podporou PAC napojeného na Georgea Sorosa. V novembri sa uchádza o prevolenie.

Biberaj označil omilostenie za “politický trik” a obvinil ho z “úmyselného pokusu ovplyvniť voľby.”

Liberálny prokurátor vyhlásil:

Vyberal si zasahovanie do súdneho procesu, ale nie pre spravodlivosť, ale pre politický zisk. Ak by guvernér skutočne veril, že dôkazy preukážu, že republikánsky šerif klamal o skutočnostiach a Smitha zatkol neoprávnene, že magistrát neoprávnene vydal zatykače a že republikánsky špeciálny prokurátor ho neoprávnene stíha, Youngkin by umožnil, aby sa prípad dostal pred súd a aby sa ukázala pravda. Taký je systém v Amerike. Súdny systém nefunguje, keď sa sudcom a porotou stane guvernér.

Tajenie vyšlo na svetlo sveta po tom, čo reportér Daily Wire Luke Rosiak napísal rozsiahlu správu, v ktorej podrobne opísal útok. Vyšla v októbri 2021 na pozadí Youngkinovej’kampane proti rodinnému priateľovi Clintonovcov Terrymu McAuliffemu, bývalému guvernérovi Virgínie. McAullife vo svojej kampani nezohľadňoval rodičovské práva, zatiaľ čo Youngkin, ktorý pôvodne kandidoval ako umiernený republikánsky podnikateľ, využil túto otázku na víťazstvo vo voľbách v roku 2021.

“Nemyslím si, že by rodičia mali školám hovoriť, čo majú učiť,” McAuliffe povedal s odkazom na sexualizovaný alebo iný nevhodný obsah v školských knižniciach a triedach.

Pošlite naliehavú správu kanadským zákonodarcom a súdom s odkazom, aby podporili rodičovské práva.