Charles-Kanjama-810x500.png

Hrdinský právnik bráni africké zákony proti sodomii pred útokmi Vatikánu a Západu

52
Neutral

Charles Kanjama, právnik z Kene, ktorý obhajoval africké zákony proti sodomii v reakcii na kritiku Vatikánu, sa zúčastní Rímskeho fóra o živote 2023 ako účastník diskusie.

Konferencia sa uskutoční 31. októbra až 1. novembra v Ríme, v Taliansku, hneď po skončení vatikánskej synody o synodalite. Jej hlavnou témou bude “konfrontácia so zlom hlbokej cirkvi a hlbokého štátu a ich zapojenie do agendy Veľkého resetu.”

Účastníci sa budú môcť stretnúť a zapojiť do diskusie s hosťujúcimi rečníkmi, medzi ktorými bude aj Charles Kanjama. Kanjama je prominentným právnikom v Keni, je riadiacim partnerom, vedúcim oddelenia sporov a vedúcim podporných služieb v advokátskej kancelárii Muma and Kanjama Advocates. Má viac ako 20 rokov skúseností s právnickou praxou a je členom a predsedom Kenského fóra kresťanských profesionálov.

Začiatkom tohto roka Kanjama rozprával pre LifeSiteNews’ Johna-Henryho Westena o zákonoch proti sodomii, ktoré sa prijímajú v mnohých afrických krajinách, a konkrétne o dôležitosti toho, aby sa pápež František zdržal kritiky biskupov, ktorí tieto zákony podporujú. Pápež František už skôr odsúdil kriminalizáciu homosexuality a namiesto toho argumentoval potrebou “procesu obrátenia.”

Kanjama reagoval slovami, že zákony slúžia “užitočnému verejnému účelu,” vrátane podpory kritiky životného štýlu, o ktorom sa veľká časť spoločnosti zhoduje, že je “škodlivý.”

“Jediný zásadný spôsob, ako môžete ochrániť spoločnosť pred pokračujúcim vnikaním homosexuality, je povedať, že homosexualita je zásadne škodlivá pre dobro spoločnosti,” povedal Kanjama. “A ak sa spoločnosť rozhodne kriminalizovať, má na to právo.”

Advokát tiež poukázal na to, že “africké krajiny bežne dostávajú pomoc zo Západu … vrátane zmeny zákonov o homosexualite. Videli sme však, že africké krajiny sa pri mnohých príležitostiach bránili a hovorili, že ide o formu kultúrneho imperializmu, keď sa snažíte vnútiť kultúru, ktorá sa usadila a zakorenila na Západe, hoci naši ľudia majú iné cítenie.”

V júli národ Namíbia zákonne zakázal manželstvá “rovnakého pohlavia” medzi občanmi a cudzincami, len niekoľko mesiacov po tom, čo ugandský parlament prijal svoj “zákon proti homosexualite.” Približne v rovnakom čase ohromil kenský najvyšší súd svojich konzervatívnych občanov tým, že povolil pro-LGBT organizáciám zakladať sa napriek prorodinným zákonom. Proti tomuto rozhodnutiu sa odvolali katolícki biskupi, ktorí rozhodnutie označili za “protiústavné” a “nežiaduce” v konzervatívnom štáte.

Dalšie podrobnosti o tom, ako sa pripojiť ku Kanjamovi na Rímskom fóre života, vrátane predaja vstupeniek, nájdete tu

RELATÍVNE

OZNÁMENIE: Biskup Strickland vystúpi 31. októbra na konferencii LifeSite’Rímske fórum života

Kenskí biskupi požadujú ústavnú ochranu ‘kultúrnych hodnôt’ pred LGBT aktivizmom