shutterstock_1193208634-810x500.jpg

Koalícia za život v kampani odsudzuje OSN za presadzovanie potratov v chudobných krajinách a vyzýva na obnovenie rodiny

24
Kultúra života
V článku sa dočítate:
  • OSN propaguje potraty a zabíjanie nenarodených detí, kritizuje ich viceprezident CLC.
  • Západné krajiny nesmú odstraňovať chudobu zabíjaním chudobných a nenarodených detí.
  • OSN podporuje potraty a sterilizáciu ako prostriedok na zníženie chudoby, kritizuje Wojciechowski.
  • Trudeau místo pomoci chudobným rodinám financuje interrupcie a potraty, odsudzuje pro-life zákony.

Viceprezident organizácie CLC (Campaign Life Coalition’s) Matthew Wojciechowski kritizoval Organizáciu Spojených národov (OSN) za jej propagáciu potratov a varoval, že západné krajiny nemôžu odstrániť chudobu zabíjaním chudobných a nenarodených.

Na sprievodnom podujatí OSN 9. februára s názvom “Význam rodiny pri odstraňovaní chudoby a pre mier a prosperitu” Wojciechowski otvorene odsúdil OSN za jej politiku proti životu a vyzval na návrat k rodinnej jednotke.

“V súvislosti s odstraňovaním chudoby, ako často dnes vidíme, že vlády a medzinárodné agentúry uprednostňujú kontrolu populácie prostredníctvom potratov a sterilizácie ako prostriedok na zníženie chudoby?"” položil otázku.

Wojciechowski, citujúc list pápeža Jána Pavla II. rodinám, vysvetlil, že západné krajiny, podporované agentúrami OSN, zanedbali svoju povinnosť chrániť a podporovať rodinu. 

“Pred tridsiatimi rokmi pápež Ján Pavol II. vo svojom liste rodinám vyjadril význam rodinnej jednotky, zdôraznil jej nezastupiteľnú úlohu pri formovaní nášho sveta a pripomenul štátom povinnosť, ktorú majú pri ochrane rastu a stability rodiny ako inštitúcie založenej na manželstve ako zväzku muža a ženy s cieľom vychovávať deti,” povedal.

Citujúc pápeža Jána Pavla II. Wojciechowski poznamenal, že pápež varoval pred “rôznymi programami podporovanými veľmi silnými zdrojmi, ktoré sa snažia rozbiť rodinu.”

Miesto toho, aby sa však riadili radami pápeža Jána Pavla II”západné národy sa obrátili k ideologicky motivovaným programom, ktorých cieľom je nanovo definovať manželstvo, rodičovstvo, plodenie detí a význam muža a ženy,  vysvetlil Wojciechowski. 

Tento nový poriadok je v priamom rozpore s “morálnymi a sociálnymi normami, ktoré podporujú rodinnú jednotku ako prvú školu lásky,” povedal. 

Naopak, nahrádza výchovu sexuálnou indoktrináciou a popiera objektívnu pravdu, čím vystavuje deti riziku “škodlivých, nezvratných lekárskych praktík.”

Wojciechowski vyzval všetky členské štáty, aby si “vzali k srdcu ideály stanovené v medzinárodnom roku rodiny a aby sa postavili proti ideologickému vnucovaniu, ktorého sme často svedkami tu v OSN.”

Zaiste, OSN si z financovania interrupcií urobila jeden zo svojich hlavných cieľov. Ciele udržateľného rozvoja OSN – pozostávajúce zo 17 cieľov a 169 úloh – sú spojené s Agendou 2030 a sú zásadne pro-kontracepcia a pro-potraty.

Cieľ č. 5.6 je cieľom “dosiahnuť rodovú rovnosť a posilniť postavenie všetkých žien a dievčat” a zahŕňa nasledujúci cieľ: “Zabezpečiť všeobecný prístup k sexuálnemu a reprodukčnému zdraviu a reprodukčným právam,” čo je frazeologizmus bežne používaný na označenie interrupcie a antikoncepcie.

Podobne aj v Kanade premiér Justin Trudeau vynakladá milióny dolárov daňových poplatníkov na financovanie interrupcií namiesto toho, aby znížil náklady na bývanie alebo potraviny a pomohol tak kanadským rodinám, ktoré bojujú o život, a zjavne radšej zabíja ich deti, ako by im mal pomôcť prežiť.

Trudeau’rozpočet na rok 2023 zahŕňalFond na potraty vo výške 36 miliónov dolárov a zároveň obsahoval text, ktorý odsudzoval zrušenie rozsudku Amerika’2022 vo veci Roe v. Wade.

Liberálna vláda tiež sľúbila, že bude dodávať americkým ženám potratové tabletky, ak budú tieto tabletky zakázané kvôli novým pro-life zákonom v krajine.

V roku 2017 kanadská’ministerka pre medzinárodný rozvoj Marie-Claude Bibeauová obhajovala Trudeauovu’agresívnu pro-potratovú politiku medzinárodnej pomoci tvrdením, že potraty sú “nástrojom na odstránenie chudoby.”

Od roku 2017, keď Trudeau’oznámil, že Kanada’sa zaviazala v priebehu troch rokov financovať potraty v rozvojových krajinách v rámci svojej medzinárodnej pomoci vo výške 650 miliónov dolárov — vrátane financovania kampaní na zrušenie národných zákonov na ochranu dieťaťa v maternici — sa predpokladané financovanie liberálov’ rozrástlo na závratnú 7,1 miliardy dolárov počas nasledujúcich 10 rokov.

V Kanade navyše odborníci upozornili, že niektorí sa rozhodujú pre smrť eutanáziou “pretože sa stala jednou z mála možností, ako uniknúť chudobe, bezdomovectvu, zlému zaobchádzaniu zo strany majiteľov bytov a pocitu, že sa o nich vláda nezaujíma“.”

Podľa údajov Health Canada v roku 2022 zomrelo 13 241 Kanaďanov smrteľnými injekciami MAiD (Medical Assistance in Dying), čo predstavuje 4,1 percenta všetkých úmrtí v krajine za tento rok a 31,2-percentný nárast oproti roku 2021.

Miesto zabíjania nenarodených detí alebo bojujúcich Kanaďanov však Wojciechowski ponúkol nové riešenie: návrat k rodine ako modelu bezpečnosti a prosperity.

“Ľudský rozkvet a veľké rodiny považujú skôr za príčinu chudoby než za protilátku,” vyhlásil. “Chudobu nemôžeme odstrániť tým, že odstránime chudobných. To je fakt.