netherlands_euthanasia_numbers-810x500.jpg

"Kanadské vyraďovanie": Prezidentka hospicu podporujúceho život kritizuje Trudeauov vládny "tréningový program" eutanázie

49
Kultúra smrti

Predseda jednej z kanadských hospicových spoločností, ktorá je za život, varoval, že zverejnenie vzdelávacieho programu o eutanázii, ktorý presadzuje a financuje liberálna federálna vláda premiéra Justina Trudeaua, nie je ničím iným ako prípravou na “ďalšiu fázu kanadského Cull.”  

“Chcú, aby sme si (minister zdravotníctva Trudeauovej vlády Mark Holland) mysleli, že lekárska pomoc pri umieraní (MAiD) je taká ‘osobná a zložitá’, že zrejme žiadna bežná Angelina Ireland, ktorá pôsobí ako prezidentka pro-life Delta Hospice Society (DHS) v Britskej Kolumbii, povedala pre LifeSiteNews. 

“Presne tak, nechápem, ako ľahko môže vláde prejsť poprava jej občanov.” 

13. septembra Health Canada zverejnila svoj “akreditovaný vzdelávací program Medical Assistance in Dying pre zdravotníckych pracovníkov.”

Školiaci program “MAiD” bol vypracovaný skupinou na podporu pro-eutanázie Canadian Association of MAiD Assessors and Providers (CAMAP). 

“Tento učebný program je prvým celoštátne akreditovaným, dvojjazyčným vzdelávacím programom MAiD, ktorý je k dispozícii lekárom a zdravotným sestrám s licenciou v celej krajine a pomôže dosiahnuť bezpečný a jednotný prístup k starostlivosti,” uviedla vláda. 

Program bol prvýkrát ohlásený už v roku 2022 a podľa vlády obsahuje “sériu vzdelávacích modulov, ktoré majú lekárom poradiť a podporiť ich pri posudzovaní osôb, ktoré žiadajú o MAiD, vrátane osôb s duševným ochorením, komplexnými chronickými stavmi alebo osôb, ktoré sú ovplyvnené štrukturálnou zraniteľnosťou.” 

Ireland pre LifeSiteNews uviedol, že v tlačovej správe Health Canada malo namiesto tvrdenia, že podporuje “zdravotníckych pracovníkov,” byť napísané, že ich “pripravuje” na “ďalšiu fázu kanadského Cull.” 

“CAMAP sa označuje za ‘lídra pre komunitu odborníkov,’ a vedúci hlas v tejto novej oblasti zdravotníctva.’Tým, že sú ‘profesionáli’, očakávajú od nás, že sa budeme správať ako subjekty v Milgramovom experimente a budeme slepo poslúchať autority v bielych plášťoch, keď nám budú naďalej pichať smrtiace injekcie?”pýtal sa Ireland. 

“Alebo predpokladajú, že po siedmich rokoch vládou financovaného povzbudzovania, prebujneného aktivizmu a oslabených právnych záruk sme všetci Pavlovovými’psami? Sme teraz uspôsobení na to, aby sme prejavili primeranú reakciu a jednoducho pristúpili na eutanáziu?"” 

Podľa Health Canada sa kanadská vláda za Trudeauovho pro-potratového a pro-eutanázijného režimu “zaviazala podporovať jednotlivcov, ktorí spĺňajú kritériá oprávnenosti, aby sa ich žiadosť o MAiD posudzovala spravodlivým, bezpečným a konzistentným spôsobom, a zároveň podporovať úsilie o ochranu tých, ktorí môžu byť zraniteľní, vrátane osôb trpiacich duševnou chorobou.” 

Liberálna federálna vláda pod vedením Trudeaua legalizovala eutanáziu v roku 2016 a odvtedy počet úmrtí v rámci jej programu MAiD prudko vzrástol. Pokračuje tiež snaha o ďalšie rozšírenie okruhu osôb, ktoré sa môžu kvalifikovať na štátom schválenú smrť.    

Povolenie MAiD pre osoby trpiace výlučne duševnými chorobami prišlo ako súčasť 2021 prijatia Bill C-7, ktorý umožnil aj chronicky chorým — nielen nevyliečiteľne chorým — kvalifikovať sa na smrť s pomocou lekára.    

Pôvodne malo rozšírenie o duševné choroby vstúpiť do platnosti v marci tohto roku. Avšak, po masívnom nátlaku pro-life skupín, konzervatívnych politikov a ďalších, liberáli pod vedením Trudeaua odložili zavedenie plnej účinnosti zákona C-7 do roku 2024 prostredníctvom zákona C-39, ktorý sa stal zákonom 9. marca.   

V júni prominentná pro-life výskumníčka Patricia Maloney vyčítala Trudeauovým liberálom, že rozdali viac ako 3 milióny dolárov organizácii CAMAP. 

Kanada ‘nezaobchádza so psami’ tak, ako zaobchádza s ľuďmi

Ireland pre LifeSiteNews uviedla, že realita v Trudeauovej’Kanade je taká, že je “čoraz menej miest”, kde sa môžu pro-life Kanaďania “ukryť” pred chápadlami eutanázie.  

“MAiD sa stala endemickou. Ak ste chorí, slabí, starší, zdravotne postihnutí, chudobní, hladní, bezdomovci, duševne chorí alebo veteráni s PTSD, vaša pravdepodobnosť eutanázie profesionálom stúpa každý rok o viac ako 20 percent, ³" povedala.  

“V Kanade sa takto k psom nepristupuje.  V Kanade máme hrdo útulky pre zvieratá, ktoré nezabíjajú ”

Irelandová povedala, že v Trudeauovej Kanade nie je “žiadna úľava na dohľad”, pokiaľ ide o MAiD.  

Aj napriek tomu, že je program eutanázie v Kanade starý menej ako desať rokov, stáva sa hlavnou príčinou úmrtí v krajine.

V júli LifeSiteNews informovali o tom, ako v kanadskej provincii Ontario v prvých piatich mesiacoch roku 2023 prudko vzrástol počet úmrtí v dôsledku štátom povolenej eutanázie o 25 percent, čo znamená, že len v tomto roku je provincia na najlepšej ceste zaznamenať neuveriteľných 5 000 úmrtí prostredníctvom tohto pochmúrneho zákroku.  

Ireland pre LifeSiteNews uviedol, že ministerstvo zdravotníctva spustilo takzvaný “Strážny anjel” na boj proti nárastu eutanázie. Strážni anjeli, vysvetľuje Írsko, je “národný program dobrovoľných zdravotných advokátov, ktorý sa snaží sprevádzať ľudí na ich ceste zdravotnou starostlivosťou a podporovať ich pri hľadaní alternatív k eutanázii.” 

Pred mesiacom Írsko upozornilo, žekanadská vláda financuje “aktivistické skupiny” na šírenie propagandy za eutanáziu.  

V kombinácii s “Rozšírenou smernicou o zákaze eutanázie DHS’skupina tvrdí, že jej inovatívne nástroje majú “pomôcť chrániť posvätnosť života až do jeho prirodzeného konca.” 

Viac informácií o DHS’Guardian Angels” a jej “Do Not Euthanize Advanced Directive” nájdete na ich webovej stránke deltahospicesociety.org