shutterstock_2144465861-810x500.jpg

Prevádzkovateľ energetickej siete v Alberte varuje vládu Trudeaua, že ciele "čistej nuly" sú "nesplniteľné

42
Kultúra smrti

Prevádzkovateľ elektrickej siete Alberty’varoval, že Trudeauova vláda’cieľ nulových čistých emisií do roku 2035 bude pre západnú provinciu znamenať nestabilitu.  

Na tlačovej konferencii minulý týždeň organizácia Alberta Electric System Operator (AESO), zodpovedná za prevádzku elektrickej siete Alberty’odsúdila cieľ federálnej vlády’nulových čistých emisií do roku 2035 ako “nesplniteľný.” 

“Naša analýza ukazuje, že spôsob, akým je CER [nariadenie o čistej elektrine] v súčasnosti napísané, spôsobí problémy s primeranosťou dodávok a spoľahlivosťou pre energetickú sústavu Alberty’od roku 2035 a neskôr,” povedal novinárom výkonný riaditeľ AESO Michael Law. 

AESO analyzovala ottawský’návrh CER pre sieť s nulovou čistou spotrebou elektrickej energie v celej krajine do roku 2035, čo je o 15 rokov skôr, ako Alberta uviedla, že je to pre provinciu možné.  

Podľa výskumu AESO’Alberta nie je schopná do roku 2035 vyrobiť dodávky energie potrebné na zabezpečenie spoľahlivosti sústavy.    

“Tento nedostatok energie sa časom zväčšuje, čím sa zvyšujú riziká spoľahlivosti a bezpečnosti pre energetickú sústavu Alberty’a všetkých Alberťanov,” dodal Law.  

Podľa AESO by navyše súčasný cieľ Alberty do roku 2050 spôsobil minimálne dodatočné zníženie emisií v porovnaní s cieľom Trudeauovej vlády do roku 2035. V rámci cieľa na rok 2035 by však náklady na elektrinu boli vyššie približne o 118 miliárd dolárov.  

Krátko po zverejnení analýzy AESO’premiérka Danielle Smithová oznámila novú národnú reklamnú kampaň na boj proti cieľom liberálnej vlády’v oblasti elektriny.

Smithová sa opakovane odmietla podriadiť požiadavkám liberálnej vlády’a upozornila, že v prípade presadenia nových “čistých emisií” by Kanaďania mohli v zime zamrznúť.  

Koncom minulého mesiaca Smithová oznámila, že sa chystá využiť zákon o suverenite svojej provincie na boj proti energetickým predpisom.  

V pracovnej verzii CER federálnej vlády’sa uvádza, že s takzvanou “zelenou”energetikou budú spojené miliardové vyššie náklady, najmä v provinciách Alberta, Saskatchewan, New Brunswick a Nové Škótsko, ktoré sú bohaté na prírodné zdroje a na pohon elektrární používajú zemný plyn a uhlie.   

V máji tohto roku kanadský minister životného prostredia Steven Guilbeault vyhlásil že porušenie environmentálnych predpisov zakazujúcich využívanie energie z uhlia a plynu po roku 2035 môže mať za následok dokonca trestnoprávne sankcie, čo len zvýšilo napätie medzi federálnou vládou a provinciami, ktoré sa stavajú proti navrhovaným politikám.      

Trudeauova vláda tiež nedávno hrozila zadržať miliardy z peňazí daňových poplatníkov provinciám, ktoré budú aj po roku 2035 využívať na výrobu elektriny zdroje ako zemný plyn, ropa a uhlie.     

Podľa Smitha sa podobne sľúbil bojovať proti Trudeauovým’novým nariadeniam, keď nedávno povedal, že “Trudeauove’nariadenia o nulovej čistej spotrebe elektriny sú cenovo nedostupné, nerealistické a protiústavné.”   

“Vyženú ceny elektriny cez strechu a zanechajú Saskatchewan s nespoľahlivými dodávkami energie. Naša vláda nedovolí federálnej vláde, aby to urobila obyvateľom Saskatchewanu,”obvinil.  

Trudeauova vláda’súčasné environmentálne ciele – v zhode s Organizáciou Spojených národov’ “2030 Agenda for Sustainable Development”– zahŕňa postupné vyradenie uhoľných elektrární, zníženie používania hnojív a obmedzenie využívania zemného plynu v nasledujúcich desaťročiach.    

Zníženie a prípadné odstránenie používania tzv;fosílnych palív” a prechod na nespoľahlivú “zelenú” energiu bol tiež tlačil Svetové ekonomické fórum (WEF) – globalistická skupina, ktorá stojí za socialistickým programom “Veľký reset” – organizácia, ktorá Trudeau a niektorí členovia jeho kabinetu sú zapojení.