Screenshot-2024-04-03-at-10.46.12-AM-810x500.png

Tisíce Kanaďanov sa po celej krajine zhromaždili na protest proti Trudeauovej uhlíkovej dani

16
Neutral
  • Kanaďania protestujú proti zvýšeniu uhlíkovej dane premiéra Trudeaua.
  • Protesty zahŕňajú blokády diaľnic a zhromaždenia na Parliament Hill v Ottawe.
  • Trudeau zvyšuje uhlíkovú daň napriek odporu a žiadostiam o zastavenie plánu.
  • Vláda Trudeaua má za cieľ dosiahnuť vyššie ceny uhlíkovej dane do roku 2030.

Povedzte svojmu poslancovi a senátorom, aby zrušili uhlíkovú daň Pošlite správu TÝŽDEŇ

Kanaďania po celej krajine začali protesty v štýle Freedom Convoy proti zvýšeniu uhlíkovej dane Trudeau’  

1. apríla vyšli do ulíc tisíce Kanaďanov, aby protestovali proti 23-percentnému zvýšeniu uhlíkovej dane premiéra Justina Trudeau’v ten istý deň, pričom niektorí z nich zablokovali hlavné diaľnice v prímorských a západných provinciách.  

“Ide o pokojnú akciu zameranú na zjednotenie Kanaďanov pre spoločnú vec & Budeme držať líniu donekonečna, kým sa nedosiahne cieľ našej misie,” Celonárodný protest proti uhlíkovej dani, skupina organizujúca protest, písala na svojej webovej stránke.   

“Pridajte sa k nám v tomto vytrvalom odhodlaní zabezpečiť, aby boli naše hlasy vypočuté a naše ciele realizované,” pokračovala. “Spoločne stojíme za zmenou.” 

Cieľom protestu bolo spôsobiť medziprovinčné hraničné štrajky na diaľniciach po celej Kanade. Smernice požadovali, aby protestujúci udržiavali aspoň jeden stredný pruh otvorený pre premávku. 

“Pokračujte v pokojnom podujatí, kým sa nedosiahnu ciele, bez ohľadu na dĺžku trvania,” prikazovalo programové vyhlásenie skupín.  

Od rána 1. apríla bola preto Transkanadská diaľnica v niektorých oblastiach čiastočne zablokovaná, pretože tisíce Kanaďanov vyšli na protest proti Trudeauovej’uhlíkovej dani.  

Na hraniciach Nového Škótska Nového Brunswicku sa pozdĺž diaľnice zoradili stovky osobných a nákladných áut, v dôsledku čoho Kráľovská kanadská jazdná polícia (RCMP) nakoniec cestu uzavrela a odklonila dopravu na vedľajšiu cestu.  

Podobne postupovala aj Calgary RCMP odklonila dopravu z Trans-Kanadskej diaľnice po tom, čo približne 400 protestujúcich použilo dopravné stĺpy na zablokovanie jednosmernej premávky smerom na západ do Banffu. 

“Budeme’kempovať. Neexistuje’žiadny dátum odchodu, povedzme to tak,” organizátor Elliot McDavid povedalnezávislému médiu True North na proteste v Calgary. 

Další protest približne 500 ľudí, tento na hraniciach Alberty a Saskatchewanu, zahŕňal podľa True North 

Additionally, protesters zhromaždilina Parliament Hill v centre Ottawy, skandovali “Freedom” a mávali kanadskou vlajkou.  

Mnohí prirovnávali protesty ku Konvoju slobody z roku 2022, na ktorom sa tisíce Kanaďanov utáborili v centre Ottawy, aby žiadali ukončenie nariadení COVID a povinného očkovania.  

Protesty prichádzajú po tom, čo Trudeau zvýšiluhlíkovú daň napriek tomu, že sedem z desiatich provinčných premiérov a 70 percent Kanaďanov prosili ho, aby svoj plán zastavil.  

Trudeau’uhlíková daň, ktorá je rámcovaná ako spôsob zníženia emisií oxidu uhličitého, stála kanadské domácnosti stovky dolárov ročne napriek zľavám.  

Očakáva sa, že zvýšené náklady sa budú len zvyšovať, keďže nedávna správa odhalila že na dosiahnutie Trudeauových’čistých nulových cieľov do roku 2050 je potrebná daň z uhlíka vo výške viac ako 350 dolárov za tonu. 

V súčasnosti Kanaďania žijúci v provinciách, na ktoré sa vzťahuje federálny systém stanovovania cien uhlíka platia 80 dolárov za tonu, ale Trudeauova vláda má za cieľ do roku 2030 dosiahnuť 170 dolárov za tonu. 

Napriek apelom politikov aj Kanaďanov je však Trudeau naďalej odhodlaný zvýšiť uhlíkovú daň bez ohľadu na jej vplyv na život Kanaďanov. 

Trudeauova vláda aktuálne environmentálne ciele – ktoré sú v zhode s Organizáciou Spojených národov  2030 Agenda for Sustainable Development – zahŕňajú postupné vyradenie uhoľných elektrární, zníženie používania hnojív a obmedzenie využívania zemného plynu v nasledujúcich desaťročiach.  

Zníženie a prípadné odstránenie takzvaných “fosílnych palív” a prechod na nespoľahlivú “zelenú” energiu má aj tlačil Svetové ekonomické fórum, globalistická skupina stojaca za socialistickou “agendou Veľkého resetu”, v ktorej Trudeau a niektorí členovia jeho kabinetu sú do toho zapojení. 

Povedzte svojim poslancom a senátorom, aby zrušili uhlíkovú daň Pošlite správu ešte DNES