rosary-e1696363964355-810x500.jpg

Mariánska modrá vlna spojila tisíce katolíkov, aby sa modlili ruženec za ukončenie potratov

41
Kultúra života

 Potraty sú jednou z&nbspnajpolarizujúcejších tém súčasnosti. V čase, keď sa rozprúdili diskusie, prebieha v Amerike pokojné, ale silné hnutie za zastavenie potratov. Mariánska modrá vlna, modlitebná iniciatíva Americkej ligy života’za odstránenie potratov, si 7. októbra 2023 pripomína štvrté výročie svojho vzniku.’Na celom svete je viac ako 10 000 modlitebných partnerov, ktorí sa zjednotili v modlitbe za ukončenie potratov.

Riaditeľka Mariánskej modrej vlny Katie Brownová pripomenula začiatok tohto záväzku veriacich katolíkov modliť sa ruženec.

“V priebehu niekoľkých dní od spustenia novej Mariánskej modrej vlny,” Brownová sa podelila o svoje skúsenosti, “mali sme ľudí vo všetkých 50 štátoch a 31 krajinách sveta, ktorí sa zaviazali pripojiť sa. Bolo to pokorné prijatie nášho malého, ale mocného hnutia.”

“Boj proti potratom je duchovný boj,” vyhlásil Brown. “Samozrejme, že existujú politické a ekonomické faktory, ktoré poháňajú tých, ktorí podporujú potraty, ale v skutočnosti ide o to, aby sme zvíťazili nad zlom, ktoré zaslepuje ľudí a presviedča ich, že existujú presvedčivé dôvody na zabíjanie nenarodených detí. Tí, ktorí si ctia Boha ako Stvoriteľa života, chápu, že je to lož, a ochotne idú na kolená v modlitbe bojovať za tieto nevinné obete.”

Brown zdôrazňuje, že jedným z prísľubov ruženca je, že jeho recitovanie “spôsobí rozkvet cností a dobrých skutkov.”

“Je dôležitejšie ako kedykoľvek predtým, aby katolíci a ostatní kresťania viedli tento boj proti zlu potratov s Božou mocou a na príhovor jeho blahoslavenej Matky,” poznamenal Brown.

Účastníci Mariánskej modrej vlny sa zaväzujú modliť sa každý týždeň ruženec s konkrétnym úmyslom ukončiť všetky druhy potratov – vrátane chirurgických, tabletkových, antikoncepčných a oplodnenia in vitro – a zatvoriť všetky zariadenia plánovaného rodičovstva v Amerike. Okrem toho sa hnutie usiluje o zatvorenie všetkých ostatných potratových zariadení v Spojených štátoch a o zmenu sŕdc katolíkov, ktorí obhajujú alebo podporujú potraty.

Modlitba ruženca v rámci Mariánskej modrej vlny “mi pomohla lepšie si uvedomiť potrebu modlitby a akcie proti potratom a plánovanému rodičovstvu,” informovala Kathy z Ohia. Pridala sa k 10 000 ďalším ľuďom, ktorí sa modlia za zrušenie zákonov podporujúcich potraty v štátoch ako Kalifornia, Illinois, Kansas, Minnesota a New York.

Brownová poznamenáva, že modlitby, ktoré členovia Mariánskej modrej vlny obetujú, nie sú zamerané len proti zlu potratov a tým, ktorí ich vykonávajú, ale sú súcitne zamerané aj na tých, ktorí sa stali ich obeťami. 

“Každodenná modlitba s Mariánskou modrou vlnou ma udržiava v povedomí potreby modliť sa za nenarodené deti, potratené deti a matky oboch, ako aj za matky, ktoré sa rozhodli darovať život bez ohľadu na svoje vlastné túžby,” podelil sa Jack zo Západnej Virgínie.  

Patrícia z Virgínie vysvetlila, že sa modlí v rámci Mariánskej modrej vlny, pretože “jej dáva nádej, že sa toľko ľudí modlí ruženec a prosí Máriu, aby sa prihovárala za ukončenie potratov a poskytla podporu matkám..., aby pomohla matkám A deťom.”

Mariánska modrá vlna má svoje korene vo výzve biskupa Josepha Stricklanda z Tyleru v Texase, aby sa všetci katolíci “znovu zamerali na krásny dar ruženca a výzvu k modlitbe, ktorú nám toľkokrát dala Panna Mária.” 

“S touto mariánskou modrou vlnou sa určite modlíme za posvätnosť života, od počatia až po prirodzenú smrť,” povedal Strickland. “A modlíme sa za uzdravenie vo svete a v Cirkvi v tomto čase.”

Viac informácií o Mariánskej modrej vlne a zdroje pre účasť  nájdete na marianbluewave.com.

O Americkej lige života

Americká liga života je súčasťou hnutia za život od svojho vzniku. Od roku 1979 sa Americká liga života angažuje za ochranu všetkých nevinných ľudských bytostí od okamihu stvorenia až po smrť s pro-life integritou, ktorá sa zasadzuje za každú nevinnú ľudskú bytosť, ktorej život ohrozuje kultúra smrti. Viac informácií nájdete na stránke all.org.