shutterstock_1950073657-810x500.jpg

FBI stála za kľúčovým dokumentom použitým na odsúdenie "Proud Boys" v prípade zo 6. januára.

47
Kultúra smrti

Udalosti zo 6. januára sú naďalej označované za “násilné povstanie”, ktoré zasiahlo srdce americkej demokracie. 

Ale súdny prípad, ktorý zabezpečil odsúdenie štyroch osôb za “poburovateľské sprisahanie”, sa opieral o dokumenty, ktorých autorom bola samotná vláda. Vyplýva to z návrhu na súd, o ktorom 2. októbra informoval portál Gateway Pundit.  

“Z tohto kompletného súboru dôkazov, ktoré mainstreamové médiá úplne ignorovali, vyplýva, že útoky na americký Kapitol zo 6. januára pripisuje priamo FBI a jej agentom, uviedol portál Gateway.  

Dokument, ktorý je v centre prípadu, sa nazýva dokument Návraty 1776. Ide o 9-stranový dokument, v ktorom sú načrtnuté strategické plány na prevzatie vládnych budov USA 6. januára 2021. Spravodajské kanály, ako napríklad NBC a CNN v júni 2022 rozprúdili titulky, že “Súdny dokument v prípade Proud Boys stanovil plán obsadenia budov Kapitolu na 1. januára. 6” 

Vďaka žiadosti právnika Rogera Roota vo februári 2023 sa však na súde potvrdilo, že za dokumentom stojí FBI a že autorom dokumentu bol agent FBI.  

Nijaký mainstreamový denník tento titulok dodnes nerozprúdil 

Väčšinou na základe týchto dôkazov bol Enrique Tarrio, “vodca Proud Boys,” odsúdený na 22 rokov väzenia za účasť na povstaní zo 6. januára.”

V ten deň nebol prítomný v Kapitole a jeho odsúdenie spočíva v tom, že porota bola presvedčená o jeho vedení “sprisahania s cieľom vtrhnúť do vládnych budov”, ako o tom širokoinformovala tlač po jeho odsúdení.  

Ako uvádza Associated Press informovalv máji 2023, “Bývalý vodca skupiny Proud Boys Enrique Tarrio a traja ďalší členovia krajne pravicovej extrémistickej skupiny boli vo štvrtok odsúdení za sprisahanie s cieľom zaútočiť na americký prezidentský úrad.Capitol v USA v zúfalej snahe udržať Donalda Trumpa pri moci po tom, ako republikán prehral prezidentské voľby v roku 2020.” 

Krem Tarria boli odsúdení aj ďalší traja Proud Boys za poburovateľské sprisahanie: Ethan Nordean, Joseph Biggs a Zachary Rehl.  

V ďalšej správe agentúry AP report (z 12. januára 2023) sa vysvetľuje obvinenie – z poburovateľského sprisahania –, na základe ktorého boli títo muži odsúdení. 

“Na to, aby prokurátori vyhrali prípad vzbúreneckého sprisahania, musia dokázať, že dve alebo viac osôb sa sprisahali s cieľom ‘zvrhnúť, zvrhnúť alebo zničiť násilím’ Spojené štáty americké.” 

Zapojenie FBI? 

Proces bol predtým zastavený, keď sa zistilo, že jeden zo spoluobžalovaných bol informátorom FBI. Root podal návrh, aby vláda musela 6. januára zverejniť presný počet zapojených vládnych agentov, ktorý bol neúspešný.   

16. júna 2021 Tucker Carlson nastolil otázku účasti vlády na povstaní 6. januára “” s odvolaním sa na správu od Revolver News, v ktorej sa uvádza množstvo podozrivých U.Amerických vládnych agentov v súvisiacom súdnom procese s prísahajúcimi. 

Carlson uviedol, že v ich správe sa našlo  “až 20 neobvinených spoluspiklencov v obžalobách prísažných, ktorí zohrávali rôzne úlohy v sprisahaní a ktorí neboli obvinení prakticky z presne tých istých činností  a v niektorých prípadoch z oveľa, oveľa závažnejších činností  ako tí, ktorí boli spolu s nimi uvedení v obžalobách.”  

Dávno pred odhalením vyššie uvedených vykonštruovaných dôkazov zapojenie americkej vlády do udalostí zo 6. januára výrazne naznačujú jej vlastné zistenia. 

“Ukazuje sa teda, že toto povstanie bielych supremacistov bolo, opäť podľa vlastného priznania vlády v týchto dokumentoch, aspoň čiastočne organizované vládnymi agentmi,” poznamenal vtedy Carlson a pokračoval otázkou: “Prečo nezatkli agentov FBI, ktorí robili výtržnosti 6. januára?” 

Carlson poskytol aj triezvu odpoveď na zrejmú otázku – prečo by to vláda USA robila? 

Na záver poznamenal, že tento deň sa bežne “spája s 11. septembrom,” a potom podal svoje vysvetlenie:  

“Používajú rovnakú taktiku. A mnohým z nás to prvýkrát uniklo. Nevideli sme to, čo je zrejmé,”uviedol Carlson.

“Ak splnomocníte vládu na porušovanie občianskych slobôd pri prenasledovaní zahraničnej teroristickej organizácie, a zahraničné teroristické organizácie existujú, je len’otázkou času, kedy ambiciózni politici použijú tie isté mechanizmy na potlačenie politického nesúhlasu,”dodal pundit. “Toto’vidíme teraz. Mali sme to vidieť už skôr.”  

‘Chudobné dôkazy o sprisahaní’

Predloženie dôkazov na preukázanie sprisahania – sprisahania – je nevyhnutné na vznesenie najvážnejších obvinení zo vzbury. 

V auguste 2021 však CIA a britská spravodajská služba -odkaz spravodajská služba Reuters informovala, že FBI našla “mizivé dôkazy [o tom, že] útok na americký Kapitol bol koordinovaný.” 

Zpráva pokračovala: “…jeden zo zdrojov uviedol, že v poslednom čase sa medzi vysokými predstaviteľmi ministerstva spravodlivosti diskutovalo len málo, ak vôbec, o vznesení obvinení, ako napríklad “poburovateľské sprisahanie”, ktoré by obvinilo obžalovaných zo snahy zvrhnúť vládu.” 

Zdroj agentúry Reuters’ uviedol, že vyšší úradníci “diskutovali o vznesení takýchto obvinení v týždňoch po útoku.”V správe sa uvádza, že “niektorí federálni sudcovia a právni experti spochybnili, že ministerstvo spravodlivosti necháva obžalovaných príliš mierne.” 

Viac ako rok po tzv. povstaní neboli dodané žiadne dôkazy na podporu týchto obvinení – a v auguste 2021 sa ani neplánovalo ich vznesenie. 

“Prokuratúra tiež nevzniesla žiadne obvinenia, ktoré by tvrdili, že nejaký jednotlivec alebo skupina zohrali hlavnú úlohu pri organizovaní alebo vedení vzbury,” Reuters uvedla a dodala, že zdroje z orgánov činných v trestnom konaní informovali, že “žiadne takéto obvinenia sa zrejme neočakávajú.” 

Vtedy nešlo o nič viac než o diskusie, ktoré mali prezentovať – čo nepredstavovalo “sprisahanie.” 

“Obvinenia zo sprisahania, ktoré boli vznesené, tvrdia, že obžalovaní diskutovali o svojich plánoch v týždňoch pred útokom a spolupracovali v samotný deň. Prokurátori však netvrdili, že táto činnosť bola súčasťou širšieho sprisahania,” Reuters pokračuje. 

V správe Reuters sa dokonca uvádza meno FBI a jej neschopnosť predložiť akýkoľvek dôkaz o sprisahaní. 

“Vyšetrovatelia FBI síce zistili, že bunky protestujúcich vrátane prívržencov krajne pravicových skupín Oath Keepers a Proud Boys mali za cieľ preniknúť do Kapitolu. Nenašli však žiadne dôkazy o tom, že by tieto skupiny mali vážne plány, čo robiť, ak sa dostanú dovnútra,”informoval portál s odvolaním sa na svoje spomínané zdroje. 

Prejav 

Zprávy o tzv. povstaní, označovanom za najnásilnejší útok na Kapitol od roku 1812, sa bežne spájajú s menom Donalda Trumpa’napriek jeho dlhému prejavu v tento deň, v ktorom ľuďom odkázal, aby pokojne odišli domov. 

Vláda USA vynaložila 6 miliónov dolárov na vybudovanie databázy údajov proti takzvaným “povstalcom,” s pomocou dobrovoľnej služby nazvanej Lovci vzbúrencov. Stránka koordinuje úsilie členov verejnosti identifikovať osoby prítomné 6. januára prehľadávaním sociálnych sietí.  

Občania USA pracujú zadarmo pre proces, ktorý zadržal ľudí bezsprávneho procesu v operácii, ktorú zrejme podnietila samotná vláda. 

Pri spätnom pohľade na správy z roku 2021 sa zdá, že bol vyvinutý politický tlak na vyšetrovanie, ktoré by na základe dôkazov nedokázalo žiadne poburovateľské sprisahanie. V prípade absencie týchto usvedčení by sa celý naratív o “povstaní” – skutočne “prevažne pokojnom proteste” ako proti letným nepokojom BLM – rozpadol.  

Pri absencii akýchkoľvek skutočných dôkazov sa zdá byť jasné, že Bidenova administratíva a jej spravodajskí agenti si ich jednoducho sami vymysleli a potom sa o ne na súde opierali, aby zabezpečili čo najprísnejšie tresty pre štyroch mužov vrátane jedného, ktorý tam v ten deň ani nebol. 

Toto odhalenie, ktoré sa prvýkrát objavilo v reportod The Gateway Pundit vo februári 2023, sa v mainstreamových médiách stretla s mlčaním. Od 3. októbra však stále pracujú na prepojení príbehu “vzbury” s prebiehajúcimi pokusmi uväzniť Donalda Trumpa.