getty_SCOTUS_1-810x500.jpg

Tu je dôvod, prečo musia všetci zástancovia života podporiť záchranárov uväznených kvôli zákonu FACE

0
Kultúra života

V tomto trojdielnom seriáli reportér LifeSiteNews Louis Knuffke vysvetľuje, prečo by šokujúco neobjektívne súdne procesy vo Washingtone, na ktorých bol prítomný, mohli nakoniec viesť k víťazstvu nenarodených detí. Prvú časť si môžete pozrieť tu a druhú časť tu.  

TREŤA ČASŤ

Obeta čerstvo uväznených záchrancov môže vyhrať bitku za nenarodené deti

Záchrana, ktorú 22. októbra 2020 vo Washingtone uskutočnili teraz uväznení zástancovia života, bola priamou výzvou pre zákon FACE. Sú presvedčení, že nenarodené deti sú ľudské osoby, ktoré si zaslúžia ochranu, a že potraty a zabíjanie detí sú vraždou. Bidenovo ministerstvo spravodlivosti teraz využíva zákon FACE na uväznenie týchto záchrancov, pretože verí, že je to najistejší spôsob, ako zastrašiť zástancov života, aby úplne dodržiavali zákony o potratoch a zabránili im zasahovať do ich miliónového priemyslu zabíjania detí. Tento prípad je dôležitý, pretože spochybnenie FACE je spochybnením potratov a podpora FACE je ochranou potratov.

Zaiste, federálna vláda naznačila, že je “naliehavé” použiť FACE na zabezpečenie prístupu k interrupciám po Dobbsovej. Teraz sa snaží z týchto záchrancov urobiť príklad, pričom tento prípad vyzdvihuje najmä preto, že sa týka kliniky pre neskoré potraty v hlavnom meste krajiny.

Tento význam by nemal Američanom uniknúť, keďže demokrati neúnavne presadzujú zabezpečenie potratov vo všetkých štádiách tehotenstva bez akýchkoľvek obmedzení, dokonca sa bránia návrhom zákonov proti zabíjaniu novorodencov. Nie je náhoda, že ministerstvo spravodlivosti a FBI sa sústreďujú okolo prípadu zákona FACE, ktorý sa týka potratovej kliniky v neskorom štádiu tehotenstva, na ktorej sa potratár priznal, že by spáchal infanticídu.

Zástancom života by teraz malo byť jasné, že hnutie za záchranu zhoršuje a znepokojuje zástancov potratov viac ako akákoľvek iná aktivita za život. Záchrana je priama a jej účinnosť sa dá merať na množstve potratových tovární, ktoré Operácia záchrany zatvorila pred tým, ako prezident Clinton podpísal zákon FACE.

RELATED: Veteránska pro-life aktivistka Monica Millerová odpovedá na niekoľko bežných námietok voči záchranným akciám

Ak by sa tento prípad dostal krátkou cestou na SCOTUS, môže a mal by sa rozšíriť o univerzálnejšie a zásadnejšie argumenty o protiústavnosti FACE a osobnosti nenarodeného dieťaťa. S Dobbsom , ktorý je teraz rozhodujúcim precedensom, dozrel čas na zrušenie zákona FACE a tento pro-life súdny proces v D.C. je prípadom, ktorý to umožní.

Nielenže by odvolanie na SCOTUS mohlo dosiahnuť zrušenie zákona FACE, ale mohlo by tiež iniciovať, prostredníctvom dohľadu Kongresu v D.C., vyšetrovanie dôkazov o trestnej činnosti vo washingtonskej chirurgickej klinike, čo by v konečnom dôsledku viedlo k zatvoreniu potratového centra a umiestneniu Santangela za mreže.

Pro-life republikáni v Snemovni reprezentantov už predložili legislatívu na zrušenie FACE kvôli celonárodnej pozornosti, ktorú si súdne procesy vo Washingtone získali. Podobné právne predpisy sa pripravujú aj v Senáte. Trump oznámil, že v prípade svojho znovuzvolenia obžalovaných omilostí. Narastá tlak na zneškodnenie zbrane, ktorú Biden používa proti Američanom podporujúcim život. Rovnaký tlak možno vyvinúť aj na SCOTUS, aby sa prípadom zaoberal a zrušil FACE.

PREČÍTAJTE SI: Rep. Chip Roy predstavuje návrh zákona na zrušenie zákona FACE po Bidenovom administratívnom stíhaní pro-liferov

Národný tlak je tu nesmierne dôležitý. Čím viac otvorených pro-life lídrov v celej krajine pozdvihne svoj hlas a verejne vyzve na zrušenie zákona FACE a oslobodenie záchrancov z D.C. z väzenia, tým naliehavejšie a pravdepodobnejšie bude konečné rozhodnutie v tejto veci na úrovni federálnej vlády, či už prostredníctvom Kongresu alebo Najvyššieho súdu.

V súčasnosti je potrebná podpora týchto pro-life záchrancov, ktorí sa vzdali svojej slobody pre nenarodené deti. Priateľská paľba kritizujúca ich obetu tu nemá žiadny zmysel. Títo záchrancovia mali odvahu spochybniť nespravodlivý zákon o potratoch, a hoci trpia za svoje svedectvo o živote, pokračujú vo svojej pro-life službe za mrežami.

Zaiste, ich hrdinská ochota trpieť pri svedectve o posvätnosti života a ich nespravodlivé uväznenie zďaleka nie sú zbytočné, ale získali si pozornosť celého štátu a naliehavo požadujú zrušenie zákona FACE.

RELATED: ‘Zachraňujeme životy’:

Svoj čas za mrežami svätia modlitbou a vo väzniciach poskytujú poradenstvo tehotným ženám alebo ich partnerom. Ak je utrpenie z lásky k Bohu spásonosné, potom nespravodlivosť ich súdneho procesu a uväznenia môže veľmi dobre získať milosti, ktoré náš národ potrebuje, aby sa priblížil k uznaniu posvätnosti života v maternici.

Títo záchrancovia za život, z ktorých mnohí sú zbožní kresťania, nasledujú príklad samotného Krista a mnohých svätých a mučeníkov, ktorí neváhali podstúpiť väzenie pre evanjelium. Neochvejní vo svojom svedectve boli uvrhnutí za mreže s pokojom, aký svet nepozná.

RELEVANTNÉ: Väznený pro-lifer Will Goodman: Rád by videl, ako pro-life hnutie trpí rozdelením kvôli právnym prekážkam spojeným s “tradičnou záchranou” Radi by videli, ako pro-life lídri utekajú pred krutosťou stíhania tých, ktorí sa odvážia spochybniť FACE. Boli by radi, keby verdikt súdnych procesov v rámci zákona FACE vo Washingtone bol posledným slovom.

Hnutie za život to však nemôže dopustiť. Teraz je čas zjednotiť sa za záchrancami v procesoch vo Washingtone a využiť príležitosť na dotiahnutie Dobbsovej do ďalšieho právneho konca: zrušenia zákona FACE. Keďže neexistuje ústavné právo na interrupciu, neexistuje ani právny základ pre federálnu ochranu prístupu k interrupcii.

Definícia osobnosti pri počatí

Ak štrnásty dodatok výslovne zakazuje odňatie života človeka bez riadneho súdneho procesu, musíme raz a navždy vyriešiť otázku právnej osobnosti dieťaťa v maternici a definovať ju v zákone.

Toto je otázka, ktorá leží pod všetkými ostatnými, keď ide o interrupciu. Ak je nenarodené dieťa vlastnou biologickou osobou, potom potrat nie je “starostlivosťou o zdravie žien”, ale vraždou inej ľudskej osoby. Celá záležitosť teda v konečnom dôsledku spočíva na osobnosti dieťaťa v maternici. Nebude skutočnej spravodlivosti, kým sa v zákone a na súdoch neuzná osobnosť nenarodeného dieťaťa.

Takže kam veci smerujú teraz, keď osem pro-liferov odsúdených v D.C. skončilo za mrežami?

K odvolaciemu súdu a SCOTUS, k zrušeniu FACE, k obvineniu Santangela, k zatvoreniu jeho továrne na potraty a k definovaniu osobnosti dieťaťa v maternici.