DeSantis-1-810x500.jpg

Sudca potvrdil floridské obmedzenia týkajúce sa transrodového mrzačenia dospelých

43
Kultúra smrti

Florida môže aj naďalej presadzovať minimálne obmedzenia pre dospelých, ktorí sú pohlavne zmätení, aby sa dali chirurgicky zmrzačiť alebo im boli aplikované lieky, rozhodol v pondelok federálny sudca.

Sudca Robert Hinkle povolil štátu presadzovať požiadavky senátneho zákona 254, podľa ktorých dospelí, ktorí sú pohlavne zmätení, musia osobne navštíviť lekára, aby mohli podstúpiť chemické a chirurgické zmrzačenie. Niektorí dospelí s pohlavným zmätkom podali žalobu, pretože na ich súčasných klinikách pracujú len zdravotné sestry. Štát’presadzovanie svojich zákonov chrániacich deti pred nebezpečnými zákrokmi naďalej pozastavuje.

Hinkle napísal, že rozhodnutie o podobnej legislatíve v Alabame’z minulého mesiaca z 11. obvodného odvolacieho súdu, do ktorého patrí aj Florida, znížilo argumentáciu žalobcov’o predbežnom opatrení.

Sudca Hinkle rozhodol, že “napadnutý zákon a pravidlá nezakazujú dospelým získať zákroky, o ktoré sa žalobcovia snažia. Dvaja žalobcovia nebudú môcť získať hormonálnu liečbu od svojich súčasných poskytovateľov. Ale napriek opačným tvrdeniam žalobcov’ môžu byť schopní získať liečbu od iných.”

“Dvaja ďalší žalobcovia tvrdia, že ich plánované operácie boli zrušené a že chirurgovia uviedli, že dôvodom bol napadnutý zákon,” napísal. “Ale aj keby svedectvo žalobcov’ o tom nebolo neprípustným vypočutím – čo je nepravdepodobné –, vyjadrenia chirurgov’ bez ďalšieho vysvetlenia nespájajú ich rozhodnutie s ničím, čo by predbežný súdny príkaz napravil.”

“Záznam neukazuje, že by predbežný súdny príkaz ovplyvnil ochotu chirurgov’ vykonať operácie v tomto čase,” napísal.

Skupiny na ochranu práv LGBT osôb napriek tomu kritizovali rozsudok, ktorý umožňuje štátu presadzovať svoj zákon, zatiaľ čo súdny spor pokračuje.

“Florida“SB 254 je súčasťou širšieho spektra zákonov, ktoré poškodzujú transrodové osoby na Floride a v celej krajine,” napísala v tlačovej správe koalícia LGBT skupín zapojených do právneho napadnutia zákona. “Budeme pokračovať v spochybňovaní týchto nebezpečných zákazov, ktoré zámerne vyčleňujú transrodových ľudí na diskriminačné zaobchádzanie a ignorujú dobre zavedený lekársky výskum, kým nebudú natrvalo zrušené.”

Zákon je súčasťou širšieho programu floridského guvernéra Rona DeSantisa’ na ochranu občanov pred nebezpečnými transrodovými liekmi a operáciami a na ochranu detí pred sexualizáciou a mrzačením.

Zákon podpísal ako súčasť balíka zákonov zameraných na LGBT agendu. Podpísal aj HB 1069, ktorý zakazuje školám nútiť študentov uvádzať svoje rodové zámená, ako už predtým informoval LifeSiteNews. Ďalší návrh zákona zabraňuje podnikom vystavovať deti akýmkoľvek “výstavám” alebo iným druhom prezentácie “ktoré vcelku alebo sčasti zobrazujú alebo simulujú nahotu, sexuálne správanie, sexuálne vzrušenie alebo špecifické sexuálne aktivity.”