Screenshot-2023-09-19-at-12.53.20-PM-810x500.png

Maronitský katolícky biskup podporuje kanadský pochod Milión ľudí: "Rodičia sú hlavnými vychovávateľmi

28
Kultúra života

Posielajte naliehavý odkaz kanadským zákonodarcom a súdom s odkazom, aby podporovali rodičovské práva.

Kanadský katolícky biskup povzbudzuje svoje stádo, aby sa zúčastnilo na nadchádzajúcom “Million Person March”, ktorý bude brániť deti pred agendou LGBT.  

V nedeľu sa na Námestí sv. Charbel Parish v Mississauge v Ontáriu zverejnila na sociálnych sieťach list z 15. septembra od maronitského katolíckeho biskupa Paula-Marwana Tabeta - ktorý pôsobí ako eparcha Eparchie svätého Marona v Montreale v provincii Quebec - na podporu veriacich, ktorí sa plánujú zúčastniť pochodu Million Person March proti indoktrinácii LGBT v kanadských školách, ktorý sa koná túto stredu.

“V tomto čase je dôležité pamätať na to, že rodičia sú hlavnými vychovávateľmi svojich detí,” napísal biskup podľa listu zverejneného na farskej stránke’na Facebooku. “Nemôžu byť vylúčení z diskusie o učebných osnovách, ktoré majú byť poskytované ich vlastným deťom, ani by si školy nemali uzurpovať rodičovskú úlohu a podkopávať rodičovskú autoritu, ale propagovať v katolíckych školách učivo, ktoré nie je v plnom súlade s hodnotami našich kresťanských rodín a s učením Katolíckej cirkvi.” 

“Vplyv akejkoľvek agendy, vrátane agendy LGBTQ+, by nemal v našich školách nahrádzať alebo byť v rozpore s učením Katolíckej cirkvi,” zdôraznil.  

 

St. Charbel je východná katolícka farnosť v plnom spoločenstve s Katolíckou cirkvou a pápežom; má však samosprávu podľa Kódexu kánonov východných cirkví.  

V liste sa Tabet odvoláva na Kanadskú chartu práv a slobôd a vysvetľuje, že každý Kanaďan má právo na slobodu myslenia, viery, názoru a prejavu.  

“Preto podporujeme maronitských veriacich, ktorí by sa chceli zúčastniť na iniciatíve The Million Person March, ktorá sa uskutoční 20. septembra 2023,” napísal. “Tento pochod má za cieľ chrániť naše deti pred nebezpečenstvom indoktrinácie, ktorá sa odohráva v našich školách.”

“Ako katolíci sme povolaní milovať a rešpektovať každú ľudskú bytosť. Naša viera nás učí, že každý človek je stvorený na obraz a podobu Boha, a preto si zaslúži dôstojnosť, súcit a porozumenie,”dodal. “Našou povinnosťou ako katolíkov je verne odovzdávať toto učenie našim deťom a zabezpečiť, aby boli formované v pravde a kráse Božieho plánu”ľudskej lásky.” 

“K tejto otázke pristupujeme s láskou, súcitom a záväzkom zachovávať učenie našej viery,” vyzval Tabet. “Musíme sa snažiť vytvárať prostredie, v ktorom naše deti môžu rásť v chápaní Božieho’plánu ľudskej lásky a zároveň rešpektovať dôstojnosť a hodnotu každého človeka. Nech nás Duch Svätý vedie v našom úsilí vychovávať a formovať ďalšiu generáciu verných katolíkov." ” 

V stredu 20. septembra sa uskutoční Pochod milióna ľudí - protest od pobrežia k pobrežiu, na ktorom sa stretnú Kanaďania všetkých vekových kategórií, rás a náboženstiev, aby bránili deti pred indoktrináciou LGBT v školách.  

Protest, ktorý organizujú moslimskí Kanaďania, prijal heslo “Nechajte naše deti na pokoji,” konkrétne v súvislosti s rodovou ideológiou, vekovo nevhodným sexuálnym obsahom v školských knižniciach a propagandou LGBT.   

Nedávno unikol videozáznam ukazujúčleny Ontárijskej federácie práce (OFL), najväčšej kanadskej odborovej federácie, ktoré sa zišli na telefonáte cez Zoom, aby pripravili stratégiu, ako zastrašiť účastníkov pochodu Million Person March. 

Jack Fonseca z organizácie Campaign Life Coalition vyzval Kanaďanov, aby ich stretnutie vnímali ako víťazstvo prorodinných hodnôt, a povedal: “Táto protirodinná’kampaň odborov jasne ukazuje, že LGBT mafia sa obáva rozmachu prorodinného hnutia a začína sa zúfalo snažiť ho zastaviť. Zrýchlime namiesto toho naše verejné pouličné svedectvo!"      

Protesty sú plánované v mestách po celej Kanade. Informácie o podujatiach v jednotlivých provinciách nájdete tu.  

Pošlite naliehavý odkaz kanadským zákonodarcom a súdom s odkazom, aby podporili rodičovské práva.