indi-gregory-810x500.jpg

BREAKING: Odvolací súd Spojeného kráľovstva zamietol žiadosť o záchranu malej Indi Gregory

53
Kultúra smrti

DOPLNENIE: Dnes popoludní sa objavili správy, že Indimu môže byť už zajtra (11. novembra) odopretá život udržiavajúca liečba. LifeSiteNews žiada čitateľov, aby sa modlili za záchranu jej života.

Nádeje britského dojčaťa Indi Gregory’s na právo na život boli opäť zmarené.

Dnes popoludní lord Peter Jackson z anglického odvolacieho súdu zamietol žiadosť talianskeho opatrovníka Indi’s, aby bol prípad ukončenia života osemmesačného dieťaťa, ktoré je teraz občanom Talianska, odovzdaný talianskemu sudcovi. Nepodporil želanie Indi’vých rodičov, aby sa o dieťa, ktoré má zriedkavú mitochondriálnu chorobu, starala pediatrická nemocnica Bambino Gesù v Ríme.

Matteo Fraioli z talianskej organizácie Pro Vita e Famiglia (Za život a rodinu) uviedol, že Jackson “tvrdo” kritizoval taliansky zásah a povedal, že nebol “v duchu” Haagskeho dohovoru o ochrane maloletých cit.

Britská’Christian Concern dodala, že na rozhodnutí sa podieľali aj lady Justice Eleanor Kingová a Lord Justice Andrew Moylan. Talianska národná televízna spoločnosť RAI zverejnila, že “sudcovia uviedli, že anglické súdy sú v najlepšej pozícii posúdiť ‘najlepší záujem’ dieťaťa, takže nie je potrebný taliansky súd.”

Pondelok 13. novembra bol stanovený ako nový dátum na odňatie život udržujúcej liečby dieťaťa’

Indický’boj rodičov o život ich dieťaťa’proti vôli britského národného zdravotného systému (NHS) zaujal taliansku verejnosť, vrátane mainstreamové talianske médiá, a talianski zástancovia života rýchlo odsúdili toto rozhodnutie. Baby Indi Gregory zostane na prístrojoch, kým sa zajtra bude prejednávať jej odvolanie

Otec Indi’Dean Gregory sa vyjadril za seba a za matku dievčatka ked povedal, “Claire a ja sme opäť znechutení ďalším jednostranným rozhodnutím sudcov a fondu [NHS]. Celý svet sa pozerá a je šokovaný tým, ako s nami zaobchádzali.”

“Claire a ja sme vždy chceli to, čo je v najlepšom záujme Indi’” Gregory pokračoval: “Má ľudské práva a chceli sme, aby mala čo najlepšiu liečbu. Ak ju Spojené kráľovstvo nechcelo financovať, prečo nemôže ísť do Talianska a dostať liečbu a starostlivosť, ktorú jej ponúkol úžasný taliansky premiér a vláda?" ”

“Toto cítime ako posledný kopanec do zubov a nevzdáme sa boja za šancu našej dcéry’žiť až do konca.”

Christian Concern informoval, že talianska’premiérka Giorgia Meloniová napísala britskému lordovi kancelárovi list, v ktorom žiada, aby obe krajiny oficiálne spolupracovali na “uľahčení prevozu Indi’do Ríma podľa Haagskeho dohovoru.”

RELEVANTNÉ: Čas sa kráti: Taliansky konzul sa na poslednú chvíľu pokúša zachrániť bábätko Indi Gregory

Lord sudca Jackson sa vyjadril aj k iným závažným prípadom ukončenia života, ktoré viedli k úmrtiu chorých ľudí, ktorým britskí lekári už nechceli poskytnúť život udržiavajúcu starostlivosť.

Spolu so Sirom Andrewom McFarlaneom a Lady Justice Kingovou zamietol povolenie rodiny Archieho Battersbeeho’na odvolanie proti rozsudku Najvyššieho súdu, ktorý rozhodol že 12-ročnému chlapcovi mala byť odňatá podpora života proti ich vôli. Archie zomrel v auguste 2022.

S Lady Justice Kingovou Jackson rozhodol proti argumentom, aby povolil odvolanie proti rozhodnutiu, že umelá ventilácia, výživa a hydratácia by mali byť odňaté poľskému katolíkovi, ktorý je britskej verejnosti známy len ako RS. Otec v strednom veku zomrel v januári 2021.

V roku 2017 Jackson rozhodol, že 50-ročnej žene s Huntingtonovou’chorobou sa majú odstrániť vyživovacie a hydratačné hadičky aby zomrela. Po vypočutí bola vyživovacia trubička odstránená. Pacientka v auguste toho roku zomrela, pravdepodobne na vyhladovanie.

Jacksonove’rozhodnutia mali negatívny vplyv aj na právo na život postihnutých nenarodených detí. Spolu s lordmi sudcami Underhillom a Thirwallom rozhodol v roku 2022 proti žiadosti ženy s Downovým syndrómom’o zrušenie právnych predpisov, ktoré umožňujú potrat nenarodených detí trpiacich postihnutím až do momentu narodenia.

V roku 2019 však spolu s lordom Justie McCombom a lady Justice King rozhodol, že postihnutá žena, dcéra nigérijského katolíka, nemala byť nútená podstúpiť interrupciu.

Lady Justice Eleanor King a Lord Justice Andrew Moylan sa podieľali na prípade Alfie Evans. Alfie zomrel v nadácii Alder Hey Children’NHS v Liverpoole v apríli 2018, štyri dni po odpojení od prístrojov.