Laurence-Fox-810x500.jpg

Britská televízna hviezda Laurence Fox odsúdil rozhodnutie proti život udržiavajúcej liečbe umierajúceho tínedžera v Spojenom kráľovstve

50
Kultúra života

Britská televízna hviezda, ktorá sa stala moderátorom, v silnej obžalobe kultúry smrti odsúdila ‘satanské šialenstvo’ rozhodnutia sudcu Najvyššieho súdu’proti právu 19-ročného dievčaťa na liečbu udržiavajúcu život.

Bývalý herec ‘Lewis’ a súčasný politik Laurence Fox minulý týždeň vo svojej talkshow GB News odsúdil pani Foxovú za to, že sa rozhodla pre smrť. Justice Roberts’ rozsudok v prospech trustu Národnej zdravotnej služby (NHS) proti ST.

Tento rozsudok sa týkal nielen “odobratia najvyššej slobody - slobody života”, ale je tiež “upretím práva rodiny verejne hovoriť o prípade a zbierať peniaze pre ST, aby mohla ísť do Kanady na túto poslednú šancu na experimentálnu život zachraňujúcu liečbu” povedal Fox svojmu publiku.

Vypočítavajúc sériu nedávnych pohoršení slobody vrátane slobody prejavu, Fox vyvrcholil tým, čo nazval “jediným bezvýhradným právom v Európskom dohovore o ľudských právach: právom na život.”

Na úvod svojich myšlienok o ST sa Fox nahlas zamyslel, kedy sa stane, že ľudské bytosti nájdu kopec, na ktorom sú ochotné zomrieť.

“Je to vtedy, keď je náš prejav obmedzený do takej miery, že slobodné vyjadrenie názoru namiesto papagájovania konformity bude mať za následok úplnú spoločenskú ostrakizáciu a stratu živobytia?"” spýtal sa.

“Je to vtedy, keď sme démonizovaní za to, že obhajujeme telesnú autonómiu tvárou v tvár slintajúcim totalitárom, ktorí nás chcú prinútiť podstúpiť nové experimentálne lekárske postupy? ”

“…. Je to vtedy, keď posielame svoje deti do škôl, v ktorých boli učitelia nahradení politickými aktivistami, a nevieme, či sa naše dieťa nevráti domov po tom, čo ho nejaký pomstychtivý ideológ sociálne transformoval?”

“Alebo je to vtedy, keď štát rozhoduje o tom, či sa má vážne chorému, ale plne vedomému jedincovi odmietnuť liečba a nechať ho zomrieť, aby sa ochránil náš NHS?”

“Na ktorom kopci zomriete vy? ”

Ochrana NHS bola hlavným odôvodnením, ktoré sa uvádzalo pri uzáverách a propagácii takzvaných mRNA “vakcín”   ako reakcia na COVID-19. Teraz príkaz na obmedzenie podávania správ, alebo RRO, nelegalizoval zverejnenie mena ST a mien jej rodiny, čo je ďalšia nespravodlivosť, ktorú Fox odsúdil.

“Odhliadnuc od, podľa môjho názoru, satanskej šialenosti rozsudku sudcu Roberta je umlčanie slobody prejavu rodiny hovoriť o prípade ešte väčšou krivdou, vyhlásil.

Fox naznačil, že obmedzenia informovania o prípade slúžia na ochranu NHS a súdov pred verejným odsúdením.

“Zdá sa, že tí, ktorí chcú do systému vložiť nové ortodoxie, sa poučili z Charlieho Garda,” povedal Fox. “Nebudú žiadni uplakaní rodičia na televíznych pohovkách. Nebudú žiadne nevinné detské’tváre na stránkach novín."”

Jedným z podobných škandálov v posledných rokoch bol prípad Charlieho Garda z roku 2017, ktorý mal za následok širokú medializáciu a značný súcit verejnosti. Konali sa protesty pred súdmi, jeho nemocnicou, a dokonca aj pred Buckinghamským palácom. Výzva za dojča Charlieho Garda vyvolala ponuky podpory od Vatikánu a od prezidenta Trumpa. Ako informoval portál LifeSiteNewsreportoval, Gardovi’rodičia boli prijatí v Bielom dome.

Charlie Gard trpel rovnakou mitochondriálnou poruchou ako ST a britské súdy potvrdili rozhodnutie jeho lekárov z NHS, ktoríodmietli prepustiť ho na nukleozidovú liečbu, o ktorú teraz 19-ročný chlapec žiada.

Fox sa domnieva, že “rozhodnutie umlčať dievča a jej rodinu znamená, že nebude žiadna diskusia ani debata, žiadne slnečné svetlo na dezinfekciu tejto hroznej krivdy, pretože ST naďalej zomiera, zatiaľ čo sa zúfalo snaží žiť.”

Lawrence Fox patrí do druhej generácie slávnej rodiny britských hercov a je známy najmä vďaka úlohe seržanta Jamesa Hathawaya v seriáli Inšpektor Morse spin-off seriálu Lewis. Jeho agenti ho vyhodili po sérii kontroverzných výrokov o rasizme. V januári 2020 v epizóde relácie BBC’Question Time Fox prevrátil oči v smiech, keď mu povedali, že je “privilegovaný biely muž” a povedal svojej žalobkyni, že je “rasistka”. následne rozzúril hereckých kolegov tým, že odmietol podporiť marxistické hnutie Black Lives Matter.

V roku 2020 Fox založil novú politickú stranu Reclaim Party, pretože bol presvedčený, že “sloboda prejavu je vo vážnom ohrození” a tiež, že “karieristickí” politici zradili britský ľud. Fox je tiež lídrom “Bad Law Project,” lobistickej skupiny, ktorá sa snaží spochybňovať “politickú ideológiu maskovanú za právo” a ponúkať podporu tým, ktorí ňou trpia