GettyImages-1323562514-810x500.jpg

DeSantisova administratíva varuje pred novými posilňovačmi COVID pre osoby mladšie ako 65 rokov

111
Neutral

Republikánsky guvernér Floridy Ron DeSantis v stredu usporiadal diskusiu za okrúhlym stolom so zdravotníckymi odborníkmi o najnovších poznatkoch o očkovaní COVID-19 vrátane oficiálneho odporúčania, aby sa očkovaním COVID nepodliehali osoby mladšie ako 65 rokov.

“Nebudem sa prizerať, ako FDA a CDC využívajú zdravých Floridčanov ako pokusných králikov pre nové posilňovacie očkovania, ktorých bezpečnosť a účinnosť nebola preukázaná,” povedal DeSantis. “Florida je opäť prvým štátom v krajine, ktorý sa postavil a poskytol usmernenia založené na pravde, nie na washingtonských nariadeniach.”

“Federálna vláda opäť zlyháva voči Američanom tým, že odmieta byť úprimná v otázke rizík a neposkytuje dostatočné klinické dôkazy, pokiaľ ide o tieto mRNA očkovania COVID-19, najmä vzhľadom na to, aká rozšírená je v súčasnosti imunita,” dodal generálny chirurg Floridy dr. Joseph Ladapo. “Na Floride budeme vždy používať zdravý rozum a chrániť práva a slobody Floridčanov vrátane práva na presné informácie.”

Na nové usmernenie z floridského ministerstva zdravotníctva uvádza, že “posledné schválenie boosteru bolo udelené pri absencii akýchkoľvek významných údajov z klinických skúšok špecifických pre booster vykonaných na ľuďoch. V oboch prípadoch federálna vláda neposkytla dostatočné údaje na podporu bezpečnosti a účinnosti vakcín COVID-19. ”

Vďaka tomu, “[b]a základe vysokej miery globálnej imunity a v súčasnosti dostupných údajov, štátny hlavný chirurg neodporúča používať posilňovaciu vakcínu COVID-19 u osôb mladších ako 65 rokov. Osoby vo veku 65 rokov a staršie by mali tieto informácie prediskutovať so svojím poskytovateľom zdravotnej starostlivosti vrátane možných obáv uvedených v tomto usmernení.”

V usmernení sa ďalej uvádzajú dôkazy, že na rozdiel od konvenčných vakcín sú očkovania COVID na báze mRNA “spojené s negatívnou účinnosťou po 4 až 6 mesiacoch” a “zvýšeným rizikom infekcie” po oslabení účinnosti, “;riziko subklinickej a klinickej myokarditídy a iných kardiovaskulárnych ochorení u inak zdravých jedincov,” a potenciálne zdravotné riziká vyplývajúce z “[e]levovaných hladín proteínu hrotu…pretrvávajúcich u niektorých jedincov po neurčitú dobu,” ako aj potenciálne riziká z opakovaných injekcií, ktoré zatiaľ nie sú známe.

“Len si myslím, že v tejto chvíli, pri množstve imunity, ktorá’je v komunite, pri prakticky každej chodiacej ľudskej bytosti, ktorá má určitý stupeň imunity, a pri otázkach, ktoré máme o bezpečnosti a o účinnosti – najmä o bezpečnosti – môj úsudok je, že to nie je dobré rozhodnutie pre mladých ľudí a pre ľudí, ktorí nie sú vysoko ohrození, v tejto fáze pandémie,” povedal Ladapo.

Vedenie Floridy’sa výrazne líši od vedenia federálnej zdravotníckej byrokracie a hlavného prúdu lekárskeho establišmentu, ale Ladapo zdôraznil, že slnečný štát je v súlade s konsenzom, ktorý sa vyvíja v Európe. Odporúčanie amerického Centra pre kontrolu a prevenciu chorôb (CDC’s) o širokom používaní posilňovačov už od šiestich mesiacov “sa líši od odporúčaní vo väčšine európskych krajín, ktoré vydali usmernenia,” ktoré odporúčajú posilňovače len pre osoby vo veku 60 rokov a viac, ako aj pre iné zraniteľné skupiny, uviedla agentúra Reuters oznámil tento týždeň.

”Viem, že je to niečo, čo môže byť prekvapujúce pre ľudí, ktorí počúvajú CDC a [U.S. Food & Drug Administration] hovoria niečo úplne iné, ale viete, pozrite sa na to,” povedal Ladapo. “Pozrite sa na to, že s ľuďmi hovoríme na rovinu o údajoch a o tom, čo je známe a neznáme a čo je pre vás najlepšie.”

CCDC’propagácia boostrov je “zatiaľ absolútne nepodložená,” argumentoval účastník konferencie Dr. Jay Bhattacharya zo Stanfordu, jeden z prvých a najvýznamnejších národných’kritikov uzáverov COVID a medicínskej ortodoxie establishmentu. ”Nehovorím, že to’nie je pravda. Odpoveďou je, že to jednoducho nevieme.”

“FDA v historických časoch by to v žiadnom prípade neschválila,” povedal Bhattacharya. “A nerozumiem tomu, čo’sa teraz deje v FDA, že by to oni a CDC odporúčali v takom rozsahu.”

“Zistili sme, že približne u jedného z 800 ľudí, ktorí boli očkovaní, sa vyskytli závažné nežiaduce udalosti, čo je dosť vysoká úroveň závažných nežiaducich udalostí,”povedal Dr. Patrick Whelan z University of California-Los Angeles. “Bola by ešte vyššia, keby“nebolo toho, že v skupine s placebom Moderna bola veľmi vysoká miera nežiaducich udalostí.”

“Starám sa o veľa detí, ktoré majú neurobehaviorálny stav nazývaný syndróm PANDAS, a starám sa aj o veľa detí, väčšinou tínedžerov, ktorí majú dlhodobé symptómy typu COVID,” pokračoval. “Existujú skutočné obavy, akú úlohu zohral koronavírus a vakcíny pri vyvolaní týchto nedostatočne preskúmaných porúch.”

“Zdá sa mi, že v najlepšom zo všetkých svetov by sme teraz požadovali, aby výrobcovia vakcín sprístupnili výskumníkom údaje o pacientoch, aby sa vyvážili skutočné riziká a pravdepodobné prínosy vo vybraných populáciách,” tvrdil Whelan. “V súčasnosti neexistuje žiadne spoľahlivé sledovanie, pokiaľ ide o vedľajšie účinky starších vakcín. Myslím si, že by sme’chceli vytvoriť prostriedok, pomocou ktorého by sa rodičom každého dieťaťa zaočkovaného proti COVID zavolalo v týždňovom, mesačnom, polročnom intervale a opýtalo sa ich, ako sa im’darí, namiesto toho, aby sme ľudí nútili pohybovať sa po peripetiách” federálneho systému hlásenia nežiaducich udalostí po očkovaní (VAERS).

FDA a CDC majú schváliliaktualizované posilňovacie očkovanie zohľadňujúce najnovšie varianty vírusu, ktoré by malo byť k dispozícii do konca týždňa, zatiaľ čo prezident Joe Biden je žiadal Kongres, aby schválil finančné prostriedky na vývoj úplne nových vakcín proti COVID, pričom uviedol varianty. Obhajcovia tvrdia, že nové klinické skúšky na ľuďoch neboli pre tento týždeň’booster potrebné, pretože ide len o modifikáciu predchádzajúcich injekcií, ktoré boli testované. Pretrváva však polemika o prísnosti a transparentnosti tohto testovania, ktoré sa uskutočnilo v rámci iniciatívy bývalého prezidenta Trumpa’Operácia Warp Speed za frakciu času, ktorý obvykle vakcíny potrebujú. podstatné dôkazy spájajú očkovanie s vážnymi zdravotnými rizikami, ale lekársky establišment a väčšina politikov ich zväčša ignoruje.

DeSantis, pravdepodobne najväčší odporca uzatvárania úradov v Amerike a kandidát na republikánsku prezidentskú nomináciu, bol vzácnou výnimkou. pôvodne podporujúci zábery v roku 2021 (bez mandátov), jeho administratíva zmenila kurz ako pribúdali dôkazy proti nim a minulý rok podal žiadosť o vyšetrovanie veľkou porotou výrobcov mRNA vakcín’ vrátane možnosti “zavádzania verejnosti s cieľom finančného zisku”, pokiaľ ide o ich produkty’ v súvislosti s “prenosom, prevenciou, účinnosťou a bezpečnosťou.” Táto správa veľkej poroty má byť plánovane hotováv decembri, hoci porotcovia môžu požiadať o ďalších šesť mesiacov.

Medzičasom DeSantisov’hlavný rival a súčasný favorit na nomináciu Trump opäť odmietol odmietnuť vakcíny v interview tento týždeň s Megyn Kelly.

“Niektorí moji priatelia, ktorí sú demokrati, […] hovoria, ‘nechápem’jednu vec: Prečo’nehovoríte viac o vakcíne. Bola to jedna z najväčších vecí, ktoré ste kedy’urobili,’” povedal bývalý prezident. “Hovoria: ‘Zachránili ste 100 miliónov ľudí’, pretože som to urobil za deväť mesiacov na rozdiel od piatich rokov až 12 rokov […] Nikdy som, myslím, nedostal uznanie, ktoré som si zaslúžil za COVID.”