GettyImages-1445867382-e1702556685633-810x500.jpg

Koniec prosperity? Ako spoločnosť BlackRock manipuluje s hospodárskym poklesom na Západe

33
Kultúra smrti

Poznámka redaktora: Tento článok bol pôvodne uverejnený 24. januára 2023. Znovu ho uverejňujeme pri príležitosti summitu v Davose v roku 2024.

Na ekonomické fórum konferencia v Davose v roku 2023 povedala len málo o deštruktívnej politike hospodárskeho riadenia západného sveta’

Naopak, poskytla platformu Tonymu Blairovi, aby obhajoval pripravované uchopenie moci Svetovej zdravotníckej organizácie (WHO) pod záštitou globálnej očkovacej databázy. Ide, samozrejme, o štát svetového dohľadu, ktorý sa dosahuje pomocou vyrobenej paniky.

Takisto klimatický alarmizmus je prostriedkom na formovanie podriadenosti verejnosti agende obrovskej mašinérie, ktorá ničí všetko okrem seba. V tomto článku budeme skúmať, ako vplyv a praktiky jedného z hlavných partnerov Svetového ekonomického fóra (WEF) súvisia so širším technokratickým plánom pánov budúcnosti.

Čítajte: Tony Blair hovorí WEF, že digitálne záznamy o vakcínach sú ‘dôležité’ pri príprave na ‘ďalšiu pandémiu’

WEF je prostriedkom, ako prilákať “obľúbené zainteresované strany” Klausa Schwaba na realizáciu rozsiahleho posthumánneho programu, ktorý natrvalo zmení náš spôsob života. Medzi tieto zainteresované strany patria svetoví lídri, šéfovia bánk a mimovládnych organizácií, ako je Svetová zdravotnícka organizácia, a, samozrejme, Gatesova nadácia.

Jedným z mien, ktoré bude čitateľom známe, je meno spoločnosti BlackRock, na čele ktorej stojí Larry Fink. Jeho obrovská investičná firma, o ktorej sa hovorí, že spoluvlastní svet s Vanguardom, sa teší vplyvu, ktorý siaha ďaleko za hranice trhov a hlboko do riadenia modernej spoločnosti.

Prečo sme o tejto firme tak málo počuli? Informačná vojna je na Západe v mierových časoch základom a vedú ju technokrati, ktorí riadia byrokraciu na štátnej úrovni a globálnu byrokraciu v masovom meradle. Bez ohľadu na to, či ide o verejný alebo súkromný, vládny alebo podnikový sektor, posolstvo je rovnaké, rovnako ako manažérsky model, ktorý si vyberá vhodné komponenty – ako napríklad Jacinda Ardern, o ktorej sa hovorí, že nastúpi do BlackRock – a proti talentu, charakteru, zásadám a tomu, čo by sa bežne chápalo ako zásluhy.

Práve preto sú mnohí naši lídri priemerní. Trudeau, Macron, Sunak, Biden, Von der Leyenová, Ardernová – to nie sú ľudia, ktorí si svoje postavenie vydobyli na základe svojej intelektuálnej zdatnosti. Sú stávkou na istotu a je to dom, ktorý ich podporuje. Táto snemovňa nie je snemovňou Kongresu, ale Parlamentu. Je to moc obrovských neštátnych aktérov, ktorých samotný rozsah im umožňuje formovať našu životnú skúsenosť podľa technokratických línií, ktoré uprednostňujú naše lepšie riadenie.

Pri stole tohto kasína prehrávame my, obyčajní ľudia. Politika spoločnosti BlackRock, ktorá má podiely v mainstreamových médiách, farmaceutickom a obrannom priemysle, ako aj v správe najväčšieho svetového fondu v hodnote 10 biliónov dolárov, a ktorá sa presadzuje svojím rozsahom, má za cieľ podkopať váš spôsob a kvalitu života.

Vplyv spoločnosti BlackRock’im prináša zisky a pri presadzovaní politiky degradujúcej vašu existenciu vás odporúča do nočných môr ich priateľov z WEF.

V nedávnej kontrole faktov, ktorú uskutočnila agentúra Reuters, bolo tvrdenie, že spoločnosť BlackRock skupuje americké rodinné domy, ostro odsúdené ako nepravdivé. Kto sa teda označuje za “amerického’prenajímateľa?"” Blackstone by bola odpoveď. Akciovú spoločnosť z Wall Street, ktorá je v súčasnosti jediným najväčším vlastníkom nehnuteľností na svete, založili Stefan Schwarzman a Pete Peterson. Spoločnosť BlackRock vlastní 5 % podiel v spoločnosti. Navyše podľa tejto Deutsche Welle reportáže z roku 2015:

BlackRock sa zrodila koncom 80. rokov minulého storočia ako dcérska spoločnosť nadnárodnej private equity spoločnosti The Blackstone Group.

Nemalo by byť prekvapením, že spoločnosť ako Reuters samoľúbo zamietne obvinenia proti spoločnosti BlackRock na základe technickej stránky Blackstone. Možno, že spoločnosť spojenie s Hillary Clintonovou dalo Reuters dôvod na pozastavenie.

Prečo na tomto globálnom behemote záleží? Spoločnosť Blackrock priznala, že aktívne presadzuje politiku, ktorá má ukončiť 40 rokov trvajúcu veľkú umiernenosť. Ide o termín pre ekonomicky dobré časy, ktoré nastolili Reagan a Thatcherová a ktoré sme mylne považovali za normálny život na Západe.

BlackRock’v nedávno zverejnenom ekonomickom manifeste s názvom The Outlook, nazvanom “nová investičná príručka”, opisuje Veľkú umiernenosť ako “štyri desaťročia trvajúce obdobie prevažne stabilnej aktivity a inflácie,” a “stabilného rastu.”Toto obdobie sa skončilo a nahradila ho éra “brutálnych kompromisov”, ktoré si vyžadujú nové “výrobné obmedzenia,”, pracovné obmedzenia a geopolitické súperenie.

Koniec ašpirácií, vlastníctva majetku, súkromia, kompetentných inštitúcií a rastúci sociálny rozklad sú znakmi – a nie chybami – stratégie BlackRock’. Jej obrovská moc sa využíva na presadzovanie politík, ktoré znižujú životnú úroveň západných krajín, ako aj ničia kompetencie byrokracie, ktorá ju riadi, čím sa verejné a súkromné inštitúcie stávajú čoraz neschopnejšími riešiť sociálnu fragmentáciu a chudobu, ktorú tieto politiky vytvárajú.

Tu uvádzame niekoľko dlhých úryvkov z vynikajúceho článku Scotta Sheparda, pracovníka Národného centra pre výskum verejnej politiky a riaditeľa jeho projektu slobodného podnikania. Ten písal na RealClearMarkets 18. januára 2023:

To, čo sa vo výhľade [spoločnosti BlackRock] hovorí o cenách energie, je vnútorne rozporuplné  BlackRock priznáva, že ‘prechod na čisté nulové emisie uhlíka spôsobuje nesúlad medzi ponukou a dopytom po energii.’ To je nesmelo formulovaný nezmysel. Autori Výhľadu sa veľmi snažia vyhnúť tomu, aby povedali že politicko-programový odklon od spoľahlivej energie založenej na uhlíku k nespoľahlivým (a špinavým a náročným na neslobodnú pracovnú silu) zdrojom energie spôsobil nedostatok energie a nespoľahlivosť[zvýraznenie pridané].

Takže spoločnosť BlackRock vie, že politika čistej nuly, ktorú presadzuje, spôsobuje chaos a úpadok.

Ale to samozrejme nemohli’napísať, pretože BlackRock aktívne a agresívne tlačí spoločnosti k odklonu od spoľahlivých a cenovo dostupných materiálov, čím spôsobuje nedostatok a rast cien, nad ktorými pofidérne lamentuje. [Zvýraznenie pridané].

BlackRock ako organizácia masového rozsahu, ktorá sa stará len o svoju vlastnú moc a zachovanie, jednoducho ignoruje demokraciu ako nepodstatnú:

Ak ide o ďalšie faktory, ktoré Výhľad spomína, BlackRock tiež’neberie do úvahy možnosť, že by mohlo dôjsť k ‘významným opatreniam v oblasti energetickej politiky’ zo strany voličov a politikov, ktoré by obmedzili prechod na čistú nulu na základe politických plánov, pričom by sa široký okruh hlasov a občanov rozhodol, že’by radšej zostali pri spoľahlivých a cenovo dostupných fosílnych palivách. Úplne ignorujú, že sa to už deje v Spojených štátoch a na celom svete.

Takže chce spoločnosť BlackRock jednoducho využiť energetickú krízu, ktorú pomohla vytvoriť?

Nie, nie. Larry Fink a BlackRock chcú ‘vynútiť správanie,’ ako napríklad dostať sa k čistej nule rýchlosťou, ktorá spôsobí, že energia bude taká drahá a nespoľahlivá, že zničí Veľkú miernosť.

Tieto “vynútené správanie’ sa neobmedzuje len na deindustrializáciu čistej nuly a destabilizáciu svetového hospodárstva.

V skutočnosti ďalšou hlavnou oblasťou, v ktorej ‘vynútilo správanie’ na spoločnosti, bola diskriminácia na základe vlastného imania. To znamená, že aktívne vytláčala spoločnosti z prijímania a povyšovania na základe zásluh… v prospech prijímania a povyšovania na základe nepodstatných (a nezákonných) povrchových charakteristík, ako sú rasa, pohlavie a orientácia.

Shepard’v analýze kritizuje aj dôsledky nátlaku BlackRock’na západné firmy, aby prijímali neefektívne a ruinujúce ekologické alternatívy, čo podkopáva strategickú dominanciu USA.

BlackRock tlačí na západné spoločnosti, ako je Exxon, aby sa vzdali projektov v oblasti spoľahlivej energie, ktoré potom preberajú čínske spoločnosti. Takýmito metódami BlackRock zhoršuje účinky Veľkej umiernenosti, ktoré zabíjajú globálnu re-fragmentáciu.

Jeho záver je obžalobou dvojzmyselnosti typickej pre firemnú komunikáciu, ktorá využíva vzťahy s verejnosťou rovnako ako “služby zákazníkom” – ako formu pasívnej agresívnej sebaobrany.

Svojím výhľadom spoločnosť BlackRock zdanlivo oplakáva odchod Veľkej umiernenosti, ale v skutočnosti, a to v každom relevantnom prípade,urýchľuje jej zánik a zvyšuje negatívne dôsledky jej odchodu.

Shepard končí otázkou:

Teda otázka pred týmto domom: Prečo?

Činnosti spoločnosti BlackRock dávajú zmysel, ak pochopíme, že každá organizácia masového rozsahu sa nakoniec vyvinie v organizáciu, ktorá sa stará len o svoje vlastné pretrvanie. To, že toto prežitie môže byť na úkor všetkého ostatného, je nepodstatné. Stratégia spoločnosti BlackRock je stratégiou každej byrokracie v kombinácii s vyspelou technológiou – je to stroj, ktorý sa zaoberá len sám sebou a ktorého kultúra ruší všetky ostatné.

To je dôvod, prečo sú korporácie “woke” – majú rovnaký jednorozmerný a solipsistický pohľad ako najhistorickejší pouliční krikľúni. Pre nich všetkých je zničenie vášho bežného spôsobu života výhodné. Je to cieľ, nie vedľajší efekt.

Dôvod, prečo Shepard nedokáže odpovedať na svoju vlastnú otázku, spočíva v tom, že pravdepodobne pristupuje k činom spoločnosti BlackRock z ľudského hľadiska. Neexistuje žiadne rozumné vysvetlenie, prečo takýto leviatan vôbec existuje, nehovoriac o tom, že môže vďaka zadlženiu na páku zničiť všetko, čo nie je. S otvoreným priznaním svojho deštruktívneho programu a jeho ničivých dôsledkov spoločnosť BlackRock vystúpila z tieňa.

Uvidíme, či jej vplyv – alebo existencia – prežije vystavenie svetlu.