UN-Headquarters-at-Night-scaled-e1704480049748-810x500.jpg

Spojené štáty sa momentálne nachádzajú na temnom mieste. Tu je dôvod

43
Kultúra smrti

Krajina sa nachádza v temnej situácii. Je to priamy dôsledok extrémneho posunu Demokratickej strany doľava. Pred rokom 2020 bol prezident Barack Obama naším najľavicovejším prezidentom. Ale aj Obama bol stále na pomedzí medzi extrémnym liberálom a komunistom. John Drew v nedávnej knihe píše o&nbspsvojich príležitostných stretnutiach s&nbspObamom na začiatku 80. rokov a o&nbsptom, že Drew - v tom čase ľavičiar - presvedčil Obamu, aby prijal umiernenejší postoj, než aký zastávali zarytí marxisti. V inom článku v tej istej knihe Trevor Loudoun odhaľuje, že Obamacare bola oslabením plánov zdravotnej starostlivosti, ktoré si želali marxisti, pretože nenahradila všetku súkromnú zdravotnú starostlivosť národným, štátom riadeným systémom zdravotnej starostlivosti. V júli 2020 však tábor presadzujúci Joea Bidena do prezidentského úradu a tábor presadzujúci kandidatúru komunistu Bernieho Sandersa’ dosiahli prelomovú dohodu - 110-stranový pakt týkajúci sa cieľov vlády. Joe Biden tým porušil politiku demokratov siahajúcu až do roku 1948 neprijímať krajne ľavicový, komunistický prvok Demokratickej strany. Jazyk paktu Biden-Sanders je suchý a neprehľadný a väčšina občanov by nemala trpezlivosť sa ním prehrýzť. Zložitá a ťažkopádna próza je pre tohto pisateľa jasným znakom snahy zastierať ciele a smer, ktorým sa autori zamýšľajú uberať. V tomto prípade je jasné, že zámerom demokratov je implementovať komunistický revizionizmus do vládnej politiky, zvrhnúť hodnoty, ktoré sú súčasťou a základom nášho právneho systému, a zvrhnúť princíp súkromného vlastníctva buď prostredníctvom znárodnenia, alebo preniknutím do súkromného sektora a jeho ovládnutím.

V roku 1948 sa Henry Wallace, bývalý viceprezident a minister obchodu a poľnohospodárstva, uchádzal o post prezidenta ako kandidát Progresívnej strany. Stotožnil sa s obranou Sovietskeho zväzu pred útokmi a nepriateľstvom Trumanovej administratívy. Napriek jeho pôsobivej résumeé teda existovala neviditeľná, ale reálna hranica medzi “progresívnymi” alebo ľavicovo orientovanými demokratmi a tvrdou ľavicou alebo prokomunistickými prvkami. Keď bol podpísaný pakt medzi Bidenom a Sandersom, táto neviditeľná hranica sa zmazala. O pár mesiacov neskôr bola zverejnená  90-stranová platforma demokratov a väčšina postojov, ktoré sa nachádzajú v pakte Biden - Sanders, bola v nej obsiahnutá.

Nový systém je úplne založený na ateizme a jeho nahradení židovsko-kresťanskej morálky tým, čo filozof Friedrich Nietzsche nazval “transvalváciou hodnôt”, kde to, čo sa po stáročia považovalo za dobré na základe židovsko-kresťanských hodnôt, je teraz nahradené DEI, ESG, a redefiníciami identity týkajúcimi sa mužov, žien, detí, dobra, zla, práce a života. Marxova&nbspekonomická dialektika sa teraz spája s&nbspkultúrnymi marxistickými témami, ktoré predpokladajú krajinu s&nbspbezduchou identitou. Tieto identity už nie sú vhodné na kontrolu a riadenie vlády prostredníctvom zastupiteľskej vlády, ale majú byť riadené podľa tejto vlády pre dobro všetkých. To vyplýva z filozofických zásad, ktoré ako prvý vyslovil francúzsky filozof Jean-Jacques Rousseau.

Čítajte: Ľavicový nihilizmus eroduje tkaninu americkej civilizácie

Na to, aby sme plne pochopili rozsah nášho “temného miesta,” musíme byť pozorní aj voči významu Organizácie Spojených národov’ Agenda 2030. Tento dokument s 91 oddielmi je víziou novej svetovej vlády, ktorú chce OSN plne vytvoriť do roku 2030. Predtým, ako sa zamyslíme nad týmto dokumentom, musíme sa zamyslieť nad tým, kde bola OSN zatiaľ čo vo svete prebiehajú všetky konflikty. Zdá sa, že OSN so svojimi tradičnými mierovými funkciami a právomocami sa nikde neobjavuje v príbehoch o bojoch na Ukrajine, pri nastolení mieru na Blízkom východe, v Jemene, v Sýrii alebo v Gaze, keď na to príde. Vojská OSN bojovali v Kórei a On má svoje jednotky aj v iných oblastiach zmietaných vojnou. Napriek tomu, Agenda 2030, vízia OSN’pre správu sveta, neobsahuje žiadnu diskusiu o policajnej alebo vojenskej moci. Ďalej, na rozdiel od pôvodnej Všeobecnej deklarácie ľudských práv Organizácie Spojených národov  z roku 1946 sa v nej nehovorí o právach. Slovo  práva sa v oddiele 19 tohto posledného významného dokumentu objavuje len raz, hoci v roku 1946 sa práva vyskytovali v každej druhej vete. V tejto najnovšej “vízii” sa stále objavujú kľúčové pojmy “potreby” a “udržateľnosť”

Dôraz na potreby je priamo prevzatý z marxistickej príručky, ktorá zdôrazňuje “od každého podľa jeho schopností ku každému podľa jeho potrieb.”Udržateľnosť je modernejší ekonomický cieľ, ktorý má upozorniť na skutočnosť, že všetci—bez ohľadu na to, či žijeme v rozvinutej krajine, menej rozvinutej krajine (LDC) alebo menej rozvinutej rozvojovej krajine (LDDC) —potrebujeme planétu Zem. Všetci potrebujeme vzduch, slnečné svetlo, dážď, oceány, kyslík a áno, aj trochu CO2. Všetci potrebujeme naše energetické zdroje a pravdepodobne tým, že budeme hovoriť o potrebách a udržateľnosti sveta ako celku, sa tým odpútame od seba a svojich súčasných výhod oproti ostatným, ktorí majú rovnaké základné potreby ako my.

Čítajte: Africký politik varuje OSN, že oddeľovanie ‘pohlavia’ a ‘gender’ podkopáva rodinu

Podľa Agendy 2030 sa predpokladá, že potreby a udržateľnosť budú riadne riešené—t.j, nezištne—svetovou vládou. Touto vládou bude Organizácia Spojených národov, ktorá, ako vieme, je plná stoviek nesebeckých jednotlivcov. Napriek tomu sa zdá, že v našich súčasných svetových krízach OSN napodiv nie je v hre. Zároveň pre typy jednej svetovej vlády nám jazdenie na elektromobiloch pomôže nájsť spoločnú vec s—stotožniť sa s—ľuďmi, ktorí musia prejsť dve míle džungľou, aby našli čistú vodu, ktorú si v hrncoch nesúcich sa na hlave prinesú späť do svojich dedín. Skokom viery sa od nás žiada, aby sme uverili, že zaobísť sa bez benzínu znamená starať sa o týchto vzdialených ľudí v ťažkých podmienkach. Kúpou príbehu o udržateľnosti tak môžeme predstierať sebaobetavosť v štýle Matky Terezy a uľaviť si svedomiu bez toho, aby sme museli opustiť svoj vlastný domov a osobne pomôcť ľuďom, ktorým sa nedostáva pomoci v tomto svete.

Nemožnosť OSN udržiavať mier v súčasnom svete s množstvom konfliktov je zámerná. OSN v súčasnosti funguje na základe marxisticky ladeného programu, ktorého sme signatárom. Bidenova administratíva uzavrela pakt so Sandersom, čím prejavila svoj radikálny odklon od individuálnych práv a židovsko-kresťanskej morálky a splynutie s kolektivistickým, nežidovsko-kresťanským myslením. Podivné mlčanie o úlohe OSN uprostred našich mnohých konfliktov je znepokojujúce, pretože naznačuje skryté, temné manipulácie. Neuveriteľné, bezprecedentné udalosti sa budú odohrávať aj naďalej.

Jeffrey Ludwig vyučoval filozofiu, históriu a písanie na rôznych vysokých školách a univerzitách vrátane Harvardu, Penn State, Juniata, Lesley a CUNY. Jeho najnovšia kniha je dostupná zde. Je tiež pastorom a pravidelne káže ako hosť na rôznych kazateľniciach.

Tento článok bol pôvodne uverejnený v American Thinker. Publikovaný so súhlasom autora.