pope-recent-810x500.jpg

Pápež František pochválil Klausa Schwaba a Svetové ekonomické fórum v posolstve zaslanom na samit v Davose 2024

59
Neutral

Pápež František poslal Svetovému ekonomickému fóru a jeho zakladateľovi Klausovi Schwabovi pochvalné posolstvo, v ktorom napísal, že výročné stretnutie tejto skupiny vo švajčiarskom Davose je “dôležitou príležitosťou” v rámci širšej snahy “hľadať inovatívne a účinné spôsoby budovania lepšieho sveta.”

“Dúfam teda, že účastníci tohtoročného fóra”budú mať na pamäti morálnu zodpovednosť, ktorú má každý z nás v boji proti chudobe, pri dosahovaní integrálneho rozvoja pre všetkých našich bratov a sestry a pri hľadaní mierového spolužitia medzi národmi,” napísal František. 

Jeho slová odzneli ako súčasť posolstva zaslaného na výročné zasadnutie Svetového ekonomického fóra’adresovaného zakladateľovi WEF a kľúčovému globalistovi Klausovi Schwabovi. Od 15. do 19. januára sa vo švajčiarskom lyžiarskom stredisku Davos ako zvyčajne koná výročné zasadnutie WEF’ 

František vo svojom posolstve nespomenul Krista, katolicizmus ani úlohu Katolíckej cirkvi, ale namiesto toho vyzdvihol úlohu WEF v globálnej budúcnosti. 

Čítajte: Svetové ekonomické fórum uvádza ‘dezinformácie’ a ‘klimatické zmeny’ ako najvážnejšie hrozby v roku 2024

Hovoril o utrpení vojny spolu s potrebou riešiť “nespravodlivosť, ktorá je hlavnou príčinou konfliktov.”Medzi takýmito nespravodlivosťami František menoval “hlad, ” využívanie prírodných zdrojov, ” spolu s “vykorisťovaním” ľudí “nútených pracovať za nízke mzdy.” 

Dodatočne spomenul “zásadne morálny” aspekt súčasného “procesu globalizácie”, ktorý v súčasnosti prebieha a ktorého cieľom je “formovať budúcnosť medzinárodného spoločenstva.František uviedol:

Proces globalizácie, ktorý doposiaľ jasne ukázal vzájomnú závislosť krajín a národov sveta, má teda zásadne morálny rozmer, ktorý sa musí prejaviť v ekonomických, kultúrnych, politických a náboženských diskusiách, ktorých cieľom je formovať budúcnosť medzinárodného spoločenstva. 

Pápež František síce nepropagoval vieru alebo náboženstvo ako odpoveď na súčasné krízy spoločnosti, ale vyzval národy a podniky, aby podporovali “prezieravé a eticky správne modely globalizácie.”Táto práca by dala “moc” do služieb “spoločného dobra našej ľudskej rodiny, pričom by sa uprednostnili chudobní, núdzni a tí, ktorí sa nachádzajú v najzraniteľnejších situáciách,” povedal.

Vyzývajúc podniky, aby uplatňovali “vysoké etické normy”, František zároveň vyslovil výzvu, aby národy zohrali novú úlohu v medzinárodnom politickom rozvoji: “Zároveň je zrejmá potreba medzinárodnej politickej činnosti, ktorá prostredníctvom prijatia koordinovaných opatrení môže účinne sledovať ciele globálneho mieru a autentického rozvoja.”

Táto medzinárodná snaha by zahŕňala “kontrolu” aspektov finančnej sféry, napísal, pričom vychádzal z tém obsiahnutých v Schwabovom”vlastnom “programe Veľkého resetu”:  

Je dôležité najmä to, aby medzivládne štruktúry mohli účinne vykonávať svoje kontrolné a usmerňovacie funkcie v ekonomickej oblasti, pretože dosiahnutie spoločného dobra je cieľom, ktorý je mimo dosahu jednotlivých štátov, dokonca aj tých, ktoré sú dominantné z hľadiska moci, bohatstva a politickej sily.

Medzinárodné organizácie sú tiež vyzvané, aby zabezpečili dosiahnutie tej rovnosti, ktorá je základom práva všetkých zúčastňovať sa na procese plného rozvoja, a to pri náležitom rešpektovaní legitímnych rozdielov.

Pápež’v príhovore ostro kritizoval bývalý nuncius v USA arcibiskup Carlo Maria Viganò, ktorý napísal, že “Bergoglio výslovne podporuje globalistický prevrat a aktívne spolupracuje pri zavádzaní Nového svetového poriadku. Čo viac treba, aby sme pochopili, že slová Leva XIII. sa naplnili?"”

Pápež František’ vymenúvajúci súčasné spoločenské krízy vo svojom liste WEF najmä nespomína potraty. Ako však LifeSiteNews obšírne informoval, na stretnutiach WEF sa zdôraznilo ako “prístup k potratom” je kľúčovou otázkou.

Čítajte: Protirastový plán Rímskeho klubu sa snaží o globálny socializmus, urýchlený kolaps populácie

Moderátor na jednom z minuloročných’zasadnutí hovoril aj o WEF’“iniciatíva pre zdravie’žien,” projekt globalistickej organizácie, ktorá pod zámienkou “reprodukčného zdravia presadzuje aj potraty a antikoncepciu.” Cieľom iniciatívy je okrem iného znížiť “počet neplánovaných tehotenstiev a nebezpečných tehotenstiev.” 

Pápežovo vyhýbanie sa jasnému odsúdeniu takéhoto morálneho zla propagovaného WEF je však menej prekvapujúce vzhľadom na jeho dlhoročné vzťahy s globalistickou organizáciou. Vatikán má s WEF úzke, aj keď málo známe vzťahy.

Pápež František signalizoval svoju dôvernosť s WEF’s Klausom Schwabom, a to zaslaním adresy WEF teraz päť časy in jeho desaťročného pontifikátu a umožnenie každoročného Vatikán kruhový stôl na výročnej konferencii v Davose.

Čítajte: Vatikán’ské spravodajstvo vyzdvihuje dlhoročný vzťah pápeža’s Klausom Schwabom

V roku 2021 rozhovor s Vatican News miestny davoský farár páter Kurt Susak prezradil, že Františka na podujatie pri príležitosti’50. výročia osobne pozval Schwab, hoci namiesto pontifika’išiel kardinál štátny sekretár Pietro Parolin.

“Naozaj som musel byť pozitívne prekvapený, aký veľký záujem je o Cirkev na WEF, napríklad sa koná stretnutie s názvom ‘Vatikán stretáva WEF’ a tam som zažil veľký záujem z celého sveta,” uviedol Susak v roku 2021.

Pápež František’ a jeho verejné záujmy sú v úzkom súlade so Schwabom a globalistickými elitami a WEF. Ešte v decembri 2020 František použil frázu “budovať späť lepšie,” heslo, ktoré je synonymom globalistických politík. Táto fráza bola po voľbách názvom webovej stránky Joea Bidena’(BuildBackBetter.gov), na ktorej tvrdil, že “obnovuje americké vodcovstvo.”

Krátko na to František spojil so spoločnosťami po celom svete, aby propagovali nový “ekonomický systém” kapitalizmu v súlade s Cieľmi trvalo udržateľného rozvoja, napriek ich prepojeniu s potratmi a jeho vlastnej výzve na jednoduchý, úsporný život.

Čítajte: Pápež František sa spojil s OSN, aby svet vzdelával v oblasti udržateľného životného štýlu, rodovej rovnosti a globálneho občianstva

Na to nadviazal partnerstvo medzi Vatikánom a OSN, v ktorej pápež opäť prejavil svoje globalistické tendencie, keď propagoval vzdelávanie o “udržateľnom životnom štýle,” “rodovej rovnosti,” a “globálnom občianstve,” avšak vyhol sa akejkoľvek zmienke o katolíckej viere.

V roku 2021 potom František v príhovore k Svetovej banke a Medzinárodnému menovému fondu zopakoval pocity vyjadrené Schwabom. Schwab’navrhol protikatolícke “Great Reset” sa opiera o zameranie na údajne “zelený” finančný program, “zrušenie dotácií na fosílne palivá,” a nový finančný systém založený na “investíciách”, ktoré podporujú “rovnosť a udržateľnosť,” a budovanie “zelenej mestskej infraštruktúry.”

Napokon na oneskorenom stretnutí v Davose v roku 2022 vatikánsky predstaviteľ vyhlásil, že Katolícka cirkev sa “angažuje v rôznych otázkach, ktoré sa na fóre zvažujú,”; pričom uviedol pápeža Františka’ Laudato Si’ Fratelli Tutti ako príklad toho, ako sa Katolícka cirkev v jednotlivých aspektoch pridŕža globalistickej agendy.

Čítajte: Vatikánsky predstaviteľ v Davose hovorí, že Cirkev realizuje agendu Svetového ekonomického fóra