Shutterstock_1868333665-810x500.jpg

Manželka kanadského ministra prírodných zdrojov investuje do akcií ropného priemyslu, keďže vláda útočí na tento priemysel

14
Neutral

Povedzte kanadským politikom, aby neopakovali energetickú nočnú moru Alberty - pošlite im odkaz hneď teraz

Manželka kanadského ministra prírodných zdrojov Jonathana Wilkinsona nakupovala akcie ropných a plynárenských spoločností, ako ukazujú záznamy, v rovnakom čase, keď federálna liberálna vláda útočila na toto odvetvie v snahe obmedziť používanie tzv. fosílnych palív a bojovať proti klimatickým zmenám.”

Podľa záznamov podľa nedávnej správy Blacklock’s Reporter manželka Wilkinson’a Tara v minulom roku zintenzívnila obchodovanie s akciami spoločností Enbridge Incorporated a Shell PLC, ktoré sa zaoberajú ropou a plynom. Záznamy sa našli v podaniach podľa kanadského kódexu konfliktu záujmov pre poslancov Dolnej snemovne.

Záznamy ukazujú, že pani Wilkinsonová má tiež akcie v globalistami prepojených spoločnostiach BlackRock Inc, Amazon a Finning International Inc, vojensko-priemyselnom komplexe prepojenom s Lockheed Martin Corporation, spolu s COVID jab propagujúcou Pfizer a 3M Company. Vlastní tiež akcie Royal Bank a Toronto Dominion Bank.

Ješte v decembri sa Wilkinson chválil, že “Kanada sa stala prvým producentom ropy a zemného plynu na svete, ktorý zaviedol limit na emisie ropy a zemného plynu.”

Tiež tvrdil, že sa stará o budúcnosť svojej rodiny’tým, že podporuje federálne klimatické programy.

Napokon v roku 2021 povedal, že “dodrží záväzky, ktoré sme dali našim deťom, že im’zanecháme niečo, čo bude fungujúcim a udržateľným svetom,” tvrdil, že “zmena klímy” je “existenčnou otázkou našej doby.”

Takisto tvrdil, napriek tomu, že jeho manželka a tým aj rodina profituje z ropných a plynárenských spoločností, že “sme na trajektórii znižovania na čistú nulu do roku 2050” a že “je to dôležité v našom boji proti zmene klímy.”

Akcie v ropných a plynárenských spoločnostiach majú aj ďalší súčasní a bývalí ministri liberálneho kabinetu, napríklad bývalá ministerka pre závislosti Carolyn Bennettová, bývalý generálny prokurátor David Lametti a súčasná ministerka pre záležitosti veteránov Ginette Petitpas Taylorová.

Ropné a plynárenské spoločnosti dosahujú vysoké zisky vďaka vysokému dopytu po rope a plyne, ako aj vyšším cenám ropy.

Trudeauova vláda’pokračuje v útokoch proti kanadskému’ropnému a plynárenskému sektoru

Federálna vláda pod vedením premiéra Justina Trudeaua od roku 2015 presadzuje radikálnu environmentálnu agendu podobnú agende, ktorú presadzuje Svetové ekonomické fórum’“Veľký reset” a ciele trvalo udržateľného rozvoja Organizácie Spojených národov“.”

Koncom minulého roka Trudeauova vláda presadila mnohé politiky, ktoré, ak sa naplnia, zničia kanadský“ropný a plynárenský priemysel, ktorý poskytuje prácu tisícom ľudí a je dôležitý v Alberte a Saskatchewane.

Na konferencii COP28, ktorá sa konala koncom minulého roka, minister životného prostredia Steven Guilbeault predstavil plán na zníženie emisií z ťažby ropy a zemného plynu o 35 až 38 % oproti úrovni z roku 2019. Tvrdil, že je dôležité dosiahnuť “uhlíkovú neutralitu v Kanade do roku 2050.”

Na konferencii COP28 oznámil novú klimatickú politiku liberálnej federálnej vlády, ktorej cieľom je motivovať chovateľov hovädzieho dobytka, aby znížili množstvo plynov, ktoré vypúšťajú ich kravy, tým, že im budú dávať prísady do krmiva.

Nedávny takmer výpadok elektrickej energie v Alberte v dôsledku zlyhania veternej a solárnej energie však poukazuje na to, že takzvaná udržateľná veterná a solárna energia, ktorú Trudeauova vláda intenzívne podporuje, nie je vhodná pre chladné podnebie Kanady’.

Premiérka Alberty Danielle Smithová odsúdila Guilbeaulta ako “hrozbu” pre to, že ide proti jej provincii a ropnému a plynárenskému priemyslu vo všeobecnosti, a prisľúbila, že proti nemu bude bojovať všetkými nástrojmi, ktoré má jej vláda k dispozícii.

Trudeauova vláda sa tiež zaviazala, že do roku 2035 nariadi, aby všetky nové osobné a nákladné vozidlá boli elektrické, čo by v skutočnosti znamenalo zákaz predaja nových vozidiel poháňaných len benzínom alebo naftou po tomto roku.

Zníženie a prípadné zrušenie používania takzvaných “fosílnych palív” a prechod na nespoľahlivú “zelenú” energiu bol tiež tlačený Svetovým ekonomickým fórom (WEF)   globalistickou skupinou, ktorá stojí za socialistickou “agendou Veľkého resetu    organizáciou, v ktorej Trudeau a niektorí členovia jeho kabinetu sú zapojení.

V júni 2017 recenzovaná štúdia dvoch vedcov a veterána štatistiky potvrdila, že väčšina nedávnych údajov o globálnom otepľovaní bola “sfalšovaná klimatológmi, aby vyzerala desivejšie.”

V poslednom čase však došlo k dvom súdnym rozhodnutiam, ktoré zasadili Trudeauovým’environmentálnym zákonom ranu.

Najnovšie rozhodol Federálny súd Kanady 16. novembra zvrátil zákaz Trudeauovej vlády’na jednorazové plasty, pričom ho označil za “nerozumný a protiústavný.”

Druhé rozhodnutie prichádza po tom, ako sa kanadský’Najvyšší súd nedávno postavil na stranu autonómie provincií, pokiaľ ide o prírodné zdroje. Najvyšší súd nedávno rozhodol&nbsp,že Trudeauov&nbspzákon C-69, prezývaný “zákon o ďalších ropovodoch&nbsp,je “väčšinou protiústavný. Bolo to veľké víťazstvo pre Albertu a Saskatchewan, ktoré zákon napadli na súde. Rozhodnutie vrátilo právomoci nad ropovodmi provinčným vládam, čo znamená, že projekty ťažby ropy a zemného plynu na čele s provinciami by mali mať možnosť pokračovať bez federálnych zásahov.

Trudeauova vláda však zrejme trvá na odporuje nedávnym rozhodnutiam tým, že presadzuje svoje rôzne nariadenia.

Povedzte kanadským politikom, aby neopakovali energetickú nočnú moru Alberty’– pošlite správu teraz