Shutterstock_2230556071-810x500.jpg

Mesto Philadelphia nepravdivo tvrdí, že potrat je "ľudské právo

34
Kultúra smrti

Potraty sú podľa filadelfského ministerstva zdravotníctva “ľudským právom.

“Filadelfčania majú prístup k bezpečným a legálnym potratovým službám, ” uviedlo 2. novembra mestské ministerstvo zdravotníctva.

“Potrat je zdravotná starostlivosť a prístup k bezpečnému potratu je ľudské právo,” vyhlásilo oddelenie.

Uviedlo tiež niekoľko tvrdení o údajných dôsledkoch obmedzenia potratov spolu s informáciami o tom, ako môžu Filadelfčania získať pomoc pri zabití svojho nevinného nenarodeného dieťaťa v maternici.

Oddelenie zdravotníctva pokračovalo v používaní spolitizovaného, nie medicínskeho jazyka, keď uviedlo, že “[b]odilná autonómia je pre osoby, ktoré prežili zneužívanie, rozhodujúca, najmä ak zažili reprodukčný nátlak.”

“Interrupcia nemusí byť voľbou pre všetky osoby, ktoré prežili, ale je”dôležité, že je to možnosť,” uviedla webová stránka mesta.

Tvrdenia, že obmedzenia interrupcií poškodia úmrtnosť matiek, boli široko spochybnené, pričom výskumníci používajú načítaný jazyk na presadenie pro-potratovej agendy. Štúdia o mexických provinciách tiež zistila, že laxné zákony o interrupciách neznižujú úmrtnosť matiek.

“Štúdia zistila, že rozdiely v úmrtnosti matiek neboli vysvetlené legislatívou o interrupciách, ale inými faktormi, ako sú miera gramotnosti žien, zdravotná starostlivosť o matky, prístup k čistej vode, vhodné hygienické zariadenia, miera pôrodnosti a úroveň násilia páchaného na ženách,” podľa Inštitút pre výskum populácie. “Uvoľnenie potratových obmedzení neprinieslo pokles miery úmrtnosti matiek.”

Keďže ministerstvo zdravotníctva ignorovalo otázku ľudských práv v súvislosti s interrupciou, teda priamym zabitím nevinnej ľudskej bytosti, ignorovalo aj početné psychické a fyzické následky interrupcie, vrátane ženy, ktoré po interrupcii zomierajú.

A 2023 dokument tiež zistil, že ženy, ktoré podstúpili interrupciu, čelia väčším psychickým problémom.

Komplexná štúdia Inštitútu Charlotte Lozierovej analyzovala údaje o žiadostiach o poskytnutie zdravotnej starostlivosti Medicaid pre viac ako 4 800 žien počas 17-ročného obdobia v štátoch, kde boli predložené všetky žiadosti za dané obdobie, ako už predtým informoval LifeSiteNews.

Ženy, ktoré zabili svoje prvé dieťa potratom, boli v porovnaní so ženami, ktoré svoje prvé dieťa porodili, častejšie prijaté na ambulantné a ústavné služby.

“Dôkazy sú jasné, že potrat prvého tehotenstva je spojený so značným poškodením duševného zdravia žien. Ženy majú právo to vedieť a pochopiť rozsah týchto škôd predtým, ako urobia takéto rozhodnutie, ktoré im zmení život,” uviedla spoluautorka Tessa Longbonsová.

Philly nie je jediné mesto, ktoré využíva zdroje daňových poplatníkov na podporu zabíjania nevinných detí. Mesto New York nedávno oznámilo, že napriek obrovskému rozpočtovému deficitu bude distribuovať lieky na potraty prostredníctvom svojho mestského zdravotného systému. Chicago tiež zriadilo potratový fond na pomoc ženám, ktoré cestujú do mesta, aby zabili svoje deti v maternici.