Ladies_womens_bathroom_sign-810x500.jpg

Pennsylvánska školská rada sa po proteste študentov obrátila a zakázala mužom vstup na dievčenské toalety

31
Kultúra života

Školská rada v Pennsylvánii súhlasila s obmedzením školských toaliet na skutočných príslušníkov určeného pohlavia, niekoľko týždňov po tom, čo študenti zorganizovali protestnú akciu proti tomu, aby dievčatá museli zdieľať intímne priestory s mužmi.

Ako LifeSiteNews už skôr informoval, viac ako 300 študentov zo školského obvodu Perkiomen Valley odišlo 15. septembra na protest proti tomu, aby školská rada Perkiomen Valley’predložila Návrh zásad 720, ktorý by vyžadoval, aby študenti používali toalety podľa toho, ktoré zodpovedajú ich pohlaviu.

Otec Tim Jagger povedal, že jeho dcéra bola “príliš rozrušená a emocionálne narušená na to, aby chodila na toalety” podľa súčasného stavu. “Musia nastať nejaké zmeny. Je’jednoducho nepríjemné vidieť 19-ročných mužov alebo 18-ročných mužov na záchodoch,” dodala študentka Victoria Rudolphová.

Odozva viedla k tomu, že sa k tejto téme 2. októbra vrátila školská rada, ktorá tentoraz prijala Zásady 720 pomerom hlasov 5:4, uviedla miestna pobočka ABC WPVI reportuje. Člen správnej rady Don Fountain, ktorý bol predtým proti politike, sa preklopil do rozhodujúceho hlasu za.

The Pottstown Mercury dodáva, že Fountain predtým navrhol kompromis, ktorý by vytvoril nové “nebinárne” toalety špeciálne pre osoby trpiace rodovou dysfóriou, ale nakoniec sa dosiahla dohoda pridaním jednoduchšieho opatrenia, na základe ktorého budú môcť teraz všetci študenti a zamestnanci používať jednoposteľové toalety, ktoré boli predtým vyhradené pre učiteľov. Počet a umiestnenie takýchto zariadení sa líši v závislosti od školskej budovy.

Kritici tvrdia, že nútenie dievčat zdieľať intímne zariadenia, ako sú kúpeľne, sprchy alebo priestory na prezliekanie s príslušníkmi opačného pohlavia, porušuje ich právo na súkromie, vystavuje ich zbytočnému emocionálnemu stresu a dáva mužským predátorom životaschopnú zámienku na vstup do ženských kúpeľní alebo skriniek jednoduchým tvrdením, že sú transrodové. 

V štáte Virgínia je bývalý superintendant verejných škôl v okrese Loudoun Scott Ziegler v súčasnosti čelí obvineniu za údajné krytie znásilnenia študentky spolužiakom “transgenderom” na dievčenských toaletách kvôli škodlivým dôsledkom pre hnutie LGBT. Minulý týždeň bol usvedčenýz “využitia svojho úradného postavenia na odvetu voči niekomu za uplatňovanie jeho práv,” prepustením učiteľa, ktorý o situácii vypovedal pred veľkou porotou.