LGBT-backpack-scaled-810x500.jpeg

Dva kalifornské školské obvody hlasovali za zákaz vlajok LGBT "pride

52
Kultúra smrti

Začiatkom tohto týždňa dve kalifornské školské rady odhlasovali prijatie zásad, ktoré zakazujú všetky vlajky na školskom pozemku okrem tých, ktoré reprezentujú štát a národ.

V školskom obvode Sunol Glen a Temecula Valley Unified School District už nie sú povolené všetky vlajky - vrátane dúhovej “hrdosti”, ktorá je symbolom hnutia LGBT. Povolené je vyvesiť len kalifornskú a americkú vlajku. 

Oba okresy o tom rozhodli na utorkových zasadnutiach svojich správnych rád.  

Čítajte: Stredoškolák z Ontária strhol vlajku LGBT ‘pride’: ‘Dajte ju do koša!’

Miestna pobočka ABC uvádza, že nové pravidlá prichádzajú mesiac po tom, čo rada v Temecule zaviedla protokoly, ktoré majú upozorniť rodičov na prípadnú zámenu pohlaví ich detí. Politika vlajok platí v celom okrese, ale výnimky na vyvesenie iných vlajok môžu byť povolené, ak to schváli superintendent. 

Okres Sunol hlasoval 2:1 za svoje uznesenie po tom, čo členovia komunity, ktorí boli za aj proti politike, počas zasadnutia prepukli vo vášnivé hádky. Podľamiestneho spravodajstva bolo uznesenie iniciované po tom, čo rodičia začali požadovať vyvesenie rôznych vlajok na školskom pozemku. Niektorí sa pýtali, prečo sa môžu používať vlajky reprezentujúce agendu LGBT, zatiaľ čo vlajky reprezentujúce kresťanské a pro-zbraňové názory sú odmietané. 

“Ani federálny, ani kalifornský zákon nevyžaduje, aby školské obvody základných škôl vyvesovali akékoľvek iné vlajky okrem vlajky Spojených štátov amerických a vlajky štátu Kalifornia, píše sa v uznesení, ktoré cituje kalifornský vládny zákonník. “Školský obvod Sunol Glen Unified si želá vyvesiť len tie vlajky, ktoré vyžaduje zákon.” 

Vlajky LGBT vyvolali kontroverziu v Spojených štátoch, ako aj v Kanade, kde občania vyjadrili obrovskú podporu odstráneniu dúhových “pride” vlajok z kanadských škôl. Okrem jednotlivých škôl a okresov, ktoré podporujú symboly LGBT, nasledovala Bidenova administratíva príklad vyvesením vlajky LGBT medzi dve americké vlajky na Bielom dome. 

Čítajte: Základná škola v Marylande vyzýva žiakov, aby si uctili vlajku LGBT ‘hrdosti’

Americkí konzervatívci tiež rýchlo poukázali na prípady, keď sa s vlasteneckými symbolmi zaobchádzalo nepriateľsky. Pred niekoľkými týždňami klasická škola v Colorade vyhodila 12-ročného žiaka z vyučovania, pretože mal na batohu pripnutú “Nešliapaj po mne” nášivku. Video zamestnanca školy, ktorý tvrdí, že nášivka súvisí s otroctvom, sa rozšírilo na sociálnych sieťach, čo vyvolalo obrovský odpor konzervatívcov a viedlo školu k vydaniu vyhlásenia, v ktorom ubezpečila verejnosť, že chlapcovi bude umožnený vstup do školy bez odstránenia nášivky. 

RELEVANTNÉ 

Podporujete označenie? Zákazy ‘Pride’ vlajok signalizujú silný odpor voči násilnej propagande LGBT