shutterstock_441310921-e1694776983789-810x500.jpg

Nesúhlas s Trudeauom dosiahol rekordných 57 percent: prieskum

24
Kultúra smrti

Nový prieskum verejnej mienky ukázal, že nesúhlas s vládou premiéra Justina Trudeaua dosiahol najvyššiu úroveň od jeho nástupu do funkcie v roku 2015.

Podľa prieskumu spoločnosti Abacus Data zo 14. septembra sa nesúhlas s Trudeauovou vládou zvýšil o 4 percentá a dosiahol 57 percent, čo je najvyššia hodnota od roku 2015, pričom len 29 percent Kanaďanov tvrdí, že súčasnú liberálnu vládu schvaľuje.  

“Tieto čísla naďalej ukazujú zhoršenie základných názorov na vládu a premiéra, ktoré sme začali pozorovať už v lete minulého roka, ale zdá sa, že len nedávno ovplyvnili zamýšľané volebné správanie ľudí,”povedal predseda a generálny riaditeľ spoločnosti Abacus Data David Coletto.  

Podobne sa zhoršil aj osobný imidž Trudeaua’keďže 56 percent Kanaďanov má dnes na Trudeaua negatívny názor, zatiaľ čo len 27 percent ho hodnotí pozitívne. Trudeau zaznamenal aj pokles podpory medzi mileniálmi.  

Kanaďanov ochotných voliť liberálov navyše ubudlo na 42 percent, čo je najmenej od roku 2015. Zároveň 50 percent Kanaďanov uviedlo, že je ochotných voliť konzervatívcov, čo predstavuje najväčší rozdiel v prospech konzervatívcov od roku 2015.  

“Pre konzervatívcov tieto čísla posilňujú silnú pozíciu, v ktorej sa strana momentálne nachádza,

“vysvetlil Coletto. “Viac ľudí pozitívne vníma Pierra Poilievra ako ktoréhokoľvek z dvoch hlavných lídrov.” 

“Sú vnímaní ako tí, ktorí najlepšie zvládnu väčšinu hlavných problémov, na ktoré sa ľudia sústreďujú, a ak túžba po zmene pretrvá a budú vnímaní ako schopná a prijateľná alternatíva, ľahko sa vezú na vlne do úradu, kedykoľvek prídu ďalšie voľby,” dodal.   

“Áno, voľby môžu byť až o niekoľko rokov, pokračoval Coletto. “Dôležitý je však trend a situácia liberálov sa v tomto bode z týždňa na týždeň zhoršuje.” 

Jack Fonseca z Campaign Life Coalition pre LifeSiteNews povedal: “Je’povzbudzujúce vidieť, že Kanaďania sa konečne zobudili a uvedomili si deštruktívnu povahu Trudeauovej’politiky.”  

Fonseca povedal, že podľa jeho názoru “Miliónový pochod za deti rýchlo zvýši tento rating nesúhlasu, pretože rodičia a rodiny, ktoré’tradične volili liberálov alebo ich nevolili vôbec, sa začnú dozvedať o Trudeauovom’LGBT extrémizme a jeho bezohľadnej podpore chemického a chirurgického mrzačenia maloletých detí.” 

“Veci pre Trudeaua určite vyzerajú pochmúrne, a preto”upozorňujem všetkých – najmä Pierra Poilievre’a konzervatívcov – aby nedovolili Trudeauovi uvrhnúť krajinu do ďalšieho lockdownu, či už ide o lockdown COVID alebo klimatický lockdown,” dodal Fonseca.  

“To je jediná Trudeauova nádej na znovuzvolenie, dostať nás do ďalšieho lockdownu, kde by liberáli mohli zorganizovať masové volebné podvody zavedením masového hlasovania poštou, čo otvára dvere veľkým volebným podvodom,” dodal. “Ak vidíte, že Trudeauov režim a jeho propagandistické ramená v mainstreamových médiách tlačia na ďalší lockdown, toto je dôvod.” 

V prieskume sa ďalej zistilo, že 72 percent Kanaďanov znepokojujú rastúce životné náklady v krajine.

Podľa správy štatistického úradu Kanady z 5. septembra, ceny potravín rastú rýchlejšie ako celková miera inflácie – celková miera inflácie v krajine – keďže základné potraviny sa medziročne zvyšujú o 10 až 18 percent v porovnaní s celkovou mierou inflácie na úrovni 4 percent.  

Začiatkom tohto roka Bank of Canada priznala, že Trudeauove’federálne “programy na boj proti klimatickým zmenám”, ktoré niektorí provinční predstavitelia považovali za “extrémne”, skutočne pomáhajú podnecovať infláciu. 

Zvýšenie daní súvisiacich s pohonnými hmotami prišlo v súvislosti s rozhodnutím Trudeauovej vlády pripojiť sa k rôznym globálnym iniciatívam vrátane Organizácie Spojených národov “2030 Agenda for Sustainable Development,” ktorá zahŕňa postupné ukončenie alebo zníženie používania uhoľných elektrární, hnojív bohatých na dusík a zemného plynu. 

Na dôvažok, v dôsledku Trudeauovej vlády Zákona o online spravodajstve,Kanaďania už nemôžu prístup k správam na Facebooku alebo Instagrame, keďže Meta odmieta platiť poplatky, ktoré zákon nariaďuje. 

Cenzúra tvrdo dopadá najmä na mladých Kanaďanov, ktorí používajú sociálne médiá ako hlavný spôsob zdieľania a prijímania správ.  

Na druhej strane Poilievre otvorene odsúdilZákon o online spravodajstve, pričom ho prirovnal k dystopickému románu Georgea Orwella’1984.” 

Poilievre navyše Kanaďanom opakovane sľúbil, že bude zruší uhlíkovú daň a obnoví ekonomiku ak bude zvolený za premiéra. 

Poilievre však v očiach sociálnych konzervatívcov nie je bez množstva vlastných problémov. 

Kým Trudeau vystúpil s odsúdením pochodu Million Person March z 20. septembra proti indoktrinácii LGBT v školách, Poilievre nepodporil nesmierne populárne prorodinné úsilie, a dokonca zašiel tak ďaleko, že jeho kancelária nariadila jeho frakcii, aby sa zdržala akýchkoľvek vyhlásení o tomto hnutí.

To viedlo mnohých na internete k obvineniu lídra konzervatívcov zo zbabelosti a z toho, že premrhal dobrú príležitosť zmobilizovať svoju základňu.