Newsom-1-810x500.jpg

Newsom podpísal zákon, ktorým sa končí zákaz cestovania do republikánskych štátov, ktoré sú proti LGBT agende

64
Kultúra smrti

Demokratický guvernér Gavin Newsom podpísal začiatkom týždňa zákon, ktorým sa ruší roky trvajúci zákaz cestovania do konzervatívnych štátov so zákonmi, ktoré sú proti LGBT agende, financovaný štátom. 

V stredu guvernér podpísal zákon SB 447, ktorý ruší zákon z roku 2016 zakazujúci cestovanie financované daňovými poplatníkmi do štátov, ktoré plánovali prijať alebo už prijali legislatívu, ktorú Newsomov’tím považoval za “diskriminačnú” voči osobám, ktoré sa identifikujú ako “LGBT.” Na zozname bolo najmenej 26 štátov. 

Čítajte: Guvernér Newsom navštívil Montanu po tom, ako zakázal cestovanie do ‘proti LGBT’ zameraného štátu financované z verejných zdrojov

Metodický pokyn na zrušenie zákazu v utorok schválil demokratmi kontrolovaný kalifornský senát v pomere 31:6, predtým ako v stredu dostane Newsom’podpis. 

Aj keď bol zákon z roku 2016 prijatý ako vyjadrenie vzdoru voči konzervatívnym štátom, Newsom povedal, že nová legislatíva “pomáha Kalifornii“dostať posolstvo prijatia, rovnosti a nádeje na miesta, kde je to najviac potrebné.” Tiež uviedol “rastúcu vlnu anti-LGBTQ+ [sic] nenávisti.” 

Ke zrušeniu zákazu cestovania — ktorý zahŕňal cesty financované daňovými poplatníkmi, ktoré iniciovali štátne agentúry — SB 447 zavádza tzv. projekt Budovanie a posilňovanie inkluzívnej, rôznorodej, rodovo podpornej rovnosti alebo BRIDGE. 

Podľa znenia návrhu zákona je “cieľom projektu BRIDGE zvýšiť povedomie verejnosti a podporovať občianske práva a antidiskrimináciu prostredníctvom vzdelávania, reklamy a marketingových aktivít.” 

To umožní celoštátne mediálne kampane, ako aj spoluprácu s miestnymi neziskovými organizáciami, pričom sa využijú štátne finančné prostriedky a dary na podporu “inkluzívnosti” a “rovnosti” v súlade s programom LGBT. Hoci zákon ruší cestovné obmedzenia, zároveň zdôrazňuje, že od žiadneho štátneho zamestnanca nemožno vyžadovať, aby cestoval do konzervatívnych štátov so zákonmi, ktoré neobhajujú agendu rovnakým spôsobom ako Kalifornia. 

“Tento zákon je naliehavým zákonom nevyhnutným na okamžité zachovanie verejného pokoja, zdravia alebo bezpečnosti v zmysle článku IV kalifornskej ústavy a nadobúda okamžitú účinnosť,” uvádza sa v návrhu zákona. 

PREČÍTAJTE SI: Republikánske štáty potláčajú hroznú krízu mrzačenia transrodových osôb v Amerike’

SB 447 nie je prvým pro-LGBT zákonom, ktorý Newsom prijal. Konkrétne sa ukázalo, že jeho snahy ohrozujú rodičovské práva a bezpečnosť rodovo zmrzačených detí. V januári podpísalzákon, ktorým sa Zlatý štát ustanovuje ako “útočisko” pre tínedžerov s pohlavným zmätkom a pozýva ich do Kalifornie, aby získali mrzačiace hormóny a chirurgický zákrok, ak sa tomu jeden alebo obaja rodičia bránia. 

Newsomov’tím sa angažoval aj v odňatie financií kresťanskej cirkvi a materskej škole za jej nesúhlas s LGBT agendou, ktorá sa presadzuje v kalifornských školách napriek prípadom žiakov revoltujúcich proti nej. 

Ďalší zákon, ktorý prešiel legislatívou a awaits Newsom’podpis by vyžadoval od rodičov, aby “potvrdili”zámenu pohlavia svojho dieťaťa’alebo čelili sankciám a možnej strate opatrovníctva. 

V súčasnosti v Kalifornii neexistujú žiadne obmedzenia týkajúce sa hormonálnych alebo chirurgických zákrokov pre neplnoleté osoby so zmäteným pohlavím. 

RELEVANTNÉ 

Oklahomský gouvernement vracia zákaz cestovania do Kalifornie, ktorá je za potraty

Kalifornia zakazuje štátom financované cesty do 5 štátov kvôli LGBT zákonom

Federálny sudca blokuje kalifornský školský obvod, aby pred rodičmi zatajoval zámenu pohlavia detí’ 

Kalifornia je na pokraji toho, aby sa stalo nezákonným ‘nesprávne pohlavie’ vlastného dieťaťa